Björn Andersson coachar | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Björn Andersson coachar

Tri-profiler: En av Sveriges mest meriterade långdistanstriathleter genom tiderna börjar nu coacha andra triathleter. Björn har haft några tuffa säsonger med många brutna lopp och sjukdomar som gjort att han ändrat fokus. Nu drar han igång en coachverksamhet med två olika nivåer: grundnivå och toppnivå.


Björn skriver på sin blogg:

- En del av er vet att jag haft "en del" strul med managers genom åren och pga det, och en del andra saker, hade jag en lite sämre sponsorsituation efter förra säsongen trots ett ganska ok år total sett. Hade därför behövt en riktigt bra säsong i år men när allt gick åt helvete från början blev det inte riktigt så. Det har medfört att jag inte har i närheten av tillräckliga sponsorer för att fortsätta nästa år och därför kommer byta inriktning. Har precis startat upp en coachingverksamhet och beroende på hur det fungerar får vi se om jag tävlar eller inte framöver.

På sin coachsajt beskriver Björn sin träningsfilosofi så här:

- Min träningsfilosofi grundar sig på lika delar teoretiska kunskaper, erfarenheter och lärdomar från min egen idrottskarriär. Förutom studier vid GIH, med en B-uppsats inom nutrition, har jag haft förmånen att jobba med och lärt mig av några av de främsta tränarna och experterna inom idrottsfysiologi, biomekanik samt aerodynamik.

Jag tror på en helhetssyn där alla delar av prestation och personlig utveckling är viktiga. Beroende på var man befinner sig i sin träning, vilka mål och vilken livssituation man har skräddarsys träningsprogram efter varje individ. Målet är att du ska få träning anpassad för att fungera optimalt efter just dina förutsättningar.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittionio med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser