Colting simmar genom Sverige | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Colting simmar genom Sverige

Tri-profiler: Det finns flera som har cyklat och sprungit genom Sverige på olika håll och kanter. Nu ska det simmas! En av Sveriges mest erfarna triathleter, Jonas Colting, ska bli den förste att simma från Stockholm till Göteborg till sommaren. Sverigesimmet 2013!


Förutom siminsatsen är SVERIGESIMMET ett välgörenhetsprojekt för ryggmärgsskador med mål att samla in 500 000 kronor till Wings For Life Spinal Cord Research Foundation. "Som cyklist och triathlet känner jag flera kollegor som blivit förlamade efter att ha skadat sig i trafiken", säger Jonas. 

I början av juli startar SVERIGESIMMET när Jonas simmar från Stadshuset i Stockholm. Planen är att gå i mål vid Operahuset i Göteborg sex veckor senare. Bansträckningen går via Mälaren till Östersjön via Södertälje Kanal, ned till Söderköping där Göta Kanal börjar. Göta Kanal fortsätter fram till Motala och Vättern som korsas till Karlsborg på andra sidan. Där fortsätter simningen i Göta Kanal till Sjötorp vid Vänerns Strand. I Vänern simmar Jonas söderut längs den östra sidan för att ansluta till Göta Älv i Vänersborg. Göta Älv fortsätter sedan till mpålet i Göteborg. 

Simningen kommer att genomföras med två etapper varje dag, om 6-8 kilometer. Simglasögon, badmössa och våtdräkt är den utrustning som kommer att användas, inga andra hjälpmedel som till exempel paddlar eller flytverktyg. 

Läs mer om SVERIGESIMMET här(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtio med siffror i fältet här

Kommentarer


2013-01-04 21:21   Pär

Han lär få sällskap på stora delar av vägen. Han passerar delar där han har kompisar som är riktigt bra triathleter och simmare som säkert joinar om de är hemma.
Om det blir av och han genomför hela så kommer han med all säkerhet twittra om sällskap.

 

2012-11-30 15:09   rogo

vilken grymt rolig vansinig idé , inspirerande :-)

 

2012-11-30 08:44   jojo

Heja Heja!
Vilket fantastiskt projekt, blir spännande att följa Jonas vattenfärd!

 

2012-11-29 22:13   Björn Suneson

Ofattbart av Colting att klara detta på sex veckor. Som glad motionär gjorde jag visserligen Stockholm-Göteborg på en fjärdedel av tiden (men då sprang jag). Ska bli mycket intressant att följa honom! Dagliga rapporter här på RW?

 

2012-11-29 21:10   Daniel

Jonas Colting är en sjuk, sjuk, sjuk människa.... samtidigt alldeles underbar!

Lycka till!

 

2012-11-29 09:10   Ryan Provencher

Om Jonas lägg ut en tidplan för varje dag, och hålla den uppdaterat kan han kan få lite sällskap av folk som bor i närheten.

Jag älska OW simning och lång lopp och skulle hänga på ett par dagar ;)

 

2012-11-28 10:39   Niklas

Jag förutsätter att Jonas kommer att slussa ner?

 
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser