Fler svenskar på rankinglistan efter Banyoles World Cup | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Fler svenskar på rankinglistan efter Banyoles World Cup

Tri-tävlingar: Åsa Annerstedt, Joel Vikner och Per Wangel representerade Sverige i helgens världscuptävling i Barcelona, Banyoles World Cup. Med 27:e, 38:e och 34:e placeringar tog de alla tre rankingpoäng i den total världscupen.


Wangel har stor erfarenhet från världscuptävlingar, framförallt för att han är med i ITU’s utvecklingslag. För Annerstedt och Vikner var det värlsdscuppremiär och viktigast var att ta rankingpoäng.

Wangel var med i andraklungan efter simningen och strax efter växling anslöt även Vikner till samma klunga. Efter två av totalt sex varv på den flacka cykelbanan var de ikapp förstaklungan. De var då ca 50 stycken som växlade till löpning samtidigt. Både Wangel och Vikner avancerade under löpningen och plockade placeringar. De slutade på en 34:e och 38:e plats. Vann gjorde den 19-åriga Lukas Verzbicas (USA) som även han gjorde debut i världscupen. 

Annerstedt gjorde en bra simning och kom med i huvudklungan ut på cykel. Lucy Hall (GBR) och Carolina Routier (ESP) låg först i ledning, framför favoriterna Andrea Hewitt (NZL) och Erin Densham (AUS) som leder värdscupen. På löpningen blev det spännande där slutligen Gwen Jorgensen (USA) vann 16 sekunder före Densham. Annerstedt fick problem med en skadad vad och men tog sig i mål på 27:e plats och tog viktiga rankingpoäng.

RESULTAT  
Damer Herrar
 

Se länkar till fullständiga resultat, damer, herrar

Rankingpoäng tar man genom placering i tävlingar. Efter gårdagens tävling har svenskarna följande placeringar och poäng:

Damer:
Plats Namn  Poäng
19 Lisa Nordén 2237,64
214 Åsa Annerstedt 195,07
243 Linnéa Holmterz 149,50
410 Annie Thorén 17,12


Se den totala ställningen för damer här.

 

Herrar
Plats Namn  Poäng
228 Per Wangel 231,76
467 Joel Vikner 28,54
523 Erik Strand 12,54


Se den totala ställningen för herrar här(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser