Ironman Kalmar 2013 redan fullbokat | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ironman Kalmar 2013 redan fullbokat

IRONMAN Kalmar 2013 blev i dag fulltecknat. Den andra upplagan av IRONMAN Kalmar sålde slut på 3 dygn. Därmed är 1600 anmälda till den enda Ironmantävlingen på fulldistans i Skandinavien.


– Vi har fått mycket positiv respons för årets tävling, både av deltagare och i media. Men vi kunde inte drömma om att det skulle medföra ett sånt intresse för att ställa upp i IRONMAN Kalmar 2013 att vi säljer slut på 3 dygn.

– Detta bekräftar det enorma intresset som finns för triathlon och för att ställa upp i en Ironmantävling i Skandinavien. Det har spridit sig att man kan göra bra tider i Kalmar, att man får bra service och inte minst den fantastiska stämningen i den vackra miljön, säger Tobias Borger, VD Kalmar Triathlon AB.

Trots det stora intresset släpps inte fler platser för tillfället. Innan det går att göra något åt antalet deltagare behöver man se över banorna och göra en ordentlig utvärdering årets tävling.

– Vi kommer inom kort att sätta oss ner med berörda myndigheter och utvärdera årets tävling. Vi förstår att det finns ett stort intresse att deltaga men säkerheten kring arrangemanget är det allra viktigaste. Förhoppningsvis hittar vi tillsammans lösningar som gör att vi kan utveckla tävlingen och tillåta fler deltagare. Om vi lyckas skapa förutsättningar för fler deltagare kommer vi att meddela när dessa extra startplatser släpps, avslutar Tobias Borger.

Fakta om tävlingen och deltagare

  • Klockan sju på morgonen lördagen den 17 augusti går starten för IRONMAN Kalmar.
  • Tävlingen, som är ett kval till VM på Hawaii, börjar med 3,86 km simning för att följas av 18 mil cykling och avslutas med 4,2 mil löpning. De sista deltagarna beräknas passera målsnöret runt klockan 23 på kvällen.
  • Av årets deltagare är ca 14 procent kvinnor. Totalt är över 40 nationer representerade och cirka 40 procent är utländska deltagare.


(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiosex med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser