IRONMAN Kalmar fullt - släpper ytterligare 50 platser | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

IRONMAN Kalmar fullt - släpper ytterligare 50 platser

Tri-tävlingar: IRONMAN Kalmar är nu fulltecknat. Därmed är 1500 anmälda till den enda Ironman-tävlingen i Skandinavien. 1500 deltagare är också nytt rekord för de triathlontävlingar som har anordnats i Kalmar sedan 1994. Det är 18:e året i följd som antalet anmälda ökar.


– Detta bekräftar det enorma intresset som finns för att ställa upp i en Ironman-tävling i Skandinavien. Samtidigt är det ett mycket tydligt kvitto på att vi har lyckats bra med tidigare arrangemang. Folk vet att man kan göra en snabb tid i Kalmar samt att man får bra service, uppleva en familjär stämning och tävla i en vacker miljö, säger Tobias Borger, VD för tävlingen.
 
De som inte hann med att anmäla sig till tävlingen får emellertid en sista chans. Eftersom trycket har varit så stort på att delta har tävlingsorganisationen bestämt att man nu släpper 50 platser till.
 
- Vi har på senare tid sett att det nog blir fulltecknat så vi har inom organisationen jobbat hårt för att kunna lösa det praktiskt och få fram ytterligare startplatser. Vi vill ge alla som önskar möjligheten att ställa upp i den första IRONMAN Kalmar. Säkerheten kring arrangemanget är det allra viktigaste och därför kommer vi inte att släppa fler än dessa 50 platser. De som inte har hunnit anmäla sig får i stället sikta på IRONMAN Kalmar 2013. Vill man ställa upp i en kortare distans finns även möjligheten att ställa upp i Kalmar Mini Tri som avgörs den 16 augusti, avslutar Tobias Borger.
 
Klockan 7:00 på morgonen lördagen den 18 augusti går starten för IRONMAN Kalmar. Tävlingen, som är ett kval till VM på Hawaii, börjar med 3,86 km simning för att följas av 18 mil cykling och avslutas med 4,2 mil löpning. De sista deltagarna beräknas passera målsnöret runt klockan 23 på kvällen. Av årets deltagare är ca 12 % kvinnor. Totalt är 40 nationer representerade.

Läs mer om Ironman Kalmar på tävlingens hemsida.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugosju med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser