Ironman Nice är igång | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ironman Nice är igång

Tri-tävlingar: Starten för den åttonde upplagan av Ironman Nice, Frankrike, har precis gått. Det är en av dom tuffare banorna i Ironmanserien med 3,8 km sim i Medelhavet, 180 km cykling i bergen och 42,2 km löpning på strandpromenaden i stekande värme.


Är på plats mitt i Ironman-cirkusen och det startade redan för fyra dagar sen då expot öppnade. Det är ett paradis för alla prylgalna triathleter med olika utställare från triathlonvärlden. Man kan köpa allt från kobjällror (med Ironman-logo) till de mest exklusiva cyklarna. Specializad-tältet har har varit mest populärt med sin Shiv-ram.

Dock är det en ledig plats på expot där Livestrong skulle stått. Lance Armstrong skulle ha varit här och tävlat för att satsa på att ta en plats till VM på Kona, Hawaii i oktober. Men för drygt en vecka sen kom anklagelser om doping under tiden han vann Tour de France. Han har tävlingsförbud så länge utredning pågår. Armstrong var givetvis det stora affischnamnet här och alla var säkra på att han skulle sttarta på Hawaii. En amerikansk tv-kanal hade till och med planer på att tv-sända från Kona för att Armstrong skulle vara med, vilket får anses som stort.

Två dagar innan tävling är det ”pastaparty” för de 2500 tävlande. Tradionellt har det varit ett informationsmöte med mat och dryck där det finns möjlighet att få svar på frågor, beskrivning av banan, etc. Man ser mer och mer tävlingar som effektiviserar dessa möten och hänvisar till skriftlig information och istället fokuserar på att alla ska ha kul. Det är viktigt också men synd att informationsdelen uteblir.

I dagens race är Frédéric Van Lierde, Francois Chabaud och Hervé Faure favoriter bland herrarna och de har alla varit på pallplats i Nice. Martina Dogana, Tine Deckers och Gina Crawford är favoriter damerna. Gina Crawford var första dam upp ur vattnet och cyklar just nu jäms med herrarna.

Cykelbanan är 1800 höjdmeter och går i Les Alpes Maritimes. Med ett varv passerar de tävlande flera byar och där kommer det vara fullt med folk som är ute och hejar. Under tiden är det andra tävlingar för anhöriga; Irongirl, ett löplopp på 5 km samt aquathlon för IronKids. 

Återkommer med fler rapporter från Nice. Följ tävlingen på ironmanlive.com(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtionio med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser