Fortsatt jakt på VM-poäng i Stockholm | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Fortsatt jakt på VM-poäng i Stockholm

Tri-tävlingar: De olympiska spelen återkommer om fyra år, men tävlingarna är långt ifrån över i ITU’s VM-serie. Med bara tre tävlingar kvar, avgörs den sjätte deltävlingen i Stockholm i helgen den 25 augusti.


Stockholm debuterar som värd i ITU's (Internationella Triathlonförbundet) VM-serie med en sprintbana. Med möjlighet att plocka viktiga VM-poäng och flera olympiska stjärnor på plats, spelar World Triathlon Stockholm en central roll i VM-serien. 

Banprofil sprintdistans
750 m simning – start från en ponton med varv på simbanan nedanför Slottsbacken. 
20 km cykling - platt banprofil utan större stigningar. Fyra 5-km varv på teknisk bana med många vändningar och snäva svängar på bra asfalt. 5 km löpning – växling från cykel till löpning framför Slottet.
Två 2,5-km varv runt Gamla Stan med målgång vid Slottsbacken.

Profiler
På startlinjen finns flera tävlande från OS 2012, på både dam- och herrsidan. Med en sprinttävling, som är halva distansen mot den olympiska distansen som avgjordes på OS, får vi se om triathleterna har återhämtat sig tillräckligt från tävlingarna i London för mindre än en månad sen. Det finns flera som är ute efter revansch och en vinst i VM-serien.

Lisa Nordén kommer att vara i fokus, som var en del av den spännande spurten till mållinjen på OS som gav en silvermedalj. Men räkna inte ut OS-bronsmedaljören Densham (AUS) som tog hem guldet i sprinten i Hamburg.

Jonathan Brownlee (GBR), OS-bronsmedaljör, är ute efter poäng till sin första VM-titel. Det är även den tvåfaldiga världsmästaren Javier Gomez (ESP), som tog OS-silver före Brownlee i London. Frågan är om de har återhämtat sig tillräckligt för att hålla undan för ryssarna Alexander Bryukhankov och Dmitrij Polyanskiy. 

VM-poäng
Under andra halvan av VM-serien finns det bara tre tävlingar kvar att ta viktiga VM-poäng på. Några av de tunga namnen bland damerna saknas på startlinjen, som topprankade Andrea Hewitt, Storbritanniens Helen Jenkins, fyra på rankinglistan och nummer nio, Sarah Groff (USA). Med viktiga VM-poäng att plocka och toppnamn som saknas, kan Erin Densham, Lisa Nordén, Emma Moffat, Emma Jackson och Anne Haug kämpa om de dyrbara poängen.

I likhet med damernas lopp, är det viktiga VM-poäng som står på spel i herrarnas lopp. Jonathan Brownlee har varit överlägsen på sprintdistansen, efter att ha vunnit sprinttävlingarna i  Lausanne de senaste två åren. När stora profiler som OS-guldmedaljören Alistair Brownlee (GBR), Bevan Docherty (NZL), och Richard Murray (RSA) inte kommer till Stockholm, har Gomez, Steffen Justus (GER), och den franska duon Laurent Vidal och David Hauss möjlighet att klättra på rankinglistan. 

Schema
Lördag 25 augusti
14.51 Elit Herrar
16.46 Elit Damer

Söndag 26 augusti
08.00-13.45 Motionstävlingar
14.46 Stafett-VM

Startlistor
Startlista damer 
Startlista  herrar

Prissumma
Prissumman är 100 000 USD, fördelat lika mellan kvinnor och män. 

Direktsändning
Tävlingarna går att följa på SVT:
Lördag 25 augusti - 14:45-16:00, 16:40-17:50
Söndag 26 augusti, 14:40-16:00

Läs mer om World Triathlon Stockholm på tävlingens webbplats(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttionio med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser