Jonas Colting tvåa i Ultraman | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Jonas Colting tvåa i Ultraman

Tri-tävlingar: Söndag 28 november var en tung dag för triathleten Jonas Colting. Sista och tredje dagen på Ultraman World Championships höll på att ta slut redan efter 15 kilometer då Jonas bröt ihop och tänkte bryta tävlingen. Jonas hade då nästan 70 kilometer kvar till målet i Kona.
- Förlåt killar, det går inte idag. Min kropp säger ifrån och jag kan inte andas riktigt, sa Jonas till mig och sin bror Fredrik samtidigt som tårarna rann ner för kinderna. Han var redo att bryta vid 15 kilometer sprungna.

Vi peppade honom och gick med honom några någon kilometer. Efter promenad började vi jogga sakta igen. Tempot ökade och i backarna hörde man att Jonas andning var tung. Jag har sprungit mycket med Jonas och vet att det inte ska låta så.Jonas gick med tätgruppen från start som höll stabil "fyra-fart". Första milen passerades på cirka 40 minuter. Efter promenad och löpning passerade Jonas halvmaraton på cirka 1.31 och fortsatte kämpa mot målet.

Det var en klar dag. Det innebar temperaturer upp mot 35-40 grader celsius i solen. Lite lätt medvind.

Jag och Jonas gick relativt långa sträckor. När vi sprang gjorde vi två till tre miles i taget. Våra kilometertider löpandes låg på cirka 4.30-4.50 men andningen blev för tung för Jonas efter långa löpsträckor och då började vi gå igen.Maraton, halva sträckan passerades på 3.31. Inte någon katastrofal tid men en frisk Jonas hade kunnat lägga första maran på 3.00 enligt honom själv.

Efter maraton fick Jonas lite ny energi. Mentalt kändes han bättre och sa själv att det var skönt att komma närmre Kona.Vid tre halvmaror sprungna (63 km) fick Jonas veta att han nästan delade andraplatsen med Slater Fletcher från USA. Sista halvmaran var dagens bästa tid. Han var riktigt stark och jag kunde bara springa en kort sträcka med honom innan jag var tvungen att byta med bror Fredrik. Nu pratar vi kilometertider ner mot fyra minuter igen. Jag var rökt vill jag lova. Loggade nog cirka 40 km löpning med Jonas idag...Jonas gick väldigt lite sista 20 kilometrarna. Han hade vittring på målet och när supportbussen släppte honom en kilometer innan mål var vi alla väldigt glada. Alla i teamet jobbade riktigt bra idag. Supportteamet är stolta över Jonas.> Se film från dag 1
> Se film från dag 2
> Se film från dag 3

> Följ mikrobloggen om livet efter racet(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2010-12-01 15:33   Jonas Åkerlund

Följde tävlingen på jojjes blogg och måste säga att det är otroligt inspirerande att se den viljan som Jonas visar under denna tävling. Själv blir jag mer målinriktad och mer sugen på att träna även om det inte är på denna nivån...ännu..

Hoppas tävlingar som dessa visas på tv i sverige snart...

Grattis till 2:a platsen!

 

2010-11-29 13:08   Olle

Så jävla stark jobbat Jonas bra som fan till teamet att kunna peppa å få Jonas att fullfölja med de andningsproblemen.
Jag behöver väl inte säga att du bör ha extra koll på förhöjd vilopuls de närmaste dagarna pga ev infektion i kroppen.
Jag ser dig som en stor vinnare och du kan räkna med en grym massage efter hemkomst.
SEGER KRAM !

 
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser