Kalmar Ironman snart fullt | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Kalmar Ironman snart fullt

Tri-tävlingar: I augusti går den första Ironman-tävlingen i Sverige, Ironman Kalmar. Det blir garanterat en tävling av stort format och internationell prägel när den tidigare tävlingen Kalmar Triathlon numera ingår i Ironman-serien. Med ett anmälningstak på 1500 personer är det nu endast 100 platser kvar.


Nu har antal anmälda deltagare till IRONMAN Kalmar nått gränsen 1400 personer. Det innebär att det nu endast är 100 platser kvar innan taket på 1500 deltagare är nått. ”Vi är glada och stolta över att så många har anmält sig till tävlingen. Det visar att vi under åren byggt upp ett starkt varumärke kring triathlon i Kalmar och att satsningen tillsammans med Ironman har goda förutsättningar att bli lyckad”, säger tävlingsledare Urban Strömberg.

De flesta deltagare är från Sverige och Skandinavien, men bland de internationella deltagarna är det en stor geografisk spridning. Efter Sverige och Skandinavien är det Tyskland, USA och England som dominerar. Men det finns även deltagare från till exempel Förenade Arabemiraten, Singapore, Nya Zeeland och Mexiko. Totalt är ca 30% av de anmälda från utlandet. Av de 1400 anmälda är ca 11% kvinnliga deltagare.

”Våra kollegor inom Ironman i Europa är mycket imponerade över anmälningsläget i Kalmar. Att nå upp till dessa nivåer redan första året är något som överträffar mångas förväntningar”, avslutar Urban Strömberg.

Ironman Kalmar genomförs lördagen den 18 augusti.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sexton med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser