Lisa Nordén vann VM-guld trots magsjuka | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Lisa Nordén vann VM-guld trots magsjuka

Tri-tävlingar: Efter att ha drabbats av matförgiftning natten före finalen i VM serien och kom Lisa Nordén på ett makalöst sätt tillbaka. Hon inte bara startade loppet, hon låg med kontrollerat hela vägen och slutade fyra i tävlingen. Placeringen räckte för att vinna VM guldet. Se sammandrag och bilder från dagens bragd.


- Det ska inte gå att göra, säger sportchef Joakim Berggren till TT.

 Inför VM-finalen i Auckland såg allt så bra ut. Tvåa i sammandraget, en säsongsavslutning med starkt uppåtgående form och en träning som gått enligt plan.

Allt förändrades natten innan tävlingsdagen då Lisa drabbades av matförgiftning. Efter ett par timmar bar det iväg till sjukhuset för vätskeersättning och medicin mot illamående. Sedan några få timmars sömn innan frukosten. På frukosten var Lisa väldigt blek och när hon förklarade att hon skulle köra tävlingsförberedelserna enligt plan och fatta beslut om deltagande efter insimmet, kändes det inte helt stabilt.

Lisa tog sig ner till tävlingsområdet och efter ha kört alla rutinerna och insim kom ett litet leende. Kanske ändå.

Hon startade och var sjua upp efter simningen. Därefter gick hon med en första grupp på cykeln med ca 20 konkurrenter. Cykelbanan var mycket tuff och kördes i åtta varv. Erin Densham som låg före Lisa i sammandraget hade en dålig dag och bröt tävlingen. Lisa körde sedan kontrollerat den hårda cykelbanan varv efter varv.

Ut på löpningen gick en grupp med nio triathleter loss och låg samlat. Båda de värsta rivalerna Annie Haug och Andrea Hewitt var med i gruppen. Lisa visste att även om Haug eller Hewitt var vann dagens tävling, skulle Lisa vinna VM guldet om hon kom topp 6. Ett  par hundra meter före mål gick Haug loss och det blev en lucka. Lisa och de andra spurtade mot mål, och trots sitt dåliga utgångsläge lyckades Lisa på något makalöst sätt gå i mål som fyra i tävlingen. Placeringen räckte till en förstaplacering i slutställningen och därmed VM guld.

- Jag är förvånad att hon ens tog sig med i loppet, jag vet inte varifrån hon fick krafterna. Men hon ger aldrig upp, säger Berggren.

SVT1 sänder sammandrag från VM-finalen idag lördag klockan 12.05 men du kan redan nu se fler klipp på SVT:s hemsida

 

Bilder från Svenska Triathlonförbundet(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextionio med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-10-20 19:32   Kim Hansson

Bra Gd Guld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

2012-10-20 15:43   Leif mattsson

Bragd Guld!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

2012-10-20 09:53   Jussi Panula

Congratulations! Pictures of Lisa winning the Stockholm Race in August 2012: http://bit.ly/R67I3P

 
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser