Malin Ewerlöf Krepp satsar på Ö till Ö | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Malin Ewerlöf Krepp satsar på Ö till Ö

Tidigare landslagslöparen Malin Ewerlöf Krepp satsar nu tillsammans med Stefan Ekström på att tävla i sim-och-löp-tävlingen Ö till Ö. Tävlingen som utger sig för att vara en av världens hårdaste endagarstävlingar går av stapeln första helgen i september 2012. Se vårt korta reportage med Malin och Stefan här.


Pressmeddelande från ÖTILLÖ:

En av Sveriges största friidrottsprofiler tar sig an den ultimata utmaningen. Malin Ewerlöf Krepp ska i år tävla i världens kanske tuffaste endagstävling, ÖTILLÖ, som avgörs i Stockholms skärgård 3 september.

– Det här är en stor utmaning för mig och det ska verkligen bli jättekul. Det enda jag är lite orolig för är om det är kallt i vattnet. Löpningen har jag och simningen ska jag också klara. Men den ska finslipas med hjälp av simtränarna Magnus Kjellberg och Micke Rosén, säger Malin.

Malin tävlar tillsammans med Stefan Ekström för Team Alewalds/Haglöfs i mixedklassen. Stefan har deltagit i tre tidigare ÖTILLÖ, då i herrklassen, med resultaten nia-sjua-tia. Av säkerhetsskäl tävlar man alltid i par i ÖTILLÖ.

Malin, som fyller 40 år i sommar, är en av Sveriges bästa medeldistanslöpare genom tiderna. Hennes främsta merit är ett EM-silver på 800 meter i Budapest 1998. Efter avslutad karriär och barnafödande har Malin kommit tillbaka till idrotten, främst som maratonlöpare. Hon vann SM-brons 2007 och samma år blev hon bästa svenska i New York Marathon på 2.46,50. Malin har fortfarande de svenska rekorden på 800 meter (1.59.44) och 1500 meter (4.05.49). Idag jobbar hon främst som löpcoach och har nyligen släppt en bok om löpning
I årets ÖTILLÖ blir det också en ”näringslivskamp”.

På startlinjen står nämligen Peter Rejler, koncernchef för teknikkonsulten Rejlers, samt Patrik Attemark, VD för AAA Soliditet AB, som är nordens ledande leverantör av kredit- och affärsinformation. Dessa två gör upp om vem som är starkaste och mest uthållig inom näringslivet.

Tävlingen går som vanligt från Sandhamn till Utö i Stockholms Skärgård, vilket innebär drygt 54 km löpning och elva km simning. Det motsvarar cirka två Lidingölopp och närmare fyra Vansbrosimningar. Men det är tuffare än så. Löpningen sker ofta i obanad terräng och på hala klippor. Simningen är ibland bara korta sträckor i sund mellan öar, men också över öppna fjärdar där vågorna kan gå höga. Starten går i gryningen utanför Seglarhotellet i Sandhamn och drygt nio timmar senare springer segrarna i mål utanför Värdshuset på Utö.
ÖTILLÖ har plats för 100 tvåmannalag men är sedan länge fullbokad och det finns en väntelista med över 50 par som fortfarande hoppas på att få vara med.

Följ uppladdningen inför ÖTILLÖ på vår nya hemsida www.otillo.se. Där kan du också följa tävlingen live 3 september.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugotvå med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser