Ny tempohjälm syntes på Tour de France | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ny tempohjälm syntes på Tour de France

Tri-prylar: Tempohjälm, en aerodynamiskt utformad hjälm som används i triathlon och vid tempolopp. Det finns många åsikter om denna strutliknande hjälm som ska minska luftmotståndet. Nu kan man se att tempohjälmarna utvecklas till att minska något med en mindre bakkappa. En av de nya hjälmarna lanserades när världsmästeran i tempo, Tony Martins, använde den vid den inledningen av Tour de France - Specialized S-Works + McLaren TT Helmet.


Teamet bakom den nya hjälmen tillbringade åtta dagar i vindtunnel och testade sextio koncept modeller i olika vinklar, även konkurrenters hjälmar. De testade i stort sett varje hjälm de kunde få tag i, från de senaste 15 åren, för att jämföra i vindtunneltest. Gir, vinkel, svansens anfallsvinkel studerades. De tog även fram en testdocka just för dessa tester. 

Genom att dra in luft vid ventiler bakom öronen och ut genom svansen, ska S-Works + McLaren TT Helmet reducera luftmotståndet, istället för en täckt yta. Det ökar även ventilationen vilket är bra då det blir väldigt varmt med tempohjälm.

Luftströmningen mot S-Works + McLaren TT Helmet

 

Hjälmen kommer finnas tillgänglig från våren 2013, dock i begränsad upplaga till att börja med. Dock förväntar man sig att se några exemplar på VM i Ironman på Kona i oktober.  

Tony Martins inför prologen i Tour de France(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtio med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser