Ny typ av cykelsadel | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ny typ av cykelsadel

Tri-prylar: Vad sitter du på? Alla ser vi olika ut och en cykelsadel är högst personlig. Det finns många olika modeller av cykelsadlar, de flesta päronformade. Tävlingssadlar är smala, och triathlonsadlar har längre front än andra. Nu finns det en helt ny typ av sadel, med en öppen och bredare front, ISM-sadeln.


ISM-sadeln är kortare och ska placeras längre bak än traditionell sadel. Bakre sadelkant ska vara i linje med bakre delen av sittpartiet. Man sitter alltså inte långt fram på sadeln, vilket är vanligt sittläge på traditionella triathlonsadlar.   

Med sadelns annorlunda utformning ska det frigöra trycket på nerver och artärer i genitalierna, vilket hjälper till att förhindra obehagskänslor, domningar och minskat blodflöde hos både manliga och kvinnliga cyklister.

Till en början är det ovant att sitta på sadeln. Den breda fronten kan ge skavsår på lår. Men efter några dagars användning har jag vant mig. Löftet om att trycket i sittläge ska utebli håller. Jag sitter riktigt skönt! Sadeln finns i flera olika varianter. Läs mer om ISM-sadeln här(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettio med siffror i fältet här

Kommentarer


2013-08-31 15:56   Pia

Hej!

Har precis köpt mig en cykel och efter första turen fick jag så ont i min svanskota. Vet du möjligen en bra sadel som avlastar svankotan.

 

2012-05-02 23:38   ChristerS

Den där är inte det minsta ny - jag köpte en sån för c:a 3 år sen...

Du kanske ska läsa detta: http://www.ismseat.com/about-ism

Det kallas "Research" på utländska!

 
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser