OS-febern stiger med Lisa Nordén | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

OS-febern stiger med Lisa Nordén

Tri-profiler: På lördag gäller det - OS i triathlon för damer med Lisa Nordén som medaljhopp. På 1500 meter simning, 43 km cykling och 10 km löpning ska det avgöras vem som blir olympisk mästarinna i triathlon 2012. Vilka är spekulanterna för OS-guld?


Klockan 10.00 startar tävlingen i Hyde Park med ett varv simning den lilla sjön The Serpentine. Cyklingen är något längre än normalt, 43 km, och sju varv ska avverkas i Hyde Park och över till Green Park. Löpningen är fyra varv runt The Serpentine. Se karta över bansträckningen. 

Vid OS i Peking 2008 var Nordén med för att se och lära och kom då på 18:e plats. Sedan dess har hon framförallt utvecklat sin simning, vilket är viktigt i draftinglopp. Det gäller att vara snabbt uppe ur vattnet för att hamna med en av de första cykelklungorna. Hamnar man i en klunga alltför långt bak går det inte att ta igen.

Lisa Nordén om tankar inför OS och hennes skador tidigare i år.

Spekulationerna om vem som kommer att vinna lördagens tävling bred. Det finns ingen sjävklar vinnare men de hetaste namnen är:

Andrea Hewitt 
30 år, Nya Zeeland
Placering i VM-serien: 1
Alltid farlig och kan avgöra på slutet. Kom på delad andraplats i VM 2011 och vinnare av Grand Final. Under 2012 har Hewitt tagit tre tredjeplatser men har flera gånger visat att hon kan prestera när det gäller.


Erin Densham
27 år, Australien
Placering i VM-serien: 2
Utan tvekan årets överraskning. Efter ett par säsonger av skador och allvarlig sjukdom, har Erin Densham hittat tillbaka till världstoppen. När hon krossade några av de bästa i världen i Mooloolaba, var det många som undrade om det var en engångsföreteelse och att hon bara gjort sitt livs insats. Så var det inte... Med ytterligare två vinster och två andraplatser har hon bevisat motsatsen. Hon är därmed en klar favorit för guldmedalj i London.

Nicola Spirig
30 år, Schweiz
Placering i VM-serien: 3
Medan de flesta har förberett sig inför OS med tävlingar på olympisk och sprintdistans i VM-serien, har Spirig gjort annorlunda. Efter segern i Kitzbühel följde hon upp det med en imponerande seger i Ironman 70.3  Switzerland för bara sex veckor sen, en tävling på dubbla distansen av olympisk distans. Brett Sutton har tränat henne för att ta guldmedalj på lördag och Spirig anses vara en verklig utmanare till att göra det.

Emma Moffatt 
28 år, Australien
Placering i VM-serien: 5
Det har inte varit Emma Moffatt år hittills. Men med vinst på VM 2009 och 2010 (och brons på OS i Peking) är hon kapabel att prestera i stora mästerskap. Med en andraplats på sprinten i Hamburg för några veckor sen visar hon att det går åt rätt håll.  

Helen Jenkins
28 år, Storbritannien
Placering i VM-serien: 6
Världsmästare 2008 och 2011. Som många andra tävlande har Helen Jenkins inriktat det senaste året på loppet på lördag. Dessutom har brittiska triathlonförbundet stöttat henne med ett "team" för att hjälpa henne nå guldmedalj. Även utan ett lag har hon visat gång på gång att hon är kapabel att konkurrera med - och slå - det allra bästa i världen. De tävlingar hon har gjort i år har varit upplagda för OS och allt har gått som planerat.  Med stor support på hemmaplan finns det god chans att hon kommer att ta hem en medalj på lördagen.

Lisa Nordén
28 år, Sverige
Placering i VM-serien: 14
Genomgående är Nordén mycket, mycket bra, kan slå de bästa när allt klaffar. Känner hon inte av skadeproblemen kan det gå hur långt som helst.

Tävlingen visas på SVT. (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-07-31 17:09   Anna

Med meningar som:

"Dessutom har brittiska triathlonförbundet stöttat henne ett "team" för att hjälpa henne nå guldmedalj."

"Genomgående mycket, mycket bra, är Nordén kan slå de bästa när hon tar allt tillsammans."

- undrar man om denna artikel är skriven eller körd genom google translate? Jobbigt att läsa när det inte är korrekt skrivit tyvärr. Korr läsning kanske?

 
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser