Så blir du en bättre cyklist | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Så blir du en bättre cyklist

Tri-träning: Med fokus på syreupptagningsförmåga och benstyrka ligger cykling närmare till hands än simning för en löpare. Här följer några nyckelpunkter du bör tänka på för att bli vän med din cykel.


När pedalen står i läget ”klockan två”, tryck ner hälen när du trampar ner genom i cirkelrörelsen. när pedalernaståriläget ”klockansju”, höj hälen för att dra trampan genom cirkelrörelsen.

Rätt storlek
Det går fortare med en racercykel, men du kan också köra din första tävling med en vanlig cykel. det viktigaste är att den har rätt storlek för dig. är din cykel inte anpassad till din kropp förlorar du energi och kan i värsta fall få ont i knäna. Gå till en cykel- handlare för hjälp med inställningarna på cykeln så den passar dig så bra som möjligt.

Hitta din kadens
Man brukar rekommendera 90 pedaltramp per minut, men du behöver inte bry dig inte om att hålla en viss kadens (tramp- frekvens). det viktiga är att du hittar en kadens som du trivs med. löpre har en tendens att cykla på låg växel och låg kadens, vilket sliter på benen. om du vill kolla din kadens, cykla på en flack sträcka, räkna dina pedaltramp i 30 sekuner och multiplicera med två.

Snabba slangbyten du bör veta hur du byter en punkterad slang innan det är dags för tävlingen. Om du är osäker, fråga i en cykelaffär. Träna några gånger hemma. Det gör det enklare om olyckan skulle vara framme under tävling.

Förbered dig för banan
Om tävlingsbanan är backig, träna i backig terräng. är banan flack, träna på flack väg. Sedan är det naturligtvis bra att träna backe för att öka styrka och uthållighet.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttioett med siffror i fältet här


[Visa tidigare]Rösta


Hur många triathlontävlingar kör du varje år?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa resultat
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser