Säsongsstart! | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Säsongsstart!

Tri-tävlingar: Har du haft en lång och noggrann träningsplanering inför årets tävlingssäsong? Eller har du precis upptäck triathlon och vill prova på en tävling? Oavsett vilken förberedelse man har haft så är det nu det roliga börjar – tävlingssäsongen i Sverige. Den startar i dag med Hallsta Triathlon.


Att tävla! Känner du en ångest när du står där på startlinjen? Om någon hade plockat bort dig från startfållan och sagt att du inte ska tävla, hade du blivit lättad då? Känna att all nervositet släppa. Nästan som att komma på ursäkter för att inte starta. Känns det inte lite ont i höger knä? Lite förkyld? Själv kan jag få sådana tankar inför stora tävlingar. Men det är en nervositet som gör mig fokuserad på uppgiften. Hade aldrig förlåtit mig själv om jag hade trott på mina egna ”ursäkter” och klivit av från en start. Jag gillar att tävla.

Alla har vi olika inställning till tävlingar. Det kan vara stressande, roligt men framförallt ett kvitto på den tid du har investerat i träning. Plockar du placeringar på resultatlistorna? Den faktor att dina konkurrenter har gjort samma framsteg som du är dock något man inte kan påverka ;-) En del föredrar enbart träningspass och andra har tävlingar som träningsform. Vad föredrar du?

Med vårt klimat är tävlingssäsongen i Sverige kort. Schemat är fullt varje helg från slutet på maj till början av september. Svenska Triathlonförbundet är ansvarig för tävlingsutbudet för sanktionerade duathlon- och triathlontävlingar.Håll dig uppdaterad på tävlingskalendern här.  

För att få deltaga i tävlingsklass krävs att du tillhör en förening som är ansluten till Svenska Triathlonförbundet, samt att du löst tävlingslicens. De flesta tävlingar erbjuder också motionsklass där det inte krävs licens.

Genom tävlingslicensen är du olycksfallsförsäkrad vid träning och tävling. Deltagare i motionsklass är försäkrade under tävling på arrangemang som är sanktionerade av Svenska Triathlonförbundet. Försäkringen omfattar i stort:

  • Invaliditetsersättning
  • Dödsfallsersättning
  • Arbetsvårdande rehabilitering
  • Tandskadekostnader (högst 60 procent av ett basbelopp)
  • Resekostnader

Läs mer om tävlingslicens här.

Är du redo för tävlingssäsongen 2012? Starten har gått....(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjutton med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser