Stämning mot Malmöklassikern | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Stämning mot Malmöklassikern

Tri-tävlingar: ”En Svensk Klassiker” har den 27 juli i år lämnat in en stämningsansökan mot "MalmöKlassikern". Som grund hävdar man att det är en stor förväxlingsrisk mellan ”En Svensk Klassiker” och "MalmöKlassikern". Fallet ska prövas i Malmö Tingsrätt.


–Det är är lite komiskt att man tycker det är en förväxlingsrisk just mellan MalmöKlassikern och En Svensk Klassiker, säger Anders Sjöberg, initiativtagare till MalmöKlassikern. StockholmsKlassikern, BoråsKlassikern, Söderhamns Klassikern och ett stort antal övriga idrottsklassiker har funnits i flera år i Sverige. Uppenbarligen är det endast förväxlingsrisk om ordet ”Malmö” är med, fortsätter Sjöberg. Nu är vi även nervösa för namnet MalmöSimmet, Vansbrosimmet ingår ju i En Svensk Klassiker.

Att alla deltävlingar i En Svensk Klassiker ligger mer än 40 mil bort från Malmö borde väl också minska risken för sammanblandning.

Enligt planerna blir man en MalmöKlassiker om man genomför de tre motionsloppen i Malmö under ett kalenderår – MalmöMilen, MalmöSimmet och cykelloppet Malmö Velo Classic. Nu ska Malmö Tingsrätt besluta om MalmöKlassikern är förväxlingsbart med En Svensk Klassiker. 

-Jag tycker fortfarande våra olika deltävlingar är perfekta för de som vill prova på hur det kan vara att delta i exempelvis Vansbrosimmet, Lidingöloppet eller Vätternrundan. Synd bara att arrangörerna bakom dessa lopp, trots slutsålda lopp varje år, inte vill ge skåningar möjlighet att tävla i kortare distanser på närmre håll, avslutar Anders Sjöberg.

MalmöMilen anordnades första gången i juni 2011. I år var fler än 5000 löpare anmälda till löploppet.  MalmöSimmet simmades första gången 21 juli i år. 250 simmare var med och simmade i Västra Hamnen i Malmö.
Malmö Velo Classic anordnades första gången förra året med 450 deltagare som cyklade i mål vid Husie IP. I år räknar man med fler än 700 anmälda cyklister.

Se Malmöklassikerns hemsida för mer information. (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet åttiotre med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser