Starkt och brett startfält inför Vansbro Triathlon | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Starkt och brett startfält inför Vansbro Triathlon

Tävlingen har på bara ett år utvecklats till en populär triathlontävling i Sverige, bland elit, elitmotionärer och motionärer. Starten går idag kl 12:00 i Västerdalälven, Vansbro.


Vansbro Triathlon går på distansen halv ironman vilket innebär att deltagarna simmar 1,9 km, cyklar 90 km och avslutar med 21 km löpning. I år är det 355 personer som kommer till start, 71 damer och 284 herrar. Det finns två klasser i tävlingen, tävlingsklass och motionsklass. 169 personer är anmälda till tävlingsklassen och 189 personer till motionsklassen. Många gör sin triathlondebut i Vansbro vilket är väldigt hedrande, säger Clas Björling tävlingsledare och Svensk rekordhållare på Ironman-distansen. Samtidigt finns det många i både herr- och damklassen som tillhör den absolut sverigeeliten som kommer till start, som K-J Danielsson, Erik Strand, Ted Ås, Joakim Berggren, Linda Eriksson, Annie Thorén, Charlotte Nilsson, Katarina Åström, med flera. 

Nytt för i år är att:
* Start och mål sker vid Monarks fabriksområde. Där sker växlingar mellan grenarna men även varvningar under cykel och löpmomentet. Hela Grönalid-området är en bra plats för att följa tävlingen live. Utöver tävlingen finns försäljning av mat, dryck, frukt, godis, hamburgare, thaimat, korv, triathlonprylar, cykelprodukter från Monark och Bianchi.

* Simbanan är ett varv istället för två. De tävlande simmar uppströms halva distansen mot det traditionella målgången i Vansbrosimningen för att sedan vända tillbaka ner mot simstarten. De som följer Tjejsimmet kommer även att kunna se triathleterna som simmar på andra sidan älven.

* Cykelbanan går efter Grånäsvägen mot Dala-Järna. Innan Dala-Järna svänger cyklisterna av mot Nås där de vänder och cyklar tillbaka. Denna sträcka körs tre varv. Vi tackar alla boende efter cykelbanan för att vi får använda deras vackra väg och landskap för denna tävling. 

* Löpbanan har utvecklats för att bli mer publikvänlig och löpvänlig. Löparna springer en sträcka, vänder och springer tillbaka. Låter kanske inte så kul men det möjliggör att de har full koll på sina andra kombattanter samt att publiken lätt kan följa tävlingen. Vägarna som används är:
Start Grönalid, förbi Procorida, vidare på Parkhallsvägen > under riksväg 26 > Norra Grönalidsvägen > Södra Grönalidsvägen > Flottarvägen > Alvägen > Videvägen > Tallvägen > Björkvägen > Lingonvägen > Blåbärsvägen > Björkvägen <> vändpunkt och sen tillbaka, som sagt, samma väg.

Journalister/press kan kontakta Clas Björling. Vi ser gärna att det blir mycket skrivet om denna tävlings- och konditionsloppens Formel 1, och kommer att serva press på bästa sätt under dagen med fri sportdryck och mat.

Tävlingen kan följas live via denna länk. Läs mer om tävlingen på deras hemsida och Facebook-sida.   

Arrangörer är:
Triathlon Sweden
Vansbrosimningen
Svenska Triathlonförbundet
Dalregementet IF
100% Sund (visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet femtiofyra med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser