Ultraman 2011: Dag 3, DNF | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ultraman 2011: Dag 3, DNF

Tri-tävlingar: Jonas Colting bröt tredje dagen på Ultraman World Championships. Det var ett tufft beslut att ta men nödvändigt för att behålla hälsan. Outhärdlig smärta i sätesmuskeln tvingade Jonas ge upp ledningen och bryta loppet efter 12 km på löpningen. Se filmen från dagens tävling här.


- Jag gjorde vad jag kunde under dag tre men redan under dag två hade jag använt precis alla mina resurser för att övervinna de problem som jag upplevde, främst med smärta i vänsterbenet. Under löpningen så var det uppenbart att även om jag fortfarande ledde tävlingen så var det både ohållbart och medicinskt oförsvarbart att fortsätta. Jag hade helt enkelt för ont och kunde inte springa normalt"

- Jag ska göra en magnetröntgen på måndag och den senaste undersökningen visar på en förkalkning av ett område kring hamstringsfästet och det skapar stelhet och smärta i muskeln, eventuellt med påverkan av nerver i området. Jag har jobbat med denna skada i över ett år och för det mesta har det känts hanterbart men under den sista veckan så blev det sämre. Varför vet jag inte."

- Det är frustrerande och en besvikelse att inte kunna fullfölja och att inte ta chansen att vinna den här tävlingen en tredje gång, speciellt som mina förberedelser gått så bra. Men jag gjorde mitt bästa både inför och under loppet och det är allt jag kan begära. Man kan aldrig ta något för givet som idrottsman eller i livet. Inget är garanterat. Man kan bara försöka och hoppas att det håller. Tyvärr gjorde det inte det i helgen.(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet nittioett med siffror i fältet här

Kommentarer


2011-12-01 12:40   Millie

Hej Jonas!

Jag är djupt imponerad av dina resultat med tanke på de problem som du har upplevt. Vet av egen erfarenhet hur ont det gör och hur frustrerad man blir att inte kunna fullfölja uppsatta mål.

Krya på dig och blicka framåt!

Häls. Millie

 

2011-12-01 09:31   Andreas

Med tanke på omständigheterna var det riktigt bra jobbat! Det är bara att köra rehab och komma igen!

 

2011-12-01 08:57   Calle

Lägg ner!
För mycket LCHF kanske? ;)

 

2011-11-28 22:50   Nils-Olov

Bra kämpat Jonas! Du har visat att du tillhör de bästa i denna sport. Vi får hjälpas åt att rehabilitera dina muskelfästen så kommer du tillbaka ännu bättre.

 

2011-11-28 20:23   Nisse

pattetiskt var ordet igen!

 

2011-11-28 19:27   Joachim Arbin

Sorry to see that you had to DNF mate! Knowing you I'm convinced you gave it all! You needn't feel abashed for bonking, it happens to the best. Remember Macca in Hawaii!!
Should you choose to you can come back to fight that course again.

Cheers, see you back home!

Jocke

 
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser