Dan före doppare-dan - Dan före doppare-dan | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

Dan före doppare-dan

Ja. Kanske inte optimalt väder för imorgon men skit samma.

Själv har jag aldrig brytt mig så mycket om väder under löptävlingar. Liksom inte så mycket att göra åt saken mer än att konstatera, planera och agera därefter. Är det cykling inblandat skulle jag nog sura en aning, värre att cykla i grisigt väder än att springa. De flesta av oss har löptränat hela året i ur och skur och Marathon innehåller ingen cykling så det är ju bara att köra på. Har man dessutom lyckats hålla sig skadefri ska man vara glad som kan köra överhuvudtaget.

Alltså, gläd er åt att:

-Ni slipper cykla.

-Ni har friska kroppar och möjlighet att springa.

-Ni slipper stekande sol och vätskeförlust.

-Publiken är fri från skräniga solfyllon och flygande ölburkar.

-Folket efter vägen trotsar också vädret och hejjar på för att de VERKLIGEN är intresserade och imponerade.

-Det här är maran man kommer prata om i åratal och ni var med "året när det var så kallt och regnigt"

-Ni har antagligen sänkt era förväntningar och minskat pressen på er själva, vilket ger mer tyngd i ett pers.

Min man springer för första gången. Han har sedan förra året hunnit testa några lopp på 10-.12 km med framgång. Senast i lördags fixade han tolvanloppets 12 kuperade km på 47:54. Det längsta han sprungit är Halvmaran och då höll inte knäna hela vägen så vi får hålla tummarna för att allt håller imorgon.

Jag kan inte låta bli att lägga mig i hela processen och nu har vi (jag) bestämt outfit och plan: Keps för värme och för att slippa vattendroppar, långärmad tajt tröja med två tunna tröjor över som han kan slänga efter vägen, nummerlappen har han på mitt tri-bälte så behöver han inte bestämma förrän i sista stund vad han ska ha på sig. Nertill har han shorts, mina calf-guards, ullstrumpor och Saucony Cortana. Vantar känns viktigt också.

Han måste ha en gel med sig och så står jag med fler efter vägen. Inget koffein förrän sista milen och bars för både pre-race och after ligger i påsen. Undrar om jag ska skriva på förpackningarna när han ska ta vad...?

För tillfället sitter han med en påtvingad vitargoflaska och kväljningar efter att ha strykigt en skjorta. Han längtar bara till partyt vi ska på imorgon kväll och kommer enbart skynda sig i mål för att inte missa drinken hos Roséns kl 17. Well, en anledning lika bra som någon.

Stort lycka till imorgon! Jag kommer hänga kring rålis så hojta till om ni ser mig och orkar :)

Kram! 

 

 

Skriv ut Kommentarer (0)

2012-06-01 23:52, visad 1855 ggr


Annons

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtio med siffror i fältet här

[Mer om]Erika Rosenbaum


Triathlon-frälst 4-barns-mor med ambition att bredda sporten och inspirera fler att ta steget till att anmäla sig till ett lopp! Står bakom begreppet Swimrun som jag arrangerar i Hellas. Löpcoach för Urban Tribes och PT.Mest lästa


  1. Race report
  2. Läger


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser