Erika Rosenbaum | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

A-race 2016 med herr och fru Törn!

Dags för årets A-lopp: Långserud Triathlon!

Så sjukt kul! Jag känner lite press på mig att vinna eftersom jag råkade bryta den trenden förra året.. Och min svågers pappa blir lätt besviken om jag inte ger honom kredd i bygden :)
Statyetten är superfin och jag förväntar mig inget annat av Henrik Törn än att han tar hem en överlägsen seger. Det är nämligen så kul att våra underbara vänner Familjen Törn/Lavén kommit till de Värmländska skogarna för att delta. Kristina är på g igen efter förlossning för 4,5 månader sedan. Hon påbörjade en svensk klassiker med Vansbrosimningen förra vecka och nu kör hon Sveriges charmigaste (och jobbigaste) triathlon.

Henke har satsat allt på ett kort i år och går all in imorgon för att vinna ära och brödrosten ;)

"Strategin är att ligga först på simmet, lugnt men stabilt på cykeln och sedan negativ split på löpet. Beroende på vilka som ligger där framme." Säger Henke som kört cykelbanan med bil för att vara så förberedd som möjligt. 

Tävlingen arrangeras av Långserud hembygdsförening och innebär 200 m sim, 10 km oväxlad cykel på grusväg och 4 km kuperad löpning. Alltså svinjobbigt! Kalmar är nada i jämförelse 😄

Stay put för resultat och bilder!

tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-07-23 11:19


Annons

Triathlon-helg!

Oj oj oj vad mycket triathlon! 

Helgen bjöd på Sm på medeldistans i Vansbro och Stockholm Triathlon både lördag och söndag. Hur kul som helst och känslan av att jag valde rätt sport är tveklös. SÅ fantastiskt mycket roligt folk man möter. 

Jag och Carro åkte upp till Vansbro fredag eftermiddag. Thaimat i Ludvika och sedan intog vi ett litet hus som vi hyrt på AirBNB. Sjukt smidigt och det låg nära starten. Både Carro och jag kunde väl konstatera att vi inte var särskilt förberedda men för min del är det inte direkt första gången så det blir inte så komplicerat. Det sköna med att inte bli hispig och dann utan ta det lite med en klackspark är att pressen jag sätter på mig själv inte blir så hård. Med inställningen att jag är grymt stark som bara genomför en halvironman blir det så mycket softare. Jag har lätt att dissa mig själv, vilket är bra också så att jag fortsätter kämpa, men det är lätt att tappa bort sig i all hets om tider och prestationer som blåser runt. Tänkte på det när jag satt på cykeln att jag är bra även fast jag inte persar eller simmar/cyklar/springer så fort som jag skulle vilja. Jag måste påminna mig att jag har fyra barn, eget företag och ett hus att ta hand om också. Jag har inte tid att "leva" triathlon. Men jag måste erkänna att jag skulle vilja vara träningsnörd på heltid ;)

Maja som körde sprint på söndagen i Stockholm uttryckte sig också himla bra, hon har också en tendens att baissa sig själv och jobbar på att inte göra det. 

"Alltså mamma, när jag springer förbi mormor som skriker att jag är bäst så tänker jag att jag är faan det! Även om jag kommer sist in i mål så är ju alla andra som INTE kör loppet ännu mer sist."

Bra tänk Maja!

Vansbro

Det sköna med att sova över i Vansbro var att kunna sova ut ordentligt. Men tyvärr vaknade vi till ösregn. Jag kände att vi var lite i senaste laget ut till starten för att checka in cyklar och fixa allt men vi hann mer än väl få på alla klistermärken, hänga upp cykel, organisera grejerna för T1 och T2 samt få på våtdräkterna. 

Ställde oss i starten och vips försvann regnet som sedan höll sig borta hela dagen. I starten träffade vi massa tri-polare att tagga till med. Simningen var kanske inte den roligaste jag gjort och under en lång sträcka låg en tjej och simmade in i mig hela tiden så jag blev irriterad, hittade ett par fötter som simmade förbi och hakade på. Fick in riktigt bra teknik sista hundringarna av simmet som jag ska ta med mig till nästa tävling. Upp ur vattnet och bort till cykeln. Allt låg i väskan för att det regnat men så stressigt blev det inte. Jag drog på mig en jacka, strumpor, skor och handskar och sedan drog jag iväg. Kändes bra och jag bara älskar min nya cykel. Den är så bra på så många sätt; dels har den växlar både vid bromsarna och på pinnarna vilket gör att jag använder växlarna mer och får in bättre flyt. Dels så sitter styret extremt långt ner så att jag blir hyfsat aero även om jag inte ligger i bågen. Blir såklart smalare i bågen men det känns bra att skillnaden inte är så stor. Sadelstolpen sitter också mer rakt över tramporna så att kraften riktas mer neråt under kroppen. Hur nöjd som helst i alla fall och dagen till ära hade jag pimpat cykeln med nya hjul. 

Jag vet att jag har lite problem med ryggen som jag inte orkat ta tag i.Känner att det inte är något farligt men det ställer till det på cykeln. Såjag blev tvungen att stanna 5 gånger och sträcka ut ryggen för att inte ha så ont men också för att jag verkar ah någon nerv i kläm som gör att kraften inte kommer ner i benen efter ett tag. När jag har sträckt ut ryggen och hoppar upp igen är jag galet stark igen. Så det kändes i alla fall bra att jag hade starka cykelben även om tiden blev sinkad pga av stopp och sånt. Skit samma, glömde bort det så snart jag fick börja springa :) Löpningen kändes bra i 5.10-5.30 tempo och det höll jag hela vägen. Var tvungen att stanna och sätta mig bakom en buske bara men annars var jag väldigt stabil. Men det viktigaste: JAG HADE SÅ ROLIGT HELA DAGEN!! Hade kramp i kinderna efter att ha kajkat runt med ett stort leende på läpparna hela dagen. Det var så fantastiskt härlig stämning och väl genomför arrangemang! Och det är ett privilegium att ha möjlighet att genomföra en sån här tävling, inte alla förunnat och jag är så stolt över mig och Carro som åkte upp och gjorde det. Tack Vansbro, tack funktionärer och tack Triathlon-Sverige för bästa sällskapet!

Puss!!

Share

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-07-05 00:47


Laddär för Vansbro Triathlon

Ladda ladda ladda!

Överlevt midsommar, cyklat ett långpass, sovit som en tonåring hos mamma o pappa på landet och kolhydratladdat med snickers och grillade marshmallows.
Borde funka inför lördagens race i Vansbro! Speciellt eftersom det är ett Hellas Swimrun kvar på torsdag. Där kommer jag ladda med det sista i form av kakor och allt pepp man får från deltagarna och den glada, hjärtliga stämningen 😄
På fredag är det koll av cykeln och sen blir det road trip med Carro. Bara det! Väldigt kul att sitta i en bil med Carro utan störande moment flera timmar :)
Perfekt utflykt för att umgås och sporta så som vi gillar att ha det. Ser väldigt mycket fram emot att göra tävlingen med Carro som bara testat ett race tidigare. Det här blir hennes första i Sverige och förhoppningsvis har jag henne med på en hel IM nästa år. Fatta lyxigt när ens bästis också börjar gilla livet med triathlon. Ingen av oss trivs på uteserveringar med rosé utan vill hellre springa skiten ur oss, simma i solnedgången eller cykla till en härlig lunch. Road trip, umgås med likasinnade och Vansbro triathlon osar succé-helg! Dessutom är det Stockholm Triathlon på söndag så after-race-hänget blir även det världsbäst. Fick frågan om jag kunde vara speaker i målet, men hur ska jag då kunna vara 100%-ig supporter till Maja som kör sprinten?! Går ju inte för sig, speciellt inte nu när hon vill köra en olympisk i höst och en halv IM redan nästa år. Mamman måste ju ligga i för att kunna hålla jämna steg och vara Coach :D

Tjing tjong!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-06-28 22:14


Upp och ner, ner och upp igen..

Den där satans balansen är så sjukt svårt att hitta. Problemet är inte att jag INTE vet hur man gör. Det är att göra rätt som alltid blir fel. Tror det är så för många, man vet hur man bör bete sig men har svårt att hålla sig på mattan när det är många bollar som ska bollas och svårt att avstå från någon av dem. Personligen har jag en pott energi som ska räcka till allt: familjen, huset, jobb och träning. Social kan jag vara genom träningen men så vill jag ju förverkliga massa idéer också, och så vill jag träna hårdare och mer, och så vill jag jobba mer samtidigt som jag vill vara en närvarande och trygg mamma. Svårt att äta kakan och ha den kvar. Försöker man klara allt på en gång blir man trött... Det jag har lärt mig är att verkligen trappa ner och ta det lugnt när jag blir trött men så snart jag blir pigg igen så trycker jag plattan i mattan igen och så går det runt ett varv till. Men men, vet inte om jag någonsin kommer lära mig. Det jag vet är att livet är för kort för att göra saker som man inte vill eller enbart för andras skull om man blir utnyttjad. Hjälper gärna vänner om jag kan för att de behöver ett handtag. Men att göra saker åt andra för att de tycker det är helt perfekt att slippa göra det själva står jag över. Sålla sålla sålla och välja rätt!!

Nu är det två veckor kvar till Vansbro och jag måste få i mig några cykelmil. Tappade fokus under några veckor men nu är jag på g igen. Lustigt hur ambitionsnivå och cykel-lusten kan kännas som det bästa i världen ena dagen och sen tappas allt längt några dagar senare... Men jag vet ju hur jag kommer ångra mig i Kalmar om jag inte har cyklat ordentligt. Har gjort det ett gäng gånger tidigare och det är så vidrigt sista 6 milen som dessutom har dålig asfalt och ALDRIG tar slut.

Vet inte hur jag tänker mig att det ska bli i Vansbro men tror det mest blir en måttstock för att se hur jag ligger till. Hoppas på en stabil form.. Simningen försöker jag få till så ofta som möjligt nu när vädret tillåter ute-sim. Kanske inte alltid så långa pass men en halvtimme är bättre än inget alls. I morse kom min träningskompis Sarah förbi och vi växlade simning, löpning och tjatter unde 90 min. väldigt bra exempel på socialträning! Eller så kan man hoppas på att SoffiLantto har våtdräkten med sig till jobbet och vill simma istället för att proppa i sig pastasallad framför datorn :)

Ikväll är det dags för 3:e Swimrun i Hellas 2016. Perfekt väder för loppet men kanske lite kyligare för oss som står vid sidan. Laddar med massa kaffe för att hålla värmen och energi på topp. Priser lottas ut på startnummer och består i dag av skor från Saucony, vin från Brasserie Godot och tunga bakverk från fru Rosenbaum. Alla deltagare får dryck från Celsius och såklart nybakat och kaffe. Älskar stämningen de här swimrun-kvällarna i Hellas! så mycket glatt och peppigt folk med positiv aura som smittar av sig. 

Hörs snart!

Tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-06-16 13:19


Få bra input!

Nyhetsbrev!

Är du ny i träningstagen eller kanske du inte brytt dig så mycket om hur du tränar, vilket upplägg du bör ha, hur du laddar bäst eller vad nutritionen bör bestå av och vill läsa mer om hur du optimerar dina resultat? I så fall tycker jag att du ska sajna upp på ett nyhetsbrev som i stt upplägg följer träningsårets kalender med aktuella händelser och vad du bör uppmärksamma just nu.

Sign upp här! 

Nu måste jag ladda upp till tolvanloppet imorgon. Ses vi Där? 

Som sig bör dagen före ett lopp har jag kli i halsen, är svintrött och tung i kroppen :)

Kram E!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-05-27 13:49< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Erika Rosenbaum


Triathlon och Swimrun är mina verktyg för att motivationen ska vara på topp och för att jag ska ha energi nog att tugga på i livet. En IM om året håller min träning på perfekt nivå. Gav sporten Swimrun sitt namn och arrangerar Swimrun i Hellas! Nyhetsbrev med input för att optimera din träning:

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!