Erika Rosenbaum | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

New chapter!

Nu har jag semester och är långledig!

Jag har sagt upp mig på Milebreaker och hugger på nya utmaningar i höst!

Jag älskar Milebreaker som plattform för konditionsidrottare och hade grymma planer och massa idéer för att utveckla MB. Tyvärr kom aldrig tiden för "fokus Milebrekaer" hos gymgrossisten och hur gärna jag än vill ta MB till nya nivåer så funkar det inte om inte alla är med på tåget, så jag måste sorgligt nog ta farväl av min kära vän Milebreaker. Hej då kompis och hoppas du blir väl omhändertagen av någon som också vill dig väl och ger dig det fokus som du förtjänar! Vi ses och i mitt hjärta så är jag alltid en milebreaker.

Good luck! / Miss Milebreaker

Efter semestern blir det tre till omgångar av Swimrun Hellas 2015 med Grand Finale på Swimrun-säsongen 7 september då Ötillö 15 går av stapeln.  Swimrun i Hellas har blivit mega-stort men vi har ändå lyckats behålla den gemytliga och mysiga stämningen. Jag älskar kvällarna för Swimrun eftersom jag vet hur bra det känns att få sig en riktig genomkörare och blickarna från alla som kommer i mål är obetalbara. Stolta atleter som fått kvitto på vad de går för :) Alltid så härliga människor som kommer och deltar eller hänger och snackar. 

I september börjar jag föreläsa för studenter på högskolor med start på Södertörns högskola och i oktober börjar jag nytt jobb. Behåller dock 50% för mina egna projekt och företaganden :)

Nu är det ny vecka med test att köra morgonjogg varje dag före frukost och sim därefter. Jag är så sjukt stel när jag vaknar så behöver komma igång samt älskar att sträcka ut och vara rörlig i vatten. Vissa dagar blir längre sim och vissa bara feelgood.

nästa tävling blir Långserud Triathlon 18 juli! Sjukt kul!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2015-07-06 16:41100 dagar utan

#100dagarutan

På lördag är det 100 dagar till IM Barcelona!
Fantastiskt kul och jag har kickat off inför loppet med rivstart på sadeln.
Jag är i lite behov av en nystart på fler områden...(vilket man i o f s ofta är) så jag tänkte att lördag får bli avstampet till "100 dagar utan"!
Jag vet att jag får mindre ont magen och återhämtar mig bättre om jag struntar i en del produkter så då ska jag plocka bort det som jag blir dåsig och såsig av. Om fler känner behov av att undvika något är det bara att haka på :) 
Jag ska plocka bort vitt mjöl, pasta, ris, godis, friterat och alkohol. Inspirerades av en kompis Fredrik som skippar skålandet i 100 dagar och det lät så fräscht mitt i dessa tider för rosé, bubbel och bärs. Carro hakar på eftersom hon är lite hispig över sin putande mage och gropiga bakdel ;) Så nu kör vi #100dagarutan
Det är lättare att vara fler som kan supporta varann i alla lägen. Även om man tävlar solo och utövar det mesta på egen hand är det roligare om fler surfar på samma våg liksom.
#100dagarutan
Jag vill också passa på att önska alla lycka till i Motala och Vansbro på lördag!!
hoppas innerligt att det inte blir en avkortad eller inställd simning i Vansbro som förra året så att alla triatleter som åkt dit måste tävla i duathlon. Björn Andersson vann förra året och han är inget fan av duathlon så hoppas han får vinna en ordentlig 70.3.
i Motala är det VM och lite mer internationellt i år och massa olika språk på plats. Säkert härlig stämning och ok temp i vattnet. Blir spännande att följa våra proffsiga svenskar.
Tävlingarna avlöser varandra och det arrangeras massa lopp runt om i Sverige så hoppas många passar på att ställa upp i "brödrostloppen" på sitt landställe. De folkliga loppen är roligast tycker jag som älskar att se alla typer av deltagare utefter banan med de äldre generationerna i mål. (Mycket lättare att hamna på pallen också ;)
Jag ska köra Långserud triathlon som arrangeras av Hembyggeföreningen. 200 m sim, 10 km cykel på grus och 3,4 km löpning, årets A-lopp! Love it!
För den som befinner sig i Halmstad i helgen körs en längre variant på medeldistans triathlon i vacker miljö och glad stämning :) Gör't!! 
Vi ses på insta @erikarosenbaum
#100dagarutan

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-06-25 12:11


Gotland rutt

Lite cykelsemester på Gotland har varit avkopplande, stärkande och fnissigt!

Och så kan Carro och jag ansluta oss till:
 • Cykelresenärer
 • Hajkare
 • Campingfolk
 • Ryggsäcksmänniskor
 • Stormkökskockar
 • Tältmonterare
 • Sovsäcksövernattare
 • Vandrarhemsinneboende
 • Frigörelsemorsor
 • Träningsbyxor-pårestaurang-kvinnor
 • Kollektiv-duschare
 • Friluftsmänniskor
 • Naturnjutare
...det där sista var vi ju tidigare förstås :)
Det är ju en grym liten tripp vi har tagit för att koppla bort oss från jobb, skärmar och stress. Jag har länge haft en dröm att få sticka iväg och vara helt oberoende, med allt jag behöver på släp. Äntligen blev den uppfylld och vi har gillat läget hela tiden. Grym kontrast till vanliga livet och galen kontrast till andra semestrar men sjukt kul! Vi var båda rookisar på området men klarade oss riktigt proffsigt. 
Det enda vi har lite åsikter om är att man har andra uppfattningar om tid, rum och avstånd här på Gotland... 
Enligt gotlänningar:
- Är det skyltat med lediga rum längs hela vägen
- Mysiga kaféer och bagerier ligger som radband
- Är allt 2 km bort
- Tar det 10 min vart man än ska
- går det inte att ta miste på nästkommande anhalt
- skiner solen alltid där vi skulle cykla
Vi ska åka tillbaka och berätta för en del att det inte alls låg till på det viset...
Nu är det uppiggat och uppryckt med roliga sikten framåt! massa bra träning, Axa Fjällmarathon, Långserud Triathlon, Ötillö och IM Barcelona. tänkte ha lite tema varje vecka. Den här veckan var helt klart tema Carro och cykel. Nästa vecka blir tema Kristina, simning och yoga. Veckan efter det blir det styrka och träning på öde ö i Vänern :)
finns på @erikarosenbaum på insta för den som vill se fler bilder i funktionsmaterial 
Hörs och ses!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-06-25 11:53


Pallplats

....om man finns på plats förstås...
Spontansprang Addnature Amazing trail 21,1 km i veckan som gick. Kändes som en kick off inför Axa fjällmarathon på något sätt. Varit hängig och haft tröttmössa på i flera veckor så nu fick det bli ett uppryck. Hade egentligen bara tänkt springa loppet som bihang till Matte men så fick jag en nummerlapp strax före start.
Inget gör ett pass så bra som ett pass med nummerlapp och tidtagning. Eftersom jag inte vet vad jag går för just nu så höll jag igen lite. Kände dock rätt snart att jag är stark och stabil så ökade efter hand. Det var oerhört trixig bana och jag gjorde en rejäl vurpa och efter ca 11 km kändes det ordentligt i benen av allt skuttande och hoppande. Sjukt kul lopp och asfin bana med hamburgare och mingel i målet. Vi stack innan det var dags för prisutdelning. Hade ingen tanke på att ha presterat bra i ett startfält fullt med rutinerade orienterare och skogsmullar men när jag kollade resultatlistan dagen efter visade det sig att jag kommit trea och missade prisutdelningen. Förlåt om jag verkade nonshalant och hoppas någon grym 4:a fick nytta av mitt pris :) 
Det roligaste med loppet var att jag fick grym nytta av mina nya verktyg jag fått från Fredrik Zillén för att få till tekniken bättre. Dels har jag fått nycklar till effektiv traillöpning och dels har jag fått min löpekonomi analyserad med Motion Metrix. Zillén gav mig en knippe nya övningar samt nytt tänk för att bli bättre helt enkelt och jag älskar när man känner att poletten trillar ner. Fredrik Zillén är så satans bra på att få sina adepter att visualisera och frammana rätt känsla samt sätta ord på hur man ska göra för att hitta rätt. Tack för det! 
Jag har träffat många coacher som gör strålande insatser för att man ska ta i ordentligt och bli snabbare. Fredrik är den coachen som hjälper en att göra bästa möjliga av vad man har så att man sedan kan bli snabbare med bättre känsla, mindre skadebenägen och mer löpekonomisk. http://www.springsnabbare.se

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-06-20 23:54


Swimrun i Hellas #2

Swimrun i Hellas #2 2015

- En Ötillö training sprint

I torsdags var det grymt drag i Hellas!

Jag älskar att känna träningsglädjen och ångan av att deltagarna fått en riktig genomkörare. Blickarna från folk som legat på tröskel och maxar i mål är oslagbara. Både hålögd och glödande på samma gång med en stolt suck över att ha fått kroppen att prestera stordåd igen.

Det blev en kväll med blandad kompott av rutinerade swimrunners, nybörjare, hangarounds och alla möjliga aktörer inom sporten.

HEAD fanns på plats med sin fantastiska Dennis Blomberg - killen är vaken och har stenkoll! Rasmus Regnstrand gästade loppet och berättade för alla deltagare om expeditionen som han och Simon ska göra som en del av sin satsning mot att vinna Ötillö. Addnature Östersjösimmet, som expeditotionen heter, gör de i samarbete med Håll Sverige rent och sträckan de ska lägga bakom sig genom att simma och springa är mellan Sverige och Finland. Stort! och självklart vann Rasmus tillsammans med Lelle :) Men veteranen Stefano Prestioni var hack i häl.

Marcus Hultgren, som varit med från början av Swimrun i Hellas, gjorde ett mycket uppskattat besök efter att ha varit runt jorden med sin cykel under åtta månader och tävlat.

Bröderna Jesper och Mats Andersson deltog och presterade finfint. Per Swartling från Icebreaker körde ett varv och ska nog lyssna på sitt eget tips om tunn ulltröja under våtdräkten när det är lite småkyligt :)

Sammanlagt var det över 70 triatleter, löpare, simmare och renodlade swimrunners som startade i torsdags. Vinnare av bästa skorna från Saucony blev Mikaela Waller och vinnare i respektive klass fick grymma påsar med innehåll från Head och även Head lottade ut en rymlig och praktisk ryggsäck.  Utlottning också av smarta vattentäta mobilskal från Lifeproof. 

Tack alla underbara människor som kom och förgyllde min kväll :-)

På torsdag ses vi igen för en sista rond före halvlek. Sport Extreme finns på plats kl 18 med försäljning av allt du kan tänkas behöva för swimrun. Dräkter, mössor, glasögon, grymma väskbojar, paddlar, dolmar, fenor mm. 

Hembakt och kaffe som vanligt och lotteri på startnummer!

Varmt Välkomna till roliga kvällar i Hellas!

Info finns på Swimrun på FB tills vidare. Ja, jag ska fixa till hemsidan (swimrun.se och wefixsports.se) men så mycket har kommit emellan :)

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-06-09 22:41< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Erika Rosenbaum


Arrangerar Swimrun i Hellas och föreläser om motivation, livsstilsförändring och hur man kan få ihop sin tillvaro och gilla läget. Triathlon är mitt verktyg och med en IM och lite olika lopp varje år håller jag träningen på min perfekta nivå och motiveras att tugga på i livet. http://www.tv3.se/aldrig-mera-fet. 6 IM-finisher 4 Ötillö-finisher Instagram

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser