Erika Rosenbaum | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

Triathlonläger + tävling på Playtas


Väldigt fint här nere!
Galet lyxig tillvaro att få vara här med massa kul folk och hopp o lek hela dagarna. Jag är inte mycket för att cykla klunga så jag o Carro kör vår grej med fokus på att det är så himla skönt att få sporta utomhus utan stress och med tapas variados när vi känner för det.

Mornarna börjar med att simma tävlingsbanan 2 km före frukost i klart och lugnt vatten. Försöker tänka mycket på tekniken och att hitta rytmen. Struntar helt i bassängen och passar på att njuta av havet.

Frukosten i solen är precis som det låter... Och sedan är det på med cykelkläder och ut på vägarna. Bilisterna är tvärtemot Ekerö, toleranta och snälla. Blåsten är hyfsat snäll men drar till lite då och då. Det jag har lite och jobba på är att cykla nerför och inför lördagens race är det mitt stora ångestmoln. Nya verbet "bromskrampa" är högst aktuellt och det är ganska många som erkänt att det är lite av en issue. Svårast blir en passage där det stupar rätt ner åt båda håll där jag får svår svindel och tappar liksom balansen så nu är det mycket pepp för att hitta styrkan att genomföra loppet pga det :)

Men men, det får ta sin lilla tid och så vet jag att det vankas pizza och bärs efter målgång.


Carro är galet stark och det känns sjukt förmånligt att ha en bästis med samma inställning till träning och tävling som jag: Det ska vara en upplevelse med fokus på att ha kul! Och det har vi! Ingen hets utan träning för att hålla sig pigg, frisk och glad med peppiga mål. Låter lite präktigt kanske men viktigt att det inte blir en börda och ett måste utan ett intresse och utrymme för återhämtning och vila också. Sen har vi ju det här med att vi båda har lite höga trösklar ibland och då är vi bra på att sparka varann i röven :) Man kommer inte undan om man försöker banga ett pass.
Vi båda gillar också att känna att vi klarar mer än vi trodde och att vi lyckas med massa timmars träning och tävlande trots hundra ungar och egna företag. Imponerad av oss och vi vill inget hellre än att fler hittar samma balans som vi. Vi finns nu under begreppet "Erika & Carro" för att inspirera fler att ha kul med träning och sätta upp mål tillsammans med kompisar. Prestigelöst och roligt! Men med vikt på att vara ute, sticka iväg på lite äventyr, sätta upp mål ihop och inte göra det för komplicerat.

Vi har lärt oss mycket under vår resa sedan vi började träna och vill gärna dela med oss av hur vi pusslar ihop vardag med aktiviteter så att alla blir nöjda.
Så nu drar vi igång en kampanj där man kan anlita oss om man har kört fast eller vill hitta till träningsglädjen.

Kontakta oss på erika&carro@rosenbaumstyle.com vid intresse. Vi finns också på Facebook och insta 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-04-21 11:18


Annons

Snart börjar loppen!

Vissa pass är liksom något utöver det vanliga.

Idag upplevde jag ett en löpning som jag kommer bevara i i minnet. Har varit så oerhört seg länge nu. Vissa dagar har energin glimtat till och jag har fått till riktigt anständiga pass men annars har det varit ganska låg energilåga. Har därmed halverat träningsdosen och tagit igen mig som man ska och det visade sig ge resultat idag. Kommer lägga upp träning ännu mer periodiskt framöver och ha var tredje vecka lugn för att hinna återhämta mig ordentligt. Så sjukt lyxigt att får springa med pigga ben och hög energinivå som idag. Man behöver sånna pass ibland för att påminna sig om varför man håller på som man gör. Passet idag hade upplägg med 30 min i 5.40 + 10 min i 5-fart + 20 min i 5.40 + 20 i 5-fart. Benen och hela maskineriet ville dock ligga snäppet snabbare och då fick det bli så. Hade sånt flyt och tänkte att det här är meningen med livet :)

Ångesten över mitt mål att klara sub 40 i år blir mer och mer påtaglig allteftersom jag inser hur jävla svårt det är att ta sig under det där satans strecket. Men hur som helst är det dags att börja ta sig an vadet och på lördag är det dags att väcka benen under Premiärmilen. Jag satsar på 42 min så får vi se vad det blir av det. Efteråt blir det löpning hem för att på så sätt få till veckans långpass i samma veva. Det är ju nämligen på det viset att Challenge Fuerteventura 70.3 bara är tre veckor bort och även om det bara är ett träningslopp så vill jag känna mig så stark som möjligt. Längtar oerhört mycket efter att få cykla utomhus på riktigt inte bara mtb även om det duger väldigt bra det med :)

ses på startlinjen!

Tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-03-29 18:58


Då får man spela med de stora tjejerna!

40 år och ny AG! Som att börja högstadiet ungefär och jag är mer peppad än någonsin att pröva hur stark och snabb jag kan bli. Här ska vi inte börja tappa fart än på några år!

Firade den stora dagen med lunchintervaller följt av vinlunch med SoffiLantto - fin balans!! Och det är kanske inte så mycket min melodi men jag ka bli lite bättre på det. Lite... Det går alltid överstyr åt nåt håll för min del men det brukar bli ganska roligt :) Födelsedagen slutade vi 5-snåret med luftgitarrsolo! Balans my ass!

Fortfarande trött men ska gaska upp mig och köra lunch-sim med härliga tisdagsgänget och så är det dags för 5 min och 20 min max på cykeln lite senare. Senast skramlade jag ihop 270 watt på 5-minutaren och 222 watt under 20-minutaren. För tillfället känns det inte troligt att vara starkare men när man väl sitter där på sadeln och trampar igång wattbiken med bra musik och hornen växer ut så brukar det gå på något sätt :)

Vi får se! 

Fick bland annat en start till Nice Cannes Marathon i present med följande slogan:

Let's run 42195 m!

It's so Nice we Cannes!

Där ligger göteborgarna faan i lä! 

Så nu ska vi springa lagmarathon som Team Erika. Hur bra som helst så att man tvingas ta i lite extra för lagets totaltid. Alltid bra att få springa av omtanke ;)

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-03-15 10:16


Inte så långt kvar som man tror...

Den här perioden är lite lömsk och man tror att det är så fasligt lång tid kvar tills man ska vara i form, men räknar man veckor tills det är dags att vara dubbelt så snabb som nu så är det liksom inte helt ostressigt.

Min löpform är usel vilket är lite trist eftersom jag slagit vad om att klara milen sub 40 under året. Men skam den som ger sig. Jag kommer göra ett ärligt försök och på Hässelbyloppet ska jag ge allt.

Cyklingen tar sig i alla fall och simningen lika så. Även om jag oftast bara får till två simpass i veckan så tror jag i alla fall att jag förbättrat min teknik och kompenserar med det.

På torsdag ska vi börja spela in triathlon-kurs till en site som ska leverera kurser inom idrott, personlig utveckling och massa andra utbildningar. Blir kul och jag tror det finns ett behov av att få en smidig introduktion till triathlon inför säsongen och hoppas ännu fler på så sätt vågar sig på att testa den roligaste sporten, om än lite kortare.

Nästa vecka får jag min nya cykel och det är pirrigt. Ska bli askul att cykla runt på ett modernt monster. Det är en Argon 18 E-119 tri+. Lade till nya hjul också och hoppas på inte alltför mycket vind så jag kan få upp farten lite mer. Nu vore det väl löjligt om jag inte klarar 5.45 påcyklingen. Ny snabb hjälm från POC också... Kanske inte ens behöver träna med alla snabba prylar ;)

Det blir fyra triathlon i år: Challenge Fuerteventura 70.3 i samband med läger i april på Playitas, Vansbro Triathlon 70.3 2 juli, Långserud triathlon (supersprint) i slutet på juli samt Kalmar Ironman 20 augusti. Hoppas hinna med en eller två duathlon också nu på vårkanten. 

Stockholm Marathon står också på agendan samt Tolvanloppet, Salomon City Trail och härliga vårruset. 

Eftersom jag gillar att ha en grundplanering i form av lopp så planeras det ju även för 2017. Då blir det revanch på En svensk klassiker!

Tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-03-08 12:47


Det finns kilometrar och kilometrar

Vilket äventyr!!

I helgen som gick var jag med på en expedition i djupsnö och tält under stjärnorna. Det var magiskt. Jag som trodde sånt bara var för folk som besteg everest. 

Höga Kusten Winter Classic är tre delsträckor på snöskor genom nationalparken. I tre dagar är man ute med två nätter i tält mitt i kalla vintern. Alla bär sin egen utrustning samt maten som man ska äta under utmaningen. Älskar känslan av att ha med allt man behöver för att överleva i en ryggsäck!

Arrangemanget var förstklassigt och jag har nog aldrig träffat så många positiva och omtänksamma människor på ett och samma ställe förut.

Kolla in http://www.hogakustenwinterclassic.se/ och haka på nästa år. En riktig energiboost. Men, satan vad tungt det var! Det är lättare sagt än gjort att bära hela packningen med tält och allt på ryggen, i trixig terräng med snöskor. En mental kilometer under de omständigheterna var helt plötsligt som en mil. Betade av en bit i taget. I början kändes det som att varje steg var ett benböj med skivstång men det ger ju mig styrka för framtiden tänkte jag nöjt och gnetade på. 

Vi kom upp onsdag kväll och blev så väldigt bra omhändertagna. Vi möttes av flera eldar och folk som skålade på renfällar.

Jerry Engström som skapat Friluftsbyn och är arrangör har ett team som var sjukt proffsiga och grymt trevliga. Jag hade haft kontakt med Andreas på Fjällräven som är samarbetspartner och han försåg mig med all utrustning jag kunde tänkas behöva. Kände mig bortskämd till tusen och fick lära mig hur saker och ting funkar samt vad man behöver tänka på. Efter friluftsskolan torsdag förmiddag var det dags att hämta ut snöskor och se till att all mat, gasolköket och torra kläder var packat. Vi fyllde upp termosar med varmvatten och jag testade också att sätta upp tältet. Kl 13 avgick bussarna med alla 200 deltagare och starten började med uppför. Fick mjölksyra efter typ 100 meter :)

Jag hade Sally med mig och hon fick det lite trassligt med tassarna. Snön fastnade i pälsen och mellan "tårna" så det blödde lite. Men som triatlet har man ju alltid med sig en tub vaselin så jag klippte bort så mycket päls som möjligt och smörjde in så blev det bra. Väldigt mysigt att ha hundsällskap!

Första kvällen anlände vi till camp när det var kolsvart och min pannlampa dog efter 30 sekunder. Inga problem när man har Andreas från fjällräven, hans flickvän Sofia och mina resepolare Sofie och Marie som support. Upp med tält, koka vatten och ner i sovsäcken. Sjukt mysigt!! Vaknade dock mitt i natten av kylan underifrån; mitt liggunderlag hade punka. Helt galet hur kyligt det kan bli! Drog fram allt jag kunde hitta och la in under mig. Andra natten fick jag låna ett nytt underlag och vaknade istället av att det var lite för varmt :) Bättre. 

På fredagen gick vi genom skrevor och över berg till nästa Camp vid en sjö där jag smällde upp tältet i en liten dunge (längst till vänster på bilden). På kvällen bjöds det på glögg runt lägereldar och sedan var det tack och godnatt kl 20 för mig och Sally. 

Tredje och sista dagen var tuffast men vi fixade det och finalen var upp till en toppstuga där det väntade våfflor, öl och kaffe. Hur trevligt som helst! 

Nu är det simning, cykling, löpning och styrka som gäller! 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-02-23 10:18< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Erika Rosenbaum


Triathlon och Swimrun är mina verktyg för att motivationen ska vara på topp och för att jag ska ha energi nog att tugga på i livet. En IM om året håller min träning på perfekt nivå. Arrangerar Swimrun i Hellas "100 Days Challenge" http://100dayschallenge.se/ 6 IM-finisher 5 Ötillö-finisher Instagram

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser
Annonser