Erika Rosenbaum | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

På banan igen efter att jag legat back ett tag

Nytt schema och det är ju fasligt roligt med nya pass och övningar!

Fick nytt schema av Coach Calle förra veckan. Älskar´t!

Roligast är att testa passet på fastande mage. Lustigt hur jag funkar som går igång på att få äta restriktivt utan kohydrater till middag för att på morgonen bränna av 70 min trainer med inledning på 5*30 s all out och integrerat 4*4 min @100 kadens.

Blev pirrig i magen och kunde knappt vänta en dag för att få köra. Effekten blir att kroppen måste använda fettet som bränsle vilket skapar uthållighet. Har aldrig haft så pigga ben som det passet. Kom dessutom igång mycket snabbare än vanligt då jag brukar vara tung i kroppen upp mot en halvtimme. Testa!

I tisdags var vi hela fyra pers från familjen som sprang med TT på Bosön. Asbra pass! Ibland känns det bättre än andra gånger. Tror det beror på att jag bestämmer mig för att hålla kontrollen och fokusera på min egen fart, inte låta mig dras med av klungan. Igår blev det så. Kan kännas lite som att jag fegar ur men med tanke på att mycket annan träning ska in varje vecka får det inte var helt jävla urblåst i benen med svimkänsla efter passet. Sista intervallen ska kunna ha det där lilla extra i sig och det hade det igår :) I like!

Fick också ett nytt pass på löpbandet som var grymt. 20 min uppvärmning + 10*40s i 15km/h med 5% lutning och bara 20 sekunder vila. 20 s vila är INTE mycket i sånna lägen och sista intervallen var på håret. Avslut med 10 min i marathon-fart som för mig är ca 4.50-tempo och efter de tunga intervallerna känns som jogg-tempo :)

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-02-01 15:34


Annons

Wrapping up 2015!

Blir det nånsin som man tänkt sig?

Tror int det. Men inte sagt att det betyder något negativt. Jag försöker i möjligaste mån inte ha några förväntningar. Mycket bättre att låta händelserna själva måla upp bilden istället för att låta sina tankar i förväg måla upp hur man vill att det ska bli. Förväntningar leder bara till besvikelse.

Det blir som det blir och det blir till det bästa. 

Jag hade såklart önskat att jag gjort bättre ifrån mig under loppen 2015, men om man inte tränar ordentligt så blir resultaten därefter. Varför det blir på det ena eller andra sättet har alltid sina förkaringar beroende på prioriteringar. Jag kanske upprätthöll formen men jag lade inte in en högre växel. Hade fokus på annat så kan inte begära mer. Men jag skakar av mig besvikelser på en sekund och blickar framåt. Det finns ju saker som är viktigare än tidförbättringar och wattprestationer. Även om vissa lopp och träning kan kännas som liv eller död så går alltid familjen och hälsan först. Barnen har högsta prio. När de flyttat hemmifrån kan jag jobba och träna hur mycket som helst, så vill ta vara på de här åren. Men som jag sagt tidigare; man hinner alltid med det man vill hinna med. Så jag hinner absolut med min träning och nu har jag motivation och inspiration att göra ett ryck och sänka mitt pers i Kalmar ihop med Sofie Lantto. Med Coach Calle är det aspeppigt och roligt med massa bra verktyg för att se förbättring och rimliga förklaringar till varför jag ska göra vad. Jag måste ha mina varför klart och tydligt för att motiveras til att göra vissa pass. 

2015 går inte till historien för min idrottsliga del. Bröt min första IM i Barca pga av sjukdom, gjorde mitt sämsta Ötillö - 1,5 h långsammare än året innan, vann inte Långserud Triathlon, sprang ingen mara o s v... Men damn vad mycket roligt och härligt som hände ändå. Skit i det som gick dåligt och foka på det som var bra! Har haft massa tid över med barnen igen sedan jag slutade på Milebreaker och jobbar hemmifrån som konsult, har äntligen haft energi och låtit renovera hemmet, har haft en ny sorts sinnesro utan min vanliga kliande rastlöshet, har börjat sova galet bra, var på världens bästa träningsläger i Thailand och så har jag haft ett helt år med hund som jag tror haft en väldans bra inverkan. Annat bra är att Maja gjorde sin första Sthlm triathlon och hakar på mig inom tri:)

Hennes kommentar i målgång var densamma som jag hade efter mitt första Sthlm Tri: "Jag ville inte att det skulle ta slut" Så nu tränar vi mer och mer ihop. Love it!

Måns har kommit in på löpargymnasiet, vilket känns jättestort även om det inte står helt klart om han tackar ja till platsen. Fin bekräftelse bara att bli godtagen, men beslutet ligger helt i hans händer. Väljer han natur/natur på Kungsholmen har han ju rätt morsa som kan koppla ihop honom med bra löpargrupp och rätt coach :) Några tips på löparförening i Stockholm?

Nu är det straight on för ett starkt 2016! Nu ska vi först stolpa upp alla lopp som familjen ska göra som en stomme för övriga aktiviteter. 

Vi skulle börjat på Nyårsafton genom att springa ut det gamla året med Nyårsloppet i Vallentuna men mina luftrör sa nej tack så vi körde ett eget "Rosenbaums Nyårslopp" som innebar uppvärmning plus 2 varv i Solviksslingan på tid. Jag fick ta det easy och hålla koll på tiderna men nu känner jag att kroppen är tillbaka på banan och imorgon drar jag igång träningen igen på allvar. Sjukt laddad!

Anmälde mig till Vansbro Triathlon idag som ett första ordentligt mål. Känns asroligt eftersom Carro hänger på och gör sin första triathlon. Cool brud som börjar med en 70.3. Men ska det va så ska det va! Och hon kommer göra storstilad premiär, var så säkra! Hoppas alla får ett grymt 2016 och att vi ses ute på banan!

Tjing!

ps. Haka på o kör "100 Days Cahllenge" imorgon! 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-01-03 17:02


Nytt och fräscht! 2016!

Så satans redo för nytt år och nystart och massa träning och roliga tävlingar!

Sista veckan har varit helt tom från träning. Fick ont i halsen och tänkte att jag skulle vakna upp varje dag och vara frisk för alla mina roliga pass som jag vill bocka av. Så blev det inte. Det blev istället groteska mängder mat många nubbar och äckliga högar godis. Jag är helt mättad. Mättad på allt. Sjukt sugen på att leva sunt och fräscht. Och vad passar inte bättre då än ett nytt år som sätter känslan av att man får börja om på ny kula. Kunde inte hålla mig så redan efter juldagen är det nya bullar som gäller för fru Rosenbaum. 

Oj oj oj vad jag ska leva som jag lär. Här ska det motioneras, tränas, ångkokas och sovas tillräckligt många timmar varje natt.

Jag har väntat på att min ärftliga artros ska börja ge sig tillkänna också och nu har den dykt upp så då har jag verkligen en anledning till att inte låta lederna stelna till utan hålla mig rörlig och äta nyttigt för att inte stelna till. 

Gillar ju som jag nämnt tidigare idén med 100 dagar utmaning och tycker det är peppigt att prova på lite olika grejer under 100 dagar. Filar på vad jag ska ha för något nästa period... Tror det blir 100 dagar med löpning och 100 dagar utan socker. 

Hoppas ni andra där ute får vara friska och är redo för ett grymt 2016! 

Så svårt att välja vilka rejs som ska köras bara... Kalmar blir A-loppet med ett litet genrep i Vansbro. Den stora utmaningen blir dock att ta sig under 40 min på milen. Tänker göra flera försök ifall det inte funkar. Förhoppningsvis har jag redan satt tiden när det är dags för Hässelbyloppet, annars är det där det smäller. Man måste ju fixka under 40 när man fyller 40 ;)

God fortsättning!

Puss E!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-12-27 15:00


Trainer-knep

Om jag sitter på trainern så måste jag kolla på film eller någon serie och med mitt nya schema så är det ju en del timmar som ska avverkas på trainern. Måste ju gilla läget och eftersom jag har haft en del och stå i senaste åren så ligger jag helt klart efter när det kommer till filmtittande... Att sitta i soffan och såsa framför något hjärnslött har liksom inte varit med i mitt livspussel. Det har alltid varit bortprioriterat (och helt ärligt inte varit svår att bortprioritera ;)  Men nu kommer jag komma ikapp nu. Speciellt som jag kommit på att om man spelar filmen i dubbel hastighet samtidigt som jag har musik i 180 bpm i öronen. Perfa! Det blir två filmer varje pass! Med bra kadens. Och jag somnar garnterat inte efter 15 min. Bra plan va?! Idag blev det två filmer som inte krävde någon vidare tankeverksamhet. Lustiga komedier har jag ofta lite svårt för eftersom jag blir så nervös när det går snett för huvudpersonerna... Då brukar jag ändå ta bort ljudet så upplägget är klockrent. blir det extra genant eller om det ska till med kärleksscener så tar jag fyrdubbel hastighet för att snabbt passera det jobbiga samtidigt som jag ligger i bågen. 

Allt som funkar! Eller hur!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-12-27 14:44


Intervaller äger!

Up'n running!

Premiär för inomhussäsongen på Bosön satt som en smäck... eller smäll. Bra att få fart i benen men shit vad lätt det är att svika sin plan och dras med i andras fart. Kan man såklart göra ibland men inte varje vecka. Jag skulle hålla 4.20 fart på tusingarna men det blev 3.55 och så skulle jag springa 200-ingarna på 48 sekunder men det blev 41.
Som tur var värmde jag upp ordentligt med både jogg och löpskolning och hade dämpning på skorna. För min del innebär det ont någonstans om jag drar iväg på tartanen över min förmåga med tunna sulor och ouppvärmd.
Kanske kan man tycka att om jag nu har förmåga att springa fort så ska jag göra det, men planen var mil-fart på tusingarna och 3km-tempo på 200-ingar. Inte en chans att jag kan springa under 40 på milen (än) och inte heller springer jag 3 km snabbare än 3.30-fart...
Jag har slagit vad att klara milen sub 40 nästa år när jag är 40 år, men det andra överlåter jag åt min son Måns. Han var med och körde igår och tog rygg på Håkan. De körde sina 200-ingar runt 37-38 sekunder med 200 joggvila mellan och sista på 34 sekunder. Personligen kan jag bara få till det på 37 sekunder med ståvila....
Sjukt kul att Måns var hyfsat snabb redan nu när han inte kört intervaller så mycket. Ska bli roligt o se vad han kan trycka ur sig när han varit med ett tag. För han var lyrisk och byter med glädje ut sina tisdagspass med sin klubb mot tisdagspassen med mammas klubb ;)
Bra att det finns en hel del gaseller i klubben som han kan sparas med och ta hjälp av för att sporra sig till fart!
Idag väntar cykel och inte mindre än 90 min i zon 2 följt av 4*8 min i zon 4. På trainer... Hoppas hinna med det under långlunch så att jag kan simma ikväll :) 
Fortsatt trevlig vecka!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-12-09 10:20< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Erika Rosenbaum


Triathlon och Swimrun är mina verktyg för att motivationen ska vara på topp och för att jag ska ha energi nog att tugga på i livet. En IM om året håller min träning på perfekt nivå. Arrangerar Swimrun i Hellas "100 Days Challenge" http://100dayschallenge.se/ 6 IM-finisher 5 Ötillö-finisher Instagram

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser