Erika Rosenbaum | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

Nästa generation

Tänk vad det går att hitta på uppfinningsrika bakverk och efterrätter som ersätter godis, läsk och alkohol!

Nästa #100dagarutan får bli utan socker. Börjar bli onödigt mycket att bära runt på under loppen framöver :) Leker också med tanken att köra utan kött... Tänker mig att det skulle sätta fantasin på prov ytterligare och alla mina paradrätter kan verkligen behöva lite nytt och fräscht sällskap. Allt smakar lika. 
Att börja skåla utan alkohol var otroligt odramatiskt. Men sjukt värt det. Vete faan om det gör någon nytta men det kan ju knappast vara skadligt...kanske lite ;) 
I tisdags testade jag och Maja Try triathlon vid sjöhistoriska första gången. Sjukt kul och som alltid när man hittar på saker så ger det så mycket mer. För vår del blev det ett uppvaknande då vi träffade Tri-räven Lars Rosenkranz som hade med sig sin son Axel. Axel visade sig redan vara gammal i gemet och van Tri-tävlande samt var anmäld till Ö-loppet i lag med sin far. WOW! Tänkte vi och fick genast möblera om i planeringen att Maja måste vänta tills hon är 18 för att rejsa. Lars tror jag vann loppet i tisdags och Axel var inte långt efter. Axel fick massa beröm också för sin finfina löpteknik av Coach Zillén och det var så peppigt att se nästa generation börja ta plats. Maja var också stark och vi körde hela loppet sida vid sida. Det var oerhört roande att se Maja i sin första masstart med allt vad det innebär. Hon blev påsimmad, tappade navigering, tog i för lite, tog i för hårt, simmade snett mm. Man inser hur mycket man faktiskt tappar Vid små fadäser. Nu gjorde hon ett superlopp i alla fall och var otippat stabil för att göra det första gången. Det är dock toppen att det finns förbättringspotential :)
T1 gick smidigt och likaså cyklingen. Väl ut på löpet fick hon lite håll men tog i ändå för allt vad tygen höll. Spurten var lång, progressiv och smärtsam. Så som det ska vara för att man ska dra på sig ett fånigt smile efter målgång. Det gjorde Maja som nu är anmäld till Stockholm triathlon och ska delta i resterande race på tisdagar vis sjöhistoriska samt göra debut på Swimrun-arenan nästa år. Sjukt kul! (Och bra att vi får valuta för nya Orca-dräkten som hon fick i födelsedagspresent :)
Om en vecka är det dags för mig att göra debut som fjällöpare på ultradistans. Tror inte jag förstår hur jobbigt det kommer bli... Vill ju såklart plocka hem medaljen som man bara får om man kommer i mål under en viss tid. Grejen är den att vi ska gå på restaurang Fäviken på kvällen så det funkar inte att må hur risigt som helst efteråt... Svårt... 
Måste hur som helst kitta upp mig med bra löparrygga från ultimate direction som gjort en perfekt variant för tjejer. Måste ha med mig energi, vätska, kompass, jacka och underställströja samt mössa och vantar.
Skulle det skita sig med Fjällmaran gråter vi inte över spilld mjölk. Upp igen och siktet mot Ötillö!
tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-07-31 23:05


Annons

Jag är löpare!

Ja, jag är faan löpare ända in i själen!

Nu har jag väckt min löpning till liv igen! Känns som pånyttfödd och jag vill aldrig sacka efter igen på löpfronten. Tidigare i veckan var kroppen tung, trött och stel men så efter fyra täta pass i olika valörer så vaknade den. Nu vill jag bara springa och springa mest hela tiden men måste passa mig för att gå över styr. Fast 10 dagar framåt inför fjällmarathon ska jag samla på mig så många kilometrar som kroppen tillåter :)
Vem vill ha springdejt eller arrangerar något litet lopp framöver? I am up for it!
I torsdags kväll sprang jag fantastiskt roliga Snabba Cityspringet som löpgurun Fredrik Zillén stod värd för. När starten gick fick vi reda  på första delmålet som vidare berättade vart nästa anhalt var och därifrån gick sista delsträckan till mål. Otto och jag råkade få till en extra kilometer och sprang 8 km innan vi slog handen i målstolpen, som var masten skinnarviksberget. Vansinnigt kul kväll och Otto var helt lyrisk och uttryckte det som en "upplevelse" med stolt blick. Vi firade med middag på stan efteråt och fortsatte vår "egentid" med mtb-cykling och våfflor på kärsön dagen efter. Älskar att ha barn som också älskar att träna! :)
I morse älskade jag inte träning lika mycket förrän efter att alla höjdmetrar vid Hammarbybacken var avklarade :) Shit vad jobbigt det är att spring uppför. Axa kommer bli mega-hårt! Vad har jag gett mig in på?!
om någon har tips inför Fjällmaran tar jag tacksamt emot dem :)
Tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-07-25 23:38


Tre veckor till Axa Fjällmarathon

Hade ett askul lopp i lördags. Efter vinst två år i rad ville jag såklart vinna bucklan för gott men visste att det borde dyka upp snabbisar nån gång även i lilla Långserud. Jag såg att det var en del tjejer med heldräkter och tänkte att om jag ska vinna måste jag våga ta i ordentligt. Simningen må vara trött men den är helt hemsk. Som en lång tvättmaskin med armar och ben som rumlar runt överallt. I år var det dessutom smärre storm. När startskottet gick sprang jag ner och så tog jag yttervarv och fick så fritt vatten och var åtta upp. Kom ganska snabbt ut på cykeln men blev omkörd av rätt så många. En del cyklade jag om igen men några inklusive tre tjejer hann komma längre och längre fram när jag tog det lite easy i grusiga kurvor neråt. T2 tog två ekunder och sedan plockade jag massa placeringar och knappade in på ledande dam efter att ha passerar tvåan. Kände att jag hade vinst i sikte men det skulle göra ont. Tryckte på så mycket magen och hållet tillät men med 400 m kvar tog det helt stopp och vinnaren tog mig med 20 sekunder. Kul för tävlingen att det inte kommer en jävla stockholmare varje år och tar hem vinststatuetten. Men nästa år ska den hem till mig igen ;)

Det tog lite mer på krafterna än jag trodde och benen kändes lite sega efteråt. Så jag gör nog bäst i att lyssna på kroppen och inte dra på mer än benen okejar.

 Men nu tänkte jag mig två veckor med fokus på löp-mängd. Om tre veckor är det dags för Fjällmarathon och lite mer uthållighet på alla plan skulle sitta fint. Det ska blir fantastiskt roligt med loppet i fjällen men mäktigast blir ändå att få besöka restaurang  Fäviken på kvällen. Jag är väldigt onyfiken av mig och kan räkna platserna som jag trånar efter att få besöka på min ena hand. Jag älskar att uppleva natur och kultur men har inga krav på speciella platser. Fäviken är dock en plats som jag verkligen vill uppleva! För den som inte vet så är det en restaurang mitt inne bland granar i Jämtland med en köksmästare som sätter matkonst på en helt makalös nivå och i en dimension man inte kan ana sig till. Alla råvaror är från nära omgivning och jag som är mycket kräsen svårimponerad när det kommer till stjärnkrogar kan nog vänta mig att bli ordentligt tillfredsställd. (De andra fyra platserna jag vill uppleva är Svalbard, transibiriska järnvägen, alplöpning i flera dagar och marathon på kinesiska muren. Ett långt cykeläventyr över någon kontinent också vore fint :)

 Vi är ett kul gäng som åker upp. Ska något upplevas så ska det upplevas i samband med träning eller tävling och bonus med likasinnade idioter! Annars stannar jag hemma ;)

 Efter Fjällmaran är det fyra veckor till Ötillö och då får det bli sim-mängd.  Följt av cykel-mängd några veckor efter det då det är dags för IM Barca.

 Men först blir det ett nytt lopp på torsdag som arras av löpgurun Fredrik Zillén. Ingen vet bana eller målgång. Det blir lite som stadsorientering. Sjukt kul med nytänk och idéer för bra pass. 

Tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-07-21 16:59


Whatever makes your boat float

Tröttnar aldrig på nystarter!

Jag älskar att testa nya idéer och starta om på nytt med friska inslag och pigg energi.
Om det så bara gäller att det är ny vecka med nytt schema, nedräkning till tävling eller 100 dagar utan alkohol, så går jag igång totalt. 
Det är så lätt att göra om och göra rätt, för det finns liksom aldrig en tid när man är färdig. Om en plan sket sig helt och hållet är det bara att komma på en ny plan och börja om. Ingen dömer ut och jag själv bestämmer reglerna. Whatever Works liksom!
Varje dag är en ny dag, glöm inte det. Detsamma gäller ett misslyckat lopp. Om det sket sig har man lärt sig något och så tar man bara sikte på nästa lopp, inget att gräma sig över. Inget ont som inte för något gott med sig. 
Det enda jag jag tänker på är att inte hålla på med massa förklaringar och bortförklaringar om varför det inte gick som man tänkt sig. Alla komponenter hör till dagsformen och och framgången. Går det åt pipsvängen är det oftast på grund av bristande erfarenhet eller för att man klantar sig. Gäller även kramp, bristningar, magras och stressfakturer. Uppkommer det har jag tränat fel, fackat upp nutritionen eller haft fel upplägg. Inget att gnälla över. Bara att skämmas och komma igen ;)
Det gäller att alltid ha nya mål inplanerade och inte kolla bakåt. Man ska självklar ta med sig lärdomar och erfarenhet framåt, men det finns inga självklara svar på hur hur det hade kunnat gå annorlunda så helt meningslöst och jävligt trist för omgivningen att hålla på med bortförklaringar. (För långa utmålningar om ett race över huvud taget är lite  tröttsamt, om detaljer inte efterfrågas specifikt.)
Imorgon kör jag årets a-lopp som arrangeras av Långserud hembygdsförening. 200 m sim, 10 km grusväg och 3,4 km löp. Man får grilltallrik i mål och hela byn engagerar sig. Love it!
Wish me luck. Satsar på att permanent få behålla vinst-bucklan :)

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2015-07-17 19:01


New chapter!

Nu har jag semester och är långledig!

Jag har sagt upp mig på Milebreaker och hugger på nya utmaningar i höst!

Jag älskar Milebreaker som plattform för konditionsidrottare och hade grymma planer och massa idéer för att utveckla MB. Tyvärr kom aldrig tiden för "fokus Milebrekaer" hos gymgrossisten och hur gärna jag än vill ta MB till nya nivåer så funkar det inte om inte alla är med på tåget, så jag måste sorgligt nog ta farväl av min kära vän Milebreaker. Hej då kompis och hoppas du blir väl omhändertagen av någon som också vill dig väl och ger dig det fokus som du förtjänar! Vi ses och i mitt hjärta så är jag alltid en milebreaker.

Good luck! / Miss Milebreaker

Efter semestern blir det tre till omgångar av Swimrun Hellas 2015 med Grand Finale på Swimrun-säsongen 7 september då Ötillö 15 går av stapeln.  Swimrun i Hellas har blivit mega-stort men vi har ändå lyckats behålla den gemytliga och mysiga stämningen. Jag älskar kvällarna för Swimrun eftersom jag vet hur bra det känns att få sig en riktig genomkörare och blickarna från alla som kommer i mål är obetalbara. Stolta atleter som fått kvitto på vad de går för :) Alltid så härliga människor som kommer och deltar eller hänger och snackar. 

I september börjar jag föreläsa för studenter på högskolor med start på Södertörns högskola och i oktober börjar jag nytt jobb. Behåller dock 50% för mina egna projekt och företaganden :)

Nu är det ny vecka med test att köra morgonjogg varje dag före frukost och sim därefter. Jag är så sjukt stel när jag vaknar så behöver komma igång samt älskar att sträcka ut och vara rörlig i vatten. Vissa dagar blir längre sim och vissa bara feelgood.

nästa tävling blir Långserud Triathlon 18 juli! Sjukt kul!

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2015-07-06 16:41< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Erika Rosenbaum


Triathlon och Swimrun är mina verktyg för att motivationen ska vara på topp och för att jag ska ha energi nog att tugga på i livet. En IM om året håller min träning på perfekt nivå, lite lagom vidrigt så där... ;) Arrangerar Swimrun i Hellas som är en Ötillö training sprint och en grym tränings-tävling och kul event. Har gjort program om livsstilsförändring http://www.tv3.se/aldrig-mera-fet. 6 IM-finisher 4 Ötillö-finisher Instagram

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser