Erika Rosenbaum | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

Nya friska tag

Det skedde inget underverk. Det blev ingen premiärmil. Skittrist!

Jag åkte i alla fall dit och hejjade på andra som sprang in våren och sprängde sina gränser med nya pers.

Det kändes som perfekt löparväder med lite kyla i luften. Tror att det blev varmare i o för sig när solen dök upp och blåsten hälsade också på duktigt efter vägen. Men over all var det nog en härlig dag i spåret, ganska så härligt vid sidan av också. Att få känna stämningen även om man inte är med ger också en aning loppirr och med en kaffe i handen och trevligt sällskap blev det ett prima söndagsnöje i alla fall.

Fortfarande risig på måndagen jobbade jag mig igenom dan utan att det märktes alltför väl hur slut jag var men idag kände jag att det nog skulle kunna gå att smyga igång träningen igen om jag tar det easy.

Efter en väldigt turbulent dag höll jag dock på att strunta i det planerade löppasset på kvällen men just då kom sms:et när det som mest behövdes: "En springtur?"

JAAA! Blev svaret. Finaste Carro som stöttat mig under dagen visste precis vad jag behövde :) Tack!

Finn, Maja, syskonen Törn och Yvonne "vaskade" Premiärmilen med mig.

Olle Norberg strax före mål. 35.03!!! Det ni!!

Och så här glad var han efter den bedriften. 

Maria Abrahamsson var sjukt grym och persade från förra året med flera minuter och landade en bra bit under timmen på 57 min. Snyggt Maria!!

Stort grattis också till Helena! Såå bra sprunget!!

Skriv ut Permalink Kommentarer (3)

2012-03-27 23:12


Annons

Och så kom den...

Min drönmvecka:

Måndag:

Vilodag efter massa effektiv och bra träning i Cannes. Kände mig stark trots många timmar och benen var pigga.

Tisdag:

På't igen. Hårda intervaller och allt flöt på som aldrig förr. Tänk att det skulle gå så snabbt att känna kvaliteten från förra veckan! Hade god tid på mig för ordentlig stretch och core. 

Onsdag:

Sömnen klanderfri under hela veckan och måltiderna blev precis som i regelboken; på klockan och med hög kvalitet. Cykeln på trainern satt fint och pulsen skötte sig under intervallerna på sadeln. Körde fot och ben pass också. Fick dessutom till ett bra simpass.

Torsdag:

Företagslöpning som gick finfint och simning efter. Solen skiner och alla är glada. Kände att dygnet hade massa tid över för pyssel och tvätt.

Fredag:

Styrkeintervaller på cykeln samt core som blev precis som Sten skrivit i schemat. Kul att få till det så bra. Äntligen helg också med bara kvalitetstid med familjen. Jobbet har flytit på kanon hela veckan. Härligt! Grillen fram :)

Lördag:

Ja! Då laddar vi för Premiärmilen och startar upp med tidig simning i Vårby. Axeln är helt frisk och jag persade på alla distanser. Barnen glada och sams hela dagen medan föräldrarna kunde samtala i trädgården utanför ett nystädat hus, där faktiskt all tvätt var ren och sorterad, fönsterna putsade och källaren i ordning....

Nja...... Inte riktigt så det blev va....

Min vecka IRL:

Skit rakt igenom....typ...några få undantag...

Förkylningen nådde mig också till slut, vilket i o f s var väntat efter obefintlig sömn, slarv med maten, hög träningsmängd och så flygresa på det tillsammans med stress och en nypa ågren.

Lovely...

Blev i alla fall fin i håret, alltid nåt... men får stå vid sidan på Premiärmilen i år igen om inte ett under sker tills jag vaknar imorgon bitti.

Nu ska jag skölja näsan igen och kolla igenom vad medicinlådan kan erbjuda för spännande lördagsgodis.

Tjing!

Tack bästa Lottie för fina håret! Öppna gärna en salong där man kan fönas lika fin på insidan..

Många gjorde nog cykelpremiär idag. Jag fick i alla fall korvpremiär.

Men ingen fotboll för mig. Mer som Wordcollapse i bakluckan..

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-03-24 22:15


Sega ben

Äter middag i sängen efter tung löpning i hotellgymet. Har helt klart upplevt smidigare kilometrar i mina dar. Igår lyckades jag hinna med ett hårt pass med Rubin innan jag stack iväg till Borås där jag jobbar den här veckan. Hade önskat att passet gällt någon form av löpning istället för den grymma behandling mina muskler fick genomlida på massagebänken. Rubin är inte bara bästa löpcoachen och snabb som satan, han har också riktigt hårda nypor som vet hur en idrottsmassage ska gå till. Långt ifrån krämsmörjare och väldigt effektivt för hårt arbetade ben och stela axlar. Vill slå ett slag för Rubins massage och alla som inte testat borde göra det. Bästa bästa för återhämtning och för att undvika uppkomst av små skador. Rubin rekommenderade att toppa formen inför premiärmilen på söndag med 3*(1000, 400, 300, 200) 60 vila efter första och 30 vila mellan resten, 2 min setvila. Farten lite snabbare än milfart på första och sedan öka på resten. Jag körde: 4-fart, 3.50, 3.45, 3.40. Hade kanske kunnat öka lite på de kortare, men underbenen var allt annat än spänstiga idag. Kan ha berott på att jag körde benstyrkepasset före löpningen men sannolikt sitter gångna veckans träning i lite, vad vet jag. Ingen toppkänsla inför söndag hur som helst men jag vet ju också att det känts på det viset många gånger förr. Spelar ingen roll, hur det känns idag är obetydligt om fem dagar och känner jag mig själv rätt kommer jag vara redo och kunna göra det bästa jag kan på söndag. Nu ska jag försöka sova och ladda om batterierna för ett hårt pass på PT-huset imorgon. Ska köra djungelträning inomhus:) Tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (4)

2012-03-20 22:43


Stark och boostad

Det var nära att jag hoppade av Cannes p g a för mycket i kalendern men jag är så oerhört glad att jag åkte trots allt. Det blev en riktig kalasvistelse på flera plan. Hemma nu efter den aktiva semestern känner jag mig starkare än någonsin och sugen på mer. Det är väl så det ska vara I guess, att man inte känner sig mättad och trött och fed up vad gäller träning efter en boost. Kroppen känns på topp och benen verkar väldigt glada över 19 h träning på 3,5 dagar. Har inte ont någonstans och det verkar nästan som att benen föredrar en större träningsdos... (Antagligen var det precis lagom och om jag skulle fortsatt med samma intensitet hade jag nog snart väggat)

Hur som helst ett bra kvitto på att jag är i form och klarar mer än jag trodde. Största vinsten var att det gick så bra på cykeln och rädslan kom bara vid några få tillfällen. Sällskapet var ju såklart också en grand slam och vi hade verkligen urkul och trevligt. 

Yvonne, Finn, Micke, Johan, Erik och Henke var veckans triathleter, ett stort tack till er för förträffligt sällskap. Det här gör vi garanterat om! Speciellt tack till Micke som ordnade så flott boende och pysslade om oss alla.

Nu tillbaka till vanliga schemat som i o f s inte känns alltför svårt med våren på g. Trainer bara ett litet tag till innan det är dags för rundorna på Ekerö och på söndag drar tävlingssäsongen igång med Premiärmilen. Känns hur kul som helst och om ni inte redan anmält er, gör det! Bra start på året och ett mått på var man står och som man förhoppningsvis slår med god marginal i Hässelby i oktober. 

Det låg ett paket och väntade på mig när jag kom hem. Nya Kinvara 3 som jag gladeligen knöt på mig. Tack! De känns superbra och jag ser fram emot att springa i dem imorgon.

 

Äntligen framme och i bakgrunden syns världens finaste hus som vi fick bo i.

Colting-lunch med veckans charmigaste servitris

Uppe på toppen bland snön. Riktigt bra träning uppför.

Sista biten hem fick bli med tåg efter polarkyla i nedförsbacke som aldrig tog slut

Pizzapaus 

Simningen i Medelhavet var lite kallt i början med riktigt kul.

Har du funderat på hjul Finn?

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2012-03-19 13:09


Spanskt gummiband

Har fått revanch.

Nu har cyklisten i Fru Rosenbaum tittat fram och det är både modigt och starkt på vägarna kring Cannes. 

Efter två läger med tveksamma cykelmil har jag äntligen fattat tjusningen med cykling. Det är ofattbart vackert efter Ironman-banan ovanför Nice, det är ofattbart brant till Ironman-banan och det var faan ofattbart kallt ner från Ironman-banan. 

Första dagen fick en kort tur efter kusten och jag glömde bort att känna mig otrygg i mitt trevlig gäng. Efter fick vi till en löptur innan det var dags att börja ladda för branta backarna i bergen.

Vi kom iväg i tid på morgonen och jag som oftast bara vill bocka av cyklingen fick en helt ny upplevelse. Det var som att glida genom en dröm och jag kände knappt att jag cyklade i den magiskt vackra naturen. När stigningen började kände jag garanterat av att jag cyklade och det var ju en bra bit att klättra upp för. Gillar uppförsbackar men inte nerförsbackar och till måste man ju ner. När det var dags att ta sig neråt kom både lågtryck och tjock dimma. Yvonne och jag masade oss ner meter för meter i ren skräck. Finn väntade när vi kom ut ur molnen med ett flin på läpparna "Faan tjejer, det här måste ju vara drömföre för er. Brant nerför i tät dimma och skitkallt" "Ni kan ju säkert värma er på fälgarna". Det kunde vi. Bromsarna hade fått jobba så hårt så det glödde kring däcken.

Idag blev det dessto minder branter men jag tyckte nog att jag tryckte på bra ändå. Först morgonjogg på 5 km sen bort efter kusten. Det går ju lite si och så nerför för mig och Finn och jag hittade vår egen form av belgisk kedja. Jag drog ifrån uppför och Finn körde om nerför vilket resulterade i den "nya svarta" Spanskt gummiband som ersättare till belgisk kedja för oss mindre heta cyklister.

Benen var pigga och belönades med både simning i ett lite svalt medelhav och 6 km löpning m negativ split från 5.40-tempo till sista på 4.05.

Bra dag, Sjukt härligt ställe vi bor på och väldigt trevligt sällskap. Imorgon blir sista dagen som vi ska krama ur ordentligt.

Tjing!

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-03-16 23:06< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Erika Rosenbaum


Triathlon-frälst 4-barns-mor med ambition att bredda sporten och inspirera fler att ta steget till att anmäla sig till ett lopp! Står bakom begreppet Swimrun som jag arrangerar i Hellas. Löpcoach för Urban Tribes och PT.Mest lästa


  1. Race report
  2. Läger


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser