Erika Rosenbaum | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

Avslutning Swimruncupen juni

Vilken kanonkväll det blev!

Först och främst Tack alla som kommit och gjort juni-torsdagarna i Hellas så galet trevliga. Många har simsprungit, andra har hjälp till och resten varit finfint sällskap.

Hur som helst kan vi nog alla konstatera att Swimrun var ett bra påhitt. Det har blivit effektiva träningspass för många, även för mig som kört igenom banan varje vecka för att hålla koll på snitslarna. Ibland har jag tur och behöver komplettera snitslar på massa ställen... banan är nämligen väldigt, VÄLDIGT jobbig och små knytpauser är mer än välkomna :)

Min plan är att köra nästa Swimrun-cup i augusti. Det lutar åt att alla torsdagar förutom torsdagen före Kalmar, dvs 16 aug, blir Swimrun-kvällar.

Alltså kör vi Swimrun 2 aug, 9 aug, 23 aug och 30 aug, om inget oförutsätt händer. Skulle det vara så att jag inte hinner baka till varje lopp för att jag måste göra den där onödiga sysslan jobb som man tydligen måste slösa tid på ibland mellan passen, så får ni ha överseende med det och gilla läget med köpebullar. 

Tack igen alla som hjälpt mig göra Swimrun så lyckat! Speciellt tack till allas vår superdupercoach Mike och Marcus Hultgren, tryggt stöd från proffsiga killar!

Vinnare Swimrun juni-cupen:

7e: juni Johan Alm och Linda Sernfalk

14:e juni Henrik Törn och Linda Sernfalk

21:a juni Viktor Milonjic och Katarina Johnsson

28:e juni Fredrik Åström och Mikaela Persson

Återkommre med poängställning och Swimrunstatistik ;)

Fredrik Åström i mål efter banrekord

Henrik Törn som krossade allt motstånd under andra upplagan av swimrun bredvid Marcus Hultgren som körde banan och fick inofficiella rekordtiden 59:15 strax före start.

Johan Alm in action. Cool.

Viktor i ledarmössan veckan efter vinsten.

Staffan Lyth: en mycket lovande simspringare.

Mr Open Water är sjukt säker på siffror.

Linda är farligt stark!

Starten går!

Tjing från mig! Back with Swimrun in August.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-30 01:18


Annons

Långcykling (för mig)

Förra veckans Swimrun blev som vanligt jättelyckat med en hård fajt loppet igenom. Viktor Milonjic och Staffan Lyth maxade kraften ur varandra med Makedonsk seger i form av grön Viktor i mål. Härligt att se hur folk tar ut sig och kul med vinst för V första gången i livet :)

Grym var också Katarina Johnsson som i fivefingers kammade hem dam-guldet. Hon var påhejjad av oss alla, i synnerhet av sin kille Pontus Lindberg som vi hoppas få se på startlinjen bredvid Katarina den här veckan. Han såg väldigt sugen ut och vi får se om han vågar.

Ska också bli kul och se om Henke Törn vågar komma och försvara sitt banrekord. Det smög fram att han höll på att rasa rejält i utförlöpet i skogen sist han körde. Rktigt trixigt där mellan simningarna och efter den krafiga stigningen är man rätt matt i benen och måste verkligen ha kraft att koncentrera sig för att inte snubbla över stenar eller rötter. Skulle kunna innebära en smärre katastrof för någon som vill var hel till en IM i sommar.

Vi får se. Men som vanligt är det samling 18.30 i Hellas på torsdag. Lite snack och laddning med start kl 19. Även den här veckan bjuder Risenta 10 snabbaste simspringarna på goodie-bags. Vinnarna får också presentkort på Addnature och tvåor+treor får priser från HEAD och 2XU. 

Femme står för drycken, Vitargo-produkter kommer finnas till försäljning och jag hoppas hinna få till banankakan i tid för start. 

Mycket som ska hinnas med nu samtidigt som hela familjen ska vara nöjd. Hatta mellan landställen och bädda sängar överallt. Packa bilen, packa om, hinna tvätta, jobba, laga mat, pilka ströming och just det ja, hinna träna... Passande i all tidsbrist har jag ont i knäna så löpningen utgår nästan helt, för att Zürich ska ha någon chans att få mig hela vägen i mål. Gälliga knän men mindre gnäll från andra håll...

Har klämt in en del sim här och där i stället. Inte så långa men det känns som att det tar sig i alla fall och så gjorde jag, för mig, jordens långcykling igår när jag trampade hem 155 km från landet. Inget jag skulle hinna med att sticka ut på annars men som transport var det perfekt. I alla fall i 10 mil, sen började de entusiastiska utropen falna och bytas ut till inte fullt så entusiastiska väsningar. Sista 3 milen var vidrigt långa och tog typ sju år.

Nu blir det öde ö i några dagar men tillbax till Swimrun på torsdag.

Tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-25 23:23


Hänt i veckan

Lite bilder från veckan som gått. 

Blev bjuden på finfika hos Marcus och Linda. Marcus bidrog med bra tri-snack och Linda , som var på jobbet, med hembakade kakor. Snabba kakor.

Utesimningen hemma är i full gång och i Tommys sällskap var det dags för årets första tur bland hajar och lik mellan ålsten och solvik. Lite kallt första minuten men sen gick det fint och jag kunde hålla jämnt tempo med Tommy (jag hade paddlar;) Tänkte att jag ska öva en hel del med paddlar för att kunna använda dem under ötillö. Viktigt att inte ha förstora bara och att inte köra för mycket och hårt i början. Det blir mycket högre belastning med paddlar så man måste vara försiktig med axlarna. Men kul när det går lite fortare.

Har Också hunnit med 150-års kalas på landet. Mina föräldrar fyllde 70 och 80 vilket firades med Casablanca-tema och baluns i dagarna två. Väldigt lyckat partaj, vilket två väldigt fina päron är väldigt väl värda. Nedan som Bogart och Bergman med svärson i periferin.

Annars är det väldigt mycket kattema hos oss. Fem småttingar studsar omkring överallt med en kattmamma som tycker de är jobbiga. En ska snart flytta hem till Nadja och fick berkanta sig med henne.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-20 16:10


Race-report

Vilken kväll! Vilket Swimrun! Och framförallt: Vilka simspringare!!


Ett startfält på 25 starka simspringare brände igår av den något utökade banan med bravur. 

Förra veckan kändes det som att banan hade för lång simning i relation till löpningen så banan fick utökas med 1,3 km löpning/varv vilket ger starka löpare en chans att ta in på übersimmarna som annars för överläge.

Vinnaren igår, Henrik Törn från Seven triathlon, visade tydligt att han både är stark löpare och stark simmare och sprang i mål på tiden 1.02.08. Det var 5 min och 27 sek före tvåan Pål Török. Pål var också var helt grym med tiden 1.07.35, han visar också efter sin olycka för ett år sedan att man med vilja kan man gå hur långt som helst.

Alla som körde var helt grymma och tryckte verkligen på, med klara tecken på utmattning både efter vägen och i mål. Bra kört allihopa och pass som dessa betalar sig! Jag blev galet sugen på att få vara med och köra vilket jag hoppas blir möjligt så småning om. 

Segraren Henrik Törn med en tuff timme i ryggen, men han ser väldigt nöjd ut :)

Bragdguldet går till Linda Sernfalk som, liksom Henrik, fick ett fint kvitto på formen. Hon såg väldigt förvånad ut efter målgång när hon fick veta att hon plockat hem 4:e platsen totalt och blev 1:a bland damer med tiden 1.09.12. Hejja Linda! Du kommer bli farlig i sommar! Tror inte hon fattat än hur stark och snabb hon är :)

Linda med en Femme i handen. Hon tyckte Swimrun blev en perfekt uppladdning för Vätternrundan. Go Linda!

Resultat Swimrun 2

2012-06-14

 1. Henrik Törn 1.02.08
 2. Pål Török 1.07.35
 3. Staffan Lyth 1.08.44
 4. Linda Sernfalk 1.09.12
 5. Johan Alm 1.09.23
 6. Annika Åström 1.09.34
 7. Annette Dahlberg 1.09.45
 8. Viktor Milonjic 1.11.21
 9. Richard Holm 1.11.30
 10. Linda Nyberg 1.11.50
 11. Katarina Johnsson 1.12.36
 12. Finn Rosenqvist 1.12.44
 13. Erik Blomberg 1.12.48
 14. Amanda Bolin 1.13.33
 15. Per Engwall 1.14.30 Team
 16. Mattias Andersson 1.14.30 Team
 17. Hjalmar Grefberg 1.14.56
 18. Göran Strömstedt 1.15.10
 19. Sanna Duvenbrant 1.20.06
 20. Robert Malmqvist 1.20.36
 21. Anna Tiderman 1.27.20
 22. Annelie Ståhl Team 1.37.17 Team
 23. Jan- Erik Ramström 1.37.17 Team

DNF Johanna Brinne Roos

DNF Henrik Roström 

Lycka till alla som kör runt Vättern i helgen!!

Tjing!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-15 17:16


Swimrun på Funbeat

Sjukt kul att ett ord jag spånade fram halvsovandes vid datorn för några veckor sedan nu går att regga på Funbeat. Snart blir det os-gren ;)

Idag körde jag och Marcus Hultgren igenom Swimrunbanan i hellas och kompletterade med lite fler snitslar samt förlängde löpningen med en runda i början och i mitten. 

Vi blev båda sjukt sugna på att gå all in på banan och köra loppet imorgon. Det är en bra runda och ett riktigt bra träningspass, speciellt om man kör två varv. 

Vi bränner av starten vid karttavlan kl 19.00 och loppet börjar med en löpning på ca 1,8 km. Därefter är det ner i plurret och veva iväg och runda flytbryggan mot likviken (ett parti där jag upprepade tillfällen förra året tyckte mig simma över en död mans håriga rygg:) och vidare till andra sidan, mot vassen, ca 600 m. Där går en löpning rakt upp i skogen med en stigning som suger bra i benen men sedan går det ner igen och kollar man bara var man sätter fötterna är det inte så jobbigt innan man dyker i och simmar 400 m till andra sidan mot en ljus udde. Upp igen och skråa efter vattnet en bit, sedan genom lite skog, ut på en stig och fram till Hellasgården där man går på varv två som är lika långt. Totalt är loppet strax över 8 km och kör man på hårt och är vass både på löpning och simning tippar jag att man hamnar kring 75 min i mål.

Framöver är det inget tvång på lagkamrat. Vi kör individuellt men vill man köra i lag om två går det ju självklart utmärkt.

Nu har jag bakat banankaka till alla simspringare och gulliga Linda Sernfalk har bakat de snyggaste bullarna jag sett.

Vi ses imorgon för Swimrun 2. Samling 18.30 start 19.00!

Tacka Marcus för att det äntligen finns en karta med bansträckning.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-13 23:18< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Erika Rosenbaum


Triathlon-frälst 4-barns-mor med ambition att bredda sporten och inspirera fler att ta steget till att anmäla sig till ett lopp! Står bakom begreppet Swimrun som jag arrangerar i Hellas. Löpcoach för Urban Tribes och PT.

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser