Nobelpris i friskvård till En svensk klassiker - Nobelpris i friskvård till En svensk klassiker | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

Nobelpris i friskvård till En svensk klassiker

Uppfinnarna till Vansbrosimmet och En svensk klassiker borde få massa, MASSA kred. Hoppas de tjänar bra pengar, för det gör garanterat Sverige genom klassikerns bidrag till ökad folkhälsa. 

Upplägget är briljant och tänk vad många som glatt skiadat, cyklat, simmat och sprungit i mål. De känner sig stärkta i sin prestation, glada i sammanhanget och friska i sin träning. 

Men återigen är det inte bara målet som är målet utan resan dit. De flseta kan nog hålla med om att vägen mot loppen inte bara fylls med effektiv träning utan också med roliga stunder och socialt välbefinnande.  

Det är ju så himla roligt att träffa nya och gamla bekanta i samband med träningar och tävlingar. Det är befriande att inte behöva vakta tungan utan fritt nörda ur och prata träning, pulzoner och nya prylar med likasinnade. 

Igår var en sån dag. Upp obehagligt tidigt efter sopig sömn, som det brukar bli när man ska upp obehagligt tidigt. Packade bilen full med presentpåsar från Risenta, massa energidryck från Femme och bästa bars från Vitargo, som jag tyckte mina medresenärer var värda då en del timmar skulle sittas av upp till Vansbro, i en mindre buss, med en sällan tyst pt-triathlet...

Kryssade mellan slitna festprissar som letade efterfest eller kvart-i-fem-ragg och jag gladdes åt att slippa vara ung när jag parkerade bilen bredvid en hög utslagna hjältar och sprang iväg mot frukost i buss med sim-och trihjältar. 

Det är ju oerhört trevligt att fika och snacka av massa tid i en buss! För min del var det också ett välbehövligt avbrott från en bråkperiod i mina söners regi. 

Väl i Vansbro blev det lite bråttom med bestyren men med några minuters marginal hamnade jag i vattnet för start kl 10.12. Var faktiskt ganska nervös. För vad vet jag inte riktigt... distansen 3 km är inga problem och bara jag persar lite grann är jag nöjd. Simmade på 49:09 förra året så allt under det var fine. Kanske nervositeten sitter i sånt som oro för att våtdräkten ska gå sönder, glömma glasögon, missa chipet eller få en obehglig start... Oklart..

Grisig start blev det och det tog ett bra tag att bli av med alla irriterande armar och ben som fladdrade överallt. Några försvann aldrig och får jag tag på den sopiga simmaren som sicksackade mellan mig och Bylund kan det bli en omogen ordsalva som levereras. Han växlade mellan frisim, bröstsim och rygg med en helt obefintlig förmåga att navigera och drämde till oss på sidanom hela tiden. Om man startar i en tidig startgrupp får man lämna bröstsimmet hemma. Det går inte att simma tajt inpå andra och hålla på att sparkas åt sidorna eller vända om på rygg. Mattias fick massa slag i huvudet och jag ett gäng lårkakor.

Annars tycker jag att det flöt på bra. Såklart irriterande att behöva hålla koll på sicksack idioten större delen av simmet men jag gick i mål på 48:01 och det får jag vara nöjd med. (Till nästa är ska jag simträna mer och är nu ägare till årskort på Eriksdalsbadet..på tiden).

Väl i mål kändes det nästan lite snopet kort, men hellre det än långtråkigt. Jag kände knappt av att det blev motströms sista kilometern, det märktes antagligen på farten men känslan var fortsatt bra hela vägen in i mål och det kändes skönt i dessa skadetider med lågvattenmärke på självförtroendet.

Uppe på land igen träffade jag massa kompisar och bästa Yvonne som också är skadad. Tyvärr kan hon inte ens chansa och köra Zürich på vinst eller förlust. Väldigt trist när man kämpat och väldigt trist för oss andra som inte får ha med Yvonne på resan. Tur att vi har Ötillö att se fram emot Y!

Axeln gjorde ganska ont men jag stretchade massa efteråt och idag känns den inte alls. Soft.

Tack för en fin tävlingsdag och tack Vansbrosimmet och En svensk klassiker för utomordentligt bra jobb!

Skriv ut Kommentarer (0)

2012-07-10 00:41, visad 1857 ggr


Annons

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugoett med siffror i fältet här

[Mer om]Erika Rosenbaum


Triathlon-frälst 4-barns-mor med ambition att bredda sporten och inspirera fler att ta steget till att anmäla sig till ett lopp! Står bakom begreppet Swimrun som jag arrangerar i Hellas. Löpcoach för Urban Tribes och PT.

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser