Tillbaka på banan - Tillbaka på banan | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Erika Rosenbaum

Tillbaka på banan

Foka positivt

Post-zürich och jag är rätt nöjd.  Ska inte hänga upp mig på nego-skit.

Min kropp känns stark och fräsch och bara det att jag inte kände mig särskilt sliten tre dagar efter en IM vittnar ju om att jag har gjort något rätt. Det lovar ju också gott inför Kalmar som har Ötillö tätt inpå. Då kan jag släppa oron när det kommer till den biten och försöka få till bra träning nu. Lär ju inte kunna trolla fram bra cykel-ben på fyra veckor men det ska bli kul att få vara med i Kalmar. Då ska jag tänka på att inte tappa gnistan trots att jag inte gillar tiderna utan bara vara glad att jag har möjlighet att delta. (Och så ska jag springa lite snabbare :)

Så idag hoppar jag upp på banan igen efter en veckas vinmarinad i Värmland. Det verkar som att jag fått bukt på knäna och det blev två kortare löppass och lite styrka under veckan men nu är jag redo för riktig träning. Ska inte ivra iväg och gå på hysteriskt men kommande tre veckor blir hyfsade för att göra det bästa möjliga av Kalmar. Den här gången MÅSTE jag komma ihåg att fortsätta med foamroller, stretchövningar och rehab. 

Idag har jag sprungit ett pass på 45 min, eller kanske snarare lufsat, och simmat nedanför där vi bor i rätt mycket vågor. Bra start på "Uppladdning Kalmar" och ikväll blir det ett andra löpass med fartökning.

Råkade befinna mig i Arvika igår när SM i Arvika gick av stapeln. Läste på Puppy att både modekungen StyleBySahlberg och hans läskigt snabba tjej Amanda skulle starta. Finemang vilken bra avslutning på värmlandsturnén tyckte jag och siktade in mig på damloppet efter ett alltför klent fokus på tjejerna i uppsnacket på Puppy ;-)

Sjukt kul att följa snabbisarna och framförallt Amanda Bohlin som var grym. Hon lärde sig simma i januari och var inte toklångt efter alla Annisar, Åsor och Jennys. (På Swimrun halkade hon in 5 min före start och brände av ett varv som heter duga!) 

Jag hade tänkt att vara med i Arvika nästa år tills jag såg cykelbanan. 8 varv fram och tillbaka... Tekniskt trixigt med ett otal antal vändningar och kurvor är inte Fru Rosenbaums bag. Inte riktigt Jenny Nilssons heller som tyvärr gjorde illa sig rejält efter en riktig våghalsig kurva, när hon låg trea. Hoppas hon inte blir skadad länge.

Amanda kommer vi få se göra en kanon-karriär som triathlet Annerstedt får akta sig. Bra jobbat tjejen!! 

Skriv ut Kommentarer (1)

2012-07-23 17:42, visad 4264 ggr


Annons

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sextio med siffror i fältet här

Kommentarer


2012-07-25 23:14   Erika Rosenbaum

Såklart Micke!! Ska bara fixa lite nya prylar först
(köpa mig till framgång kan funka;)

 

2012-07-24 08:41   Micke

Magiskt bra inlägg Erika! Nästa gång blir det en grundligare genomgång av damfältet också, men då hoppas jag du är med i startlistan också!

 

[Mer om]Erika Rosenbaum


Triathlon-frälst 4-barns-mor med ambition att bredda sporten och inspirera fler att ta steget till att anmäla sig till ett lopp! Står bakom begreppet Swimrun som jag arrangerar i Hellas. Löpcoach för Urban Tribes och PT.

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser