Eva Marie & Elin | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Eva Marie & Elin

MTB is the thing!

Mycket MTB ihop med rovdjuren blir det. Går fortfarande vår timme på morgonen, men känner att den blir långsammare och vill utöka rörelseglädjen senare under dagen för både dem och mig. Då passar cykeln perfekt!

Försöker köra fartlekar där jag ökar och minskar tempot, får upp flåset (och mjölsyran) och sedan tar det lugnare. Märker dock att backar är riktigt tufft för flåset. Till exempel när jag och M begav oss upp mot Rya Klint - utkiksplats i Borås - i lördags så fick jag leda cykeln i de brantaste partierna. Kontenta: cykling känns som ett grymt i träningen just nu.

Fortsätter i övrigt med mina egna cirkelpass, och det känns fortsatt stabilt. Känner mig stark. Men... idag när jag skulle köra en flowyoga för prenatal så skulle vi upp på tå och låta knäna sväva... eh nej tack. Skakade som en nyfödd gnukalv och kände att det var för jobbigt. Bara att ta sig ner på knä igen... samma med armhävningar, dessa gör jag mot upphöjningar nu. Underlättar och får ändå armstyrka. 

Simning har det varit dåligt med sista veckorna medan jag varit på resande fot. Dock har jag fått till två pass denna vecka, och i vattnet känns allt som vanligt. Vill därför få till fler simpass, och efter helgens långresa kommer det att bli bättre. Målet är att få en mer strukturerad vardag under nov/dec.

En sak som slår mig är att jag orkar mycket, men inte lika mycket som förr. Det som händer är att jag blir trött och behöver sova - och OJ vad jag kan sova efter en överaktiv dag! Då är det skönt att ha världens bästa jobb som tillåter sådant. Så TACKSAM!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-10-18 19:39


Annons

Tävlingsabstinens

Det började någon vecka innan ÖtillÖ. Säger till Mikael att hade jag haft startplats så hade jag startat... strax efter får jag ett email från Mats: Vill du ha en startplats på årets ÖtillÖ? Hela mitt hjärta skrek JA!!! Mikael tittade skeptiskt på mig och säger: ja men då kör vi milen i kväll... då tog hjärnan över och jag fick motvilligt maila ett nej till svar.

Denna helg var det barmarks SM och jag ser alla bilder från tävlingen och tänker: kunde varit på plats. Försvara medaljerna. Men jag är förnuftig och inser att framtiden är bättre att satsa på än nuet. Även OM jag hade kunnat starta hade jag inte haft något i toppen att göra, och troligen hade jag fått ta det superlungt efteråt - jag vet vad mitt pannben är kapabelt till, och det är inte att leka med. Nej, då är det bättre att åka till Trondheim och ha kurs, komma hem i form och kunna ge sig ut med MTB:n.

Men det betyder inte att det inte rycker i tävlingstarmen. Jag älskar att tävla. Känna adrenalinet surra i öronen. Blodsmaken i munnen. Ta ut det bästa ur varje cell i kroppen - känslan av att vara on top of the world. 

Just att veta vad som är bäst just NU för att framtiden skall bli det BÄSTA är något av det svåraste som finns. Det gäller alla former av mål där lockelser omger oss. Vill jag festa idag eller vila och vinna imorgon tror jag är den tydligaste bilden av alla, framförallt för ungdomar. I hundvärlden kan du vinna även om du släpper igenom ett dåligt beteende, men hur kommer det att påverka er prestation i framtiden? Vad är detta passet värt: kommer det att lyfta eller stjälpa. Dessa ständiga funderingar.

Vad kan jag göra IDAG för att vara mitt bästa jag IMORGON.

Ordspråket innehåller mycket mer än vid första anblicken. Något jag verkligen tänkte på när jag strosade fram på gatorna i New York. Första dagen körde jag full kareta och kände av höfterna på natten. Damn! Det ÄR inte värt att gå fort på asfalt och inte kunna gå normalt i skogen när jag kommer hem... sagt och gjort fick vi bokstavligen strosa runt på gatorna. Ta tunnelbanan så ofta det gick. Det fungerade. Faktum är att jag kom hem väldigt fräsch och kan ta våra vanliga promenader i  vårt normala tempo = fort.

Nu skall jag istället njuta av alla våra vänners prestationer på banorna. Elins prestation på IM och Stockholmsbrudarnas alla SM-medaljer. Nästa år är ett nytt år!

Till dess skall jag njuta av att vara här och nu, förbereda ankomsten för vår människovalp och verkligen ta hand om kroppen så att jag kan vara den bästa tänkbara mamman där liten får följa med på långa skogsäventyr med oss och rovdjuren. 

Just ja, jag älskar min cykel. Bästa köpet någonsin! Tycker definitivt rovdjuren också.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-10-11 17:01


Fysträning tillsammans med hund

Saker jag är tacksam över är möjligheten till att vara ute mycket varje dag - dels genom promenaderna med rovdjuren och också genom de träningsprogram jag har tagit fram för Out-n-Out.Education och människor som vill träna tillsammans med sina hundar - med online-plattform.

Vi har kört konceptet sedan i mars och det har varit en succé! Fler och fler hundägare har sett värdet i att kunna träna ihop med sina hundar den tid de iaf är ute med hunden på promenad - vilket ju är flera gånge per dag och alla dagar i veckan. Hunden får sin dagliga motion och jag som ägare får möjlighet att bli starkare, mer hållbar och orka mer - win win!

Speciellt NU när jag känner mig allt mer klumpig och inte vill springa blir det fler fyspass ihop med hundarna i skogens friska luft. Helt ljuvligt att bränna av den tid jag vill, allt från 15-60 min effektiv träning (de pass jag tagit fram är på 30 min, men går att anpassa till valfri längd - gängse hundpromenad i vardagen är ca 30 min -  i kartoteket finns allt från styrketräning till plyometriska pass och givetvis alltid minst ett konditionepass.) samtidigt som hundarna antingen får jobba med passivitet eller bara gräva en egen grop. Att jag redan har flera program och kombinationer är en ren ynnest, bara att plocka övningar och ge sig ut!

Utan att ha tänkt på det när jag skapade programmen är majoriteten av övningarna riktigt bra för mig just nu när jag är gravid, framtung och verkligen vill stärka min kropp för att orka extravikten. Love it! 

Igår blev det fem tabata-omgångar med fokus rumpa, rygg och hamstring, samt rörelse i skuldororna. Var sådär höstigt och soligt ute att tröjan till och med åkte av - kunde träna i bara linnet! Rovdjuren höll sig mest i den närliggande Viskan (bildbevis för den ej lort-känslige) och grävde kanaler... ser framför mig om ett par år hur jag efter träningar i skogen inte bara står och dushar lera ur öronen på hundarna utan även den tvåbente filuren - som just nu mest supportrar mig aktivt innifrån!

Glada hälsn

EM

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-09-27 10:02


On top of Borås

Idag sken höstsolen från en klarblå himmel och jag kände för en sådan där riktig långpromenad utan begrepp om tid. Våra dagliga promenader är på dryga timmen två gånger per dag, så går längre varja dag det gör vi, men. NU ville jag vara ute lääänge!

Sagt och gjort drog vi på oss kläder och gav oss ut. Vilken sväng det blev! Ingen aning hur långt, men nästintill fyra timmar på Rya Åsar blev det. Ni som känner till Borås vet att Rya Åsar är bland det backigaste som finns! Vi styrde dessutom stegen till högsta toppen Ryda klint från botten och hamnade i en magisk trollskog med en stigning rakt upp. Väl uppe på toppen blev vi rikligt belönade av världens utsikt över Borås.

Svetten var som droppar på huden och jag tycker denna form av svett slår den jag känner i spinningsalen. This is the real thing!

Återigen är jag fascinerad av kroppen. Idag vaknade jag och kände mig så galet pigg. Hela kroppen bara skrek rörelse - punkt - nu! Stegade iväg i ett gött tempo, men... som sagt fascinerande: vid första backen kom mjölksyran. Visst, backen är brant, men senast i april körde jag backpass i samma backe upp och ner upp och ner och upp och ner med känslan av att vara en maskin. Nu fick jag jobba som en gnu - gåendes. Väl på första "toppen" fick jag vila en stund och därefter kom en längre sträcka med lätt nedförslut. När vi sedan valde att gå uppför backen till himlen kändes det kan jag meddela. Fantiserade om 400m vertikal-limit-loppet och skrattade!

Uppe på toppen satt vi en stund och bara njöt av livet. Återhämtningen var snabb och nedåt gick det lättare. Det jag är väldigt glad och tacksam över, efter utflykter av detta slaget, är att jag inte *peppar peppar* känner av smärta i fogarna. Nästa vecka väntar långa utflykter i New York och jag känner mig redo! Asic med ilägg - check! Kompressionsstrumpor - ceck! 

I'm ready!!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-09-25 20:02


Inspirerande atlet-morsor!

Jag njuter av tiden NU - tar till vara på att känna efter vad det innebär att vara gravid. Samtidigt blickar jag framåt och ser hur jag kan skapa bästa möjliga situation för oss: mamma, pappa och människovalp. Ett sätt för MIG är att inspireras av andra och... det finns en UPPSJÖ av fantastiska mammor bland våra atleter! 

Två sådana kvinnor som jag rankar högt är:

Eva Nyström. Med en enrom ödmjukhet inför sig själv och sin träning går det inte annat än imponeras och inspireras. Runssel har intervjuat Eva efter segern vid årets ÖtillÖ, endast FYRA månader efter sin dotters födelse. Givetvis är det den enorma prestation hon och Adriel gjorde som är power nog, men också hennes sätt att trycka på att "känn efter, vi är alla olika - vad passar DIG!" Attityden tilltalar mig. Eva har även intervjuats av BBC i samband med träning under graviditeten vilket jag just nu känner är högaktuellt!

Kristin Larson. Kristin har ett instagram fyllt av inspiration när det gäller träning tillsammans med barn. Dessutom har hon presterat gång på gång både före och efter graviditeten. Visat att det går att förena elitlivet med familjeliv. 

Mycket av det Eva och Kristin skapat handlar om resurser, givetvis. Men, det handlar också om att skapa förutsättning för dessa resurser - och det är något jag är övertygade om att vi har kapacitet för - OM vi vill! För VILL vi inte, ja då är det en annan femma (ett annat blogginlägg). Kontenta: de är häftiga!

Sedan finns det en uppsjö av fler inpsirerande mammor inom andra områden. Ett sådant exempel är nära föräldraskap som jag ser hos min vän Hedvig - det hon pratar om är för mig så självklart och det är det jag känner till. Det är jag henne tacksam för. 

Vem inspireras du utav? 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2016-09-23 20:57< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Eva-Marie & Elin


Vi är barndomsvännerna som kör swimrun ihop. Efter att ha tränat på var sitt håll under många år började vi träna ihop under sommaren 2013 och fann att vi matchade och kompletterade varandras psyke och fysik perfekt. Skulle någon beskriva oss skulle ord som passion och glädje användas, både som team och som enskilda personer. En synergi som vi hoppas skall lysa igenom i bloggen.

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser