Eva Marie & Elin | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Eva Marie & Elin

Fysträning tillsammans med hund

Saker jag är tacksam över är möjligheten till att vara ute mycket varje dag - dels genom promenaderna med rovdjuren och också genom de träningsprogram jag har tagit fram för Out-n-Out.Education och människor som vill träna tillsammans med sina hundar - med online-plattform.

Vi har kört konceptet sedan i mars och det har varit en succé! Fler och fler hundägare har sett värdet i att kunna träna ihop med sina hundar den tid de iaf är ute med hunden på promenad - vilket ju är flera gånge per dag och alla dagar i veckan. Hunden får sin dagliga motion och jag som ägare får möjlighet att bli starkare, mer hållbar och orka mer - win win!

Speciellt NU när jag känner mig allt mer klumpig och inte vill springa blir det fler fyspass ihop med hundarna i skogens friska luft. Helt ljuvligt att bränna av den tid jag vill, allt från 15-60 min effektiv träning (de pass jag tagit fram är på 30 min, men går att anpassa till valfri längd - gängse hundpromenad i vardagen är ca 30 min -  i kartoteket finns allt från styrketräning till plyometriska pass och givetvis alltid minst ett konditionepass.) samtidigt som hundarna antingen får jobba med passivitet eller bara gräva en egen grop. Att jag redan har flera program och kombinationer är en ren ynnest, bara att plocka övningar och ge sig ut!

Utan att ha tänkt på det när jag skapade programmen är majoriteten av övningarna riktigt bra för mig just nu när jag är gravid, framtung och verkligen vill stärka min kropp för att orka extravikten. Love it! 

Igår blev det fem tabata-omgångar med fokus rumpa, rygg och hamstring, samt rörelse i skuldororna. Var sådär höstigt och soligt ute att tröjan till och med åkte av - kunde träna i bara linnet! Rovdjuren höll sig mest i den närliggande Viskan (bildbevis för den ej lort-känslige) och grävde kanaler... ser framför mig om ett par år hur jag efter träningar i skogen inte bara står och dushar lera ur öronen på hundarna utan även den tvåbente filuren - som just nu mest supportrar mig aktivt innifrån!

Glada hälsn

EM

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-09-27 10:02


Annons

On top of Borås

Idag sken höstsolen från en klarblå himmel och jag kände för en sådan där riktig långpromenad utan begrepp om tid. Våra dagliga promenader är på dryga timmen två gånger per dag, så går längre varja dag det gör vi, men. NU ville jag vara ute lääänge!

Sagt och gjort drog vi på oss kläder och gav oss ut. Vilken sväng det blev! Ingen aning hur långt, men nästintill fyra timmar på Rya Åsar blev det. Ni som känner till Borås vet att Rya Åsar är bland det backigaste som finns! Vi styrde dessutom stegen till högsta toppen Ryda klint från botten och hamnade i en magisk trollskog med en stigning rakt upp. Väl uppe på toppen blev vi rikligt belönade av världens utsikt över Borås.

Svetten var som droppar på huden och jag tycker denna form av svett slår den jag känner i spinningsalen. This is the real thing!

Återigen är jag fascinerad av kroppen. Idag vaknade jag och kände mig så galet pigg. Hela kroppen bara skrek rörelse - punkt - nu! Stegade iväg i ett gött tempo, men... som sagt fascinerande: vid första backen kom mjölksyran. Visst, backen är brant, men senast i april körde jag backpass i samma backe upp och ner upp och ner och upp och ner med känslan av att vara en maskin. Nu fick jag jobba som en gnu - gåendes. Väl på första "toppen" fick jag vila en stund och därefter kom en längre sträcka med lätt nedförslut. När vi sedan valde att gå uppför backen till himlen kändes det kan jag meddela. Fantiserade om 400m vertikal-limit-loppet och skrattade!

Uppe på toppen satt vi en stund och bara njöt av livet. Återhämtningen var snabb och nedåt gick det lättare. Det jag är väldigt glad och tacksam över, efter utflykter av detta slaget, är att jag inte *peppar peppar* känner av smärta i fogarna. Nästa vecka väntar långa utflykter i New York och jag känner mig redo! Asic med ilägg - check! Kompressionsstrumpor - ceck! 

I'm ready!!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-09-25 20:02


Inspirerande atlet-morsor!

Jag njuter av tiden NU - tar till vara på att känna efter vad det innebär att vara gravid. Samtidigt blickar jag framåt och ser hur jag kan skapa bästa möjliga situation för oss: mamma, pappa och människovalp. Ett sätt för MIG är att inspireras av andra och... det finns en UPPSJÖ av fantastiska mammor bland våra atleter! 

Två sådana kvinnor som jag rankar högt är:

Eva Nyström. Med en enrom ödmjukhet inför sig själv och sin träning går det inte annat än imponeras och inspireras. Runssel har intervjuat Eva efter segern vid årets ÖtillÖ, endast FYRA månader efter sin dotters födelse. Givetvis är det den enorma prestation hon och Adriel gjorde som är power nog, men också hennes sätt att trycka på att "känn efter, vi är alla olika - vad passar DIG!" Attityden tilltalar mig. Eva har även intervjuats av BBC i samband med träning under graviditeten vilket jag just nu känner är högaktuellt!

Kristin Larson. Kristin har ett instagram fyllt av inspiration när det gäller träning tillsammans med barn. Dessutom har hon presterat gång på gång både före och efter graviditeten. Visat att det går att förena elitlivet med familjeliv. 

Mycket av det Eva och Kristin skapat handlar om resurser, givetvis. Men, det handlar också om att skapa förutsättning för dessa resurser - och det är något jag är övertygade om att vi har kapacitet för - OM vi vill! För VILL vi inte, ja då är det en annan femma (ett annat blogginlägg). Kontenta: de är häftiga!

Sedan finns det en uppsjö av fler inpsirerande mammor inom andra områden. Ett sådant exempel är nära föräldraskap som jag ser hos min vän Hedvig - det hon pratar om är för mig så självklart och det är det jag känner till. Det är jag henne tacksam för. 

Vem inspireras du utav? 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2016-09-23 20:57


Draghundsträning = legday

Igår hade jag avslutning på höstens första löpkurs med hund! Har varit tre fantastiska kvällar emd enormt engagemang från deltagarna - KUL! Denna sista kväll stod omkörningar på schemat och för att säkerställa att allt går rätt till i spåret ville jag följa med ut. Tanken slog mig att jag kan ta cykeln, men... jag ÄLSKAR att springa och att få springa bakom Bat is top notch! Måste få köra, var ju sååå länge sedan.

Vi selade på hundarna och sedan drog vi iväg. Fyra km med intervaller uppdelade i korta rusher. Min tanke var att ta det lugnt, men i stridens hetta (min tävlingsskalle alltså...) så sprintade jag precis som vanligt. Vi drog på och jag kände mig såå stark. Backarna bara rann förbi. Oövervinnlig! Tanken slog mig, jag kan definitivt köra ett canicrosslopp nu - 3 km i maxfart med Bat! Bring it on.

Väl tillbaka log hela jag och var fylld av endorfiner. Lycklig! 

Vi tog vår avslutningsrunda runt sjön och njöt av den sista kvällssolen som lyste lila. Snackade om den lyckade kursen medan svetten torkade på våra ryggar och hundarna återfick andningen. Sedan satte jag mig i bilen och åkte hem...

...tio minuter senare skall jag kliva ur, stel som en pinne! Oj då... tog en runda till med hundarna som fått vara hemma och rekade loss igen. I morse när jag vaknade var jag OK, men jag kan defintivt känna att jag sprang bra igår - och det var trots allt 4 veckor sedan jag sist sprang. Hade nog kunnat klämma 3 km idag också om det varit tävling (du tävlar två dagar i rad i canicross), men troligen inte i samma tempo som igår. Gäller att jobba med dagsformen, eller hur jag skrev häromdagen. 

Istället blev det lång skogspromenad följt av en sväng till Mia på Optimal träning som kollade av utvecklingen av min axel. Enorm skillnad. Guld värt att ha fått hennes hjälp. Känner verkligen skillnad, och det efter en behandling. Me like!

Nu dags för en mental tränings-kväll på Elfsborgs BHK!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-09-21 16:44


Spinning, svett och styrka

Befunnit oss på Öland i helgen - solen har skinit och det har varit tävlingspsykologi/mental träning till 100% - vilka effekter vi fick och det kommer att bli en uppföljning till våren! Bra känsla #ontopoftheworld

Kurshelg betyder att det blir mycket ståendes, vilket kändes i det core-partiet av kroppen. Fast det som slet mest i helgen var nog helt klart bilkörandet. Fick tips av Marlene på Onyx att ta en rullad handduk i svanken för att avslasta och få en bättre position. Blir att ta med en handduk på flyget till New York nästa vecka - längtar!

Idag blev det svettfest på Onyx när PT-Mia bjöd på spinningfest. 5*4 min med 2 min rullvila. Var iskallt i salen när vi kom men som brukligt höjde sig luftfuktigheten markant efter 45 min svettfest. Kändes helt galet skönt att svettas! När jag simmar, kör styrka eller MTB blir det inte samma svett som när jag springer. Eftersom jag inte springer just nu så är det på watt-cykeln jag kan få svettas loss. Allt kändes prima och jag kunde öka för varje intervall - vilket var ett av mina mål. Mjöljsyra!

Direkt efter åkte jag hem och sedan blev det corepass i parken ihop med rovdjuren. Mia kör alltid core direkt efter spinning-passet - grym kombo, men idag ville jag prioritera rovdjuren och ta med dem i träningen. Även om vi gått långpromenad på morgonen vill de vara ute mesta möjliga - såklart! Nu sitter jag här på min pilatesboll och skriver omgärad av tre snarkande rovdjur. Nu eftermiddagsfokus: SKRIVA!

I love my life and I love my job!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-09-19 14:57< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Eva-Marie & Elin


Vi är barndomsvännerna som kör swimrun ihop. Efter att ha tränat på var sitt håll under många år började vi träna ihop under sommaren 2013 och fann att vi matchade och kompletterade varandras psyke och fysik perfekt. Skulle någon beskriva oss skulle ord som passion och glädje användas, både som team och som enskilda personer. En synergi som vi hoppas skall lysa igenom i bloggen.

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser