Eva Marie & Elin | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Eva Marie & Elin

Det rullar på (Elin)

Inne i bra träningsflow nu. Jag har inget träningsschema eller plan jag tränar efter, har inget tydligt mål varken med lopp eller tider så blir inte av att jag sätter upp några tydliga delmål heller. Min fot gäckar mig och jag vågar inte pressa på löpningen ännu.
Jag tränar iallafall varje dag, ett till två ibland tre pass.
Jag skriver alltid upp vad jag tränat och summerar veckan och ser vad jag ska göra mer av veckan därpå. Jag har haft ett par riktigt bra simveckor på 8-13000meter och det märks, har en svinbra känsla och flyt i simningen nu. Ska bli så härligt att få komma ut snart och simma öppet vatten!

Jag har köpt ny cykel också. En Bianchi Picu alu, triathloncykel. är superglad över den och ser fram emot att testa några triathlons på den i sommar!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-04-18 10:20


Annons

Träningstopp! (EM)

Träningen går galant och känslan är enormt bra när jag tar mig an nya utmaningar i träninsgschemat.

Mycket backar blir det, liksom trappor... Rockman swimrun väntar i höst, need to say no more. Överlag känns backträningen som en het krydda i träningen. Blivit en hel del cirkelpass på Onyx, och alla rörelser vi har fått göra där har verkligen gett resultat när det gäller styrkan i kroppen, och det märks framförallt i backpassen. Gött e dé!

Långpassen ökar successivt, och försöker lägga in utmaningar i dessa också. Kan vara fartökningar mitt i eller om jag ser en backe tar jag en sväng uppför den. Gillar det spontana i löpningen utomhus. Idag blev det totalt off-track när jag missade en markering och vägrade springa tillbaka! Fick bli navigering ocg braka rakt igenom skogen inklusive våtmark och sandtag - men rovdjuren och jag vann. Snart var vi tillbaka på känd mark och fick en bonus-halvtimme att lägga till vårt långpass liksom ren trail-träning. Win-win!

Fast, mest av allt längtar jag ut till sjön. Våtdräkten hänger där intill vinterjackorna så jag känner lukten av den varje dag. OJ vad jag vill ut.NU! 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-03-24 21:52


Längdskidor (Elin)

Denna vintern har verkligen gått i Längdskidornas tecken. Jag har pressat max ur antal skiddagar och har åkt så ofta jag bara kan. 

I söndags var det KM på Hestra IF där jag är medlem och vill verkligen stödja det fantastiska arbete de lagt ner med konstsnöspåren. 

En härlig sportdag med glad stämning och klubbsammanhållning.
Mitt mål var att åka under 5min/km tempo och jag lyckades slå det med råge. 3:54min/km tempo i snitt blev det och det med egen vallning :-) :-)

Finns nog ingen gång man känner sig så frisk som när man åker längd! Så ursvenskt sportigt!

Min barndomsvän och längdidol, Erik Wikström som kommit 25:a på Vasaloppet som bäst åkte på en snittid på 2:30min/km (och blev klubbmästare såklart)

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-03-16 11:07


Playitas (Elin)

Vilken vecka jag hade. Troligtvis min bästa träningsvecka någonsin. 
Playitas har verkligen blivit ett fantasiskt träningsställe. Sedan vi var där första gången 2012 har det utvecklats enormt.

Jag gick ut hårt för att vara utvilad (inte planerat men verkade vara en bra plan);
Somnade på planet innan det startade, sov mig igenom hela flygresan, missade både mat och dryck.
Kom fram till Playitas och åt lunch, lade mig därefter för "att vila", sov i 2.5timme. Åt middag gick och lade mig och sov gott hela natten.

Vaknade dagen efter och var SÅ REDO!! 

Jag tränade alla tre discipliner nästintill varje dag. Tot 3-5 timmars träningstid om dagen och kroppen kändes grym! Löpningen kändes kanon om än frustrearade hur mycket fart jag tappat dessa fem månader med plantarskadan. Cyklingen kändes stark, Teneriffabergen har gjort susen! Simningen fantastisk. Öppet vatten simningen var verkligen underbar, jag simmade mellan de utlagda bojarna som ligger i permanent. Det var även bra med utrymme i bassängen och jag hade egen bana flera pass. 
Alltså, träningskombinationen simma, cykla och springa är ju bara så oslagbar!  

Med mer cykling har jag blivit alltmer sugen på att köra lite fler triathlons i år. Swimrun är ju  fantastiskt men jag gillar att pressa min egna förmåga till max och i Swimrun kommer man inte ifrån att man antingen har fördel eller hålls tillbaka av sin partner. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-03-16 10:55


Snart Playitas (Elin)

På måndag åker jag till Playitas. Jonas är redan där och hann med tre träningspass på ankomstdagen.
Det är tredje gången jag åker nu vilket innebär att man kommer rätt in i träningslägerrutinerna!

Jag tar med mig egna cykel denna gången, jag hyrde sist vilket iof var väldigt smidigt. Jag fick verkligen mersmak av cykling efter Teneriffa, ser fram emot att komma ut igen.Kanske ska sikta in mig på lite mer triathlon detta året kanske?
Jag är ju numera även mountainbikeägare och jag tror att ett trail-triathlon skulle passa mig svinbra. Xterra Sweden går dagen innan Ångaloppet, och samma dag som Cykelvasan. Har inte bestämt mig hur jag vill göra där riktigt än. Förra året körde jag Marstrand Swimrun dagen innan och det var en perfekt uppladdning. Vila i form är inte min grej!
Har även spanat in några cykellopp som jag vill köra, måste ju komma över 30km/h strecket nu! 

Min plan för Playitas är att springa lite varje dag, hellre kort och ofta det trivs foten bra med. Cykla och ta i! Jag hamnar lätt i mitt mys-mode. Jag cyklade en jättebra runda som bara var tre mil senast, den tar ca 1timme att cykla så det borde ju hinnas med varje dag minst.
Simma! I sol och pool och öppet vatten!
Jag har med min nya våtdräkt från Colting Wetsuit så den ska få smaka på saltvatten för första gången. Ska bli kul och se om den känns lika bra som i bassäng.

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2016-02-24 10:49< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Eva-Marie & Elin


Vi är barndomsvännerna som kör swimrun ihop. Efter att ha tränat på var sitt håll under många år började vi träna ihop under sommaren 2013 och fann att vi matchade och kompletterade varandras psyke och fysik perfekt. Skulle någon beskriva oss skulle ord som passion och glädje användas, både som team och som enskilda personer. En synergi som vi hoppas skall lysa igenom i bloggen.Mest lästa
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser
Annonser