Elva timmar kvalité - Elva timmar kvalité | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Jens Blixth

Elva timmar kvalité

 

Så ser det ut i mitt sportande för tillfället, målet är att hålla visst många pass i veckan utan att fokusera så mycket på tid. Med kvalité menar jag inte att alla pass är stenhårda eller racespecifika utan att jag är utvilad när jag sätter igång klockan, något som inte är helt enkelt med all stress som det övriga livet skapar eller som jag skapar själv med tex hård träning. Jag har slutat tänka och logga timmar i min träningskalender,  jag loggar träning och uppskattad träningseffekt istället och kollar i slutet av veckan hur mycket det blev och jag landar oftast kring 10-11 timmar. Det känns som jag landat i något bra och att jag faktiskt har börjat träna triathlon efter några års ” trial and error”  utövande.

Det är lätt att bränna på för mycket och visst skulle jag kunna träna 15-20 timmar i veckan  utan större problem men då skulle jag inte hinna vila och effekten av att träna sliten eller stressad är inget jag vill utsätta mig för, det finns för många risker och det är det inte värt.

Förra veckan träning:

Måndag: Sim (Teknik & Fart 1 tim)

Tisdag: Cykel x 2 (Distans lätt/medelhårt tot 2 tim)

Onsdag: Löpning  & Cykel (Snabbdistans 53 min) Cykel (Träningstävling Hårt/Max 1.45tim)

Torsdag: Sim x 2 (FM distans 1 tim) (EM hårt distans 1 tim)

Fredag: Löpning (Distans Lätt 1 tim)

Lördag: Vila

Söndag: Trainer & Löp (lätt distans i bågarna 2 tim) Löpning (Run off bike, 6km Hårt, 26 min)

Kategorier:
Tri-träning 

Skriv ut Kommentarer (0)

2012-04-23 11:35, visad 1598 ggr


Annons

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet sjuttio med siffror i fältet här

[Mer om]Jens Blixth


Småbarnsfar och triathlet från Östersund som drömmer om en start på Hawaii. I år ligger fokus på Stockholm marathon och Vansbro Halv IM. Min Twitter är det ni ser här nere:Mest lästaEtiketter


  1. > Längdåkning

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser