Ironman - Ironman | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Jens Blixth

Ironman

Nu är det alltså officiellt att Kalmar Järnman blir Ironman Kalmar, ett jättelyft för triathlonsverige, ännu ett nålstick i kartan för Ironman organisationen. Kalmar var den första tävlingen på IM distans för mig och även min snabbaste tävling så den ligger mig varmt om hjärtat, kan fortfarande känna smaken av Cubacola från löpningen och tablettasken man fick vid målgång. Året jag tävlade i Kalmar var det kallt i vattnet och känslan när jag satt på pre race mötet och tävlingsledningen förklarade att man inte skulle korta simningen var enorm och att man istället skulle simma fler varv på en tightare bana gjorde mig varm, det kändes tryggt att inte simma så långt ut, ha ha. Jag kommer även ihåg att jag spände mina glasögon så hårt att ögonen höll på att ploppa ur i rädsla av att tappa dem i startkaoset. Det var så jävla häftigt och jag njöt av hela upplevelsen samtidigt som jag var livrädd. Det var även första gången jag kissade på mig som vuxen, en märklig känsla men också en bekräftelse på att det var race och jag inte var som de andra motionärerna som tycker sig ha tid att stanna. Man sparar faktiskt en jävla massa meter på att rulla i 30-40 kmh så det är helt klart värt det. Jag har förfinat tekniken och passar på om jag har någon på rulle, funkar varje gång. Brukar varna lite innan. Kissade på en Tysk i Zürich, jag kommer t om ihåg hans namn, Günther! En stor jävel som viftade och domderade i den lilla klunga som bildats och tyckte sig vara ledare och domare på samma gång, han fick smaka på den svenska urinen. Jag lämnade sedan detta sorgliga sällskap och såg honom lyckligtvis aldrig igen. Att Kalmar blir en Ironman är som sagt kul men jag ångrar absolut inte att jag anmält mig till Regensburg trots att det kanske kommer att bli en tuffare kvaltävling överlag med massor av superfitta tyskar all over the place. Samtidigt kommer det gå fort så inihelvete i Kalmar och att det blir ett nytt världsrekord är inte alls omöjligt med rätt man eller kvinna på plats det skulle vara bra publicitet och det vore klokt att bjuda in någon som gör det i marknadssyfte. Det jag tycker är tråkigt är att man valt att lägga SM på samma tävling, där sköt man sig i foten marknadsmässigt, vem bryr sig om SM i Ironmancirkusen? Ingen. Jag tycker som Colting skrev i sin blogg. Hur som helst så känns det extremt roligt och jag hoppas att det gör sporten starkare på ungdomssidan och inte bara föder nya Agegroupers som jagar lyckan som mig själv. Där finns det en klar konflikt i ekonomiskt vinnande och Agegroupers i 35-40 års åldern måste ju vara en guldgruva för Ironman. Folk har jobb och en bra lön och gör vad som helst för att bli lite snabbare, kosta vad det kosta vill. Coacher, träningsresor och karbon i en salig blandning. I love it!

Träningen rullar på och ser ut så här:

Kategorier:
Tri-träning Tri-tävlingar 

Skriv ut Kommentarer (1)

2011-12-14 10:07, visad 1902 ggr


Annons

(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet fyrtiofyra med siffror i fältet här

Kommentarer


2011-12-15 11:12   Jens Blixth

HA ha, Jag skyller allt på Garmin som inte förstår 2,5 km. Tänk att jag ska besväras att skriva 2500 meter, sjukt jobbigt.

 

2011-12-15 08:58   MF

Dina 25 km simning i torsdags är verkligen imponerande !!

:-)

 

[Mer om]Jens Blixth


Småbarnsfar och triathlet från Östersund som drömmer om en start på Hawaii. I år ligger fokus på Stockholm marathon och Vansbro Halv IM. Min Twitter är det ni ser här nere:Mest lästaEtiketter


  1. > Längdåkning

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser