Dagens dubbellöp - Dagens dubbellöp | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Joel Vikner

Dagens dubbellöp

Idag står det två löppass på schemat. Jag kör ungefär ett dubbelpass i veckan och det brukar landa på omkring 30km totalt.

Det är första året som jag kör dubbla pass  och jag är säker på att detta kommer höja min löpning, vilket de senaste testerna har varit ett bevis på.Känlsan är att jag är tåligare och mer uthålligare.

Passen idag består av 70min distans nu på morgonen och intervaller på eftermiddagen.

Distanspasset på kuperad skogstig i vackra Rocklunda. Eftersom eftermiddagen kommer köras på asfalt så vill jag spara vaderna och väljer därför ett mjukt underlag.

Eftermiddagen serie är en s.k trappa/stege/pyramidl. 2-3-4-3-2-km 2min vila rakt igenom. Farsan kommer stå för pacingen,  på cykel. Ska blir intressant och se vilket fart jag kan hålla med draghjälp. Jag har körtde flesta passen själv under vinter, vilket har sina för oc nackdelar. Nu när tävlingen närmar sig vill jag skruva upp tempot lite och farsan får således ställa upp.

Mellans passen ser jag till att äta och vila ordentligt. Inga onödiga utflykter. Lite tvätt. lite matematik. Några fika med familjen. Sen är det bara köra.

Återkommer med rappport.

Trevlig (ute)helg!

Skriv ut Kommentarer (0)

2012-03-17 11:25, visad 2388 ggr


(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet tjugosex med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser