Dags för SM och fler tävlingar - Dags för SM och fler tävlingar | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Joel Vikner

Dags för SM och fler tävlingar

Sitter och kikar i resultatlistorna efter  världscuptävlingarna i Ungern och Tiszaujvaros. Hårda tävlingar. Udda tävlingar. Semifinaler i lördags  och final igår. Jävligt roligt verkar det som. Lite surt att sitta hemma och kika i resultatlistorna utan ens namn, men man kan inte vara med överallt. 

I samma stund som ITU introducerar denna distans på den näst högsta serie (World’s Series är högsta)  borde Sverige kanske  se över tävlingskalender.  Visst vore det häftigt om också vi kunde ha liknande tävlingar i Sverige, i Svenska Cupen? Fördelen med sprint är ju att man kan tävla  mycket och ofta. Är  det något  vi i Sverige behöver så är det  mycket tävlingar på lite tid.  För sommaren är kort. Titta bara på bredden (och toppen!) i Tyskland och Frankrike. Två länder med MYCKET tävlingar.

Jag minns när vi  i Hallstahammar körde en sprint med masstart följt av en supersprint på jaktstart. Första var med drafting. Andra icke-drafting.  Jag är ganska säker på att fler än bara jag tyckte detta var riktigt kul. Jag tänker nu alltså på Senior (elit?) och junior/ungdomsklasserna, inte att förväxlas med Master.

Jag har passat på att nu ta igen lite träning.  Det behövs efter ganska många veckor med tävlingar och resor. Om precis en vecka går Olympiska SM  av stapeln.

Helgen har bestått av mycket mängd och nu i början av  veckan kommer vi lägga in lite mer fart. Har testat nya Trivent-dojjorna från Specialized och kan bara meddela att jag är sjukt imponerad. Inte bara snabba,  grymt sköna och inte minst jävligt läckra!  Tack Cykloteket! 

Redo för SM i  Arvika

Skriv ut Kommentarer (0)

2012-07-16 09:01, visad 3193 ggr


(visas ej)

För att vi skall slippa få in skräpkommentarer och spam av olika slag
från 'robotar' på Internet måste du skriva in en kontrollkod nedan
« skriv talet trettio med siffror i fältet här

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser