Joel Vikner | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Joel Vikner

Intervaller

Jag överlevde.

Som jag skrev i lördags så skulle dubbla löppass avverkas. Distansen på morgonen gick bra och benen kändes finfina.

Jag kände mig bra taggad till eftermiddagen och jag kunde leverera en väl genomförd serie in på fysik-kontot.

Planen var en stege på 2-3-4-3-2km med två minuter vila mellan repsen. Tack vare draghjälp av farsan (på cykeln) kunde jag hållla mig omkring 3.20 på den blåsiga eftermiddagen.

Jag börjar få hyfsad koll på hur hårt jag kan pressa mig i början av en sådan serie och nu höll jag riktigt bra hela vägen. Sista två-kilometraren gick på klart godkända 6.29 trots motvinden.

Efter passet mådde jag skit men efter någon timme med tvångsmatning och lite dåsigt tv-tittande var jag på benen igen. 

Det blev något av en superkompensation på kvällen för efter middagen så gjorde jag mitt livs spel på Risk (världens roligaste sällskapspel) - och erövrade världen.

Ett tecken? Ha ha.

 

Söndagen var lugn.

 Nu på måndagsmorgonen avverkades en kort intervall serie i poolen - med min Orca Våtdräkt. Gissa om jag svettades i det 29grader varma vattnet på Lögarängsbadet... (Sveriges varmaste 50meters bassäng???)

8x50m hög fart/ lång vila + 8x100m hög fart/kort vila. Helt OK.

Eftermiddagen; långlöp + styrka.

 

Training is goooooood.

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-03-19 09:55


Löpvecka och Labbtester

Som jag har berättat tidigare så kommer jag att hålla specifikt fokus på vissa moment under veckorna framöver. Alltså sim-, cykel- eller löpfokus.

Denna vecka är en utpräglad löpvecka med nästan 10mil att avverka.

Det började i Måndags (såklart) med ett kombinerat cyk/löptest på Dalarnas (högskola)SportAcademi-labb. Cykeln gick tungt och laktatvärdena gick i taket. Labbtester i all ära, men det ska nog tas med en nypa salt. Jag har flera gånger haft sämre  än andra medtävlande och ändå piskat dem när det väl gäller (och viseversa).

Mer positivt var löpningen som bestod av 5000m på banan och gick under 16min. Detta trots 30min hästjobb på cykel direkt innan. Intressant var att vi samtidigt mätte kontakttiden, men detta återkommer jag till.

Idag tar jag det lugnt med simning och rehab för att sedan gå på två tuffa dagara innan det återigen blir lite lugnare på söndag.

Veckans hårdaste dag måste jag nog säga är lördagen. Dubbla löppass på totalt 3mil. inte så många timmar men ack så tufft. Det kräver disciplin. Men mer om detta då?

och Rysskyla? larv.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-02-02 00:00


Rå kyckling, superkompensation och dopingtest

Härligt att se att så många kände igen sig i min förra text. Några var lite bittra över en del ord,  jag var kanske lite arg och trött när jag skrev det, men jag står för varje ord.

Nu är jag som ni kanske redan vet hemma i Sverige, och tillbaka i vardagen. Inte lika stora efterrätter med andra ord.

I tisdag slog jag på stort och bjöd flickvännen på ugnsbakad kyckling. Gentlemannen som jag är gav jag kycklingbrösten till frugan och tog själv över arbetet med "ben-bitarna"(vilket egentligen är det godaste).

Tyvärr var kycklingen inte riktigt genomstekt och den var kanske lite rosa. Okej, den var lite röd på sina ställen. Jag hade precis sett Colting live, och tänkte;

-Kan hans brorsa käka rå kyckling, kan väll jag käka den rosa. Dessutom är jag för snål för att slänga mat och att stoppa in maten i ungen igen, är inte så lockande när du kommer hem från träningen.

Efter middagen mådde jag finemang, precis som man brukar efter en härlig middag med trevligt sällskap. När jag vaknade 05.00 näst kommande dag mådde jag dock inte lika bra längre. Gröten som faktiskt brukar gå ner relativt lätt så tidigt innan dagens första pass blev kvar på diskbänken och jag slängde mig i sängen igen och blev liggandes resten av dagen. Och dagen därpå. Men min flickvänn klarade sig, tack gode gud!

Nu är jag åter på benen även om magen fortfarande är lite knasig och aptiten lite sämre än vanligt. Det blir inge mer rå kyckling, på ett bra tag Jonas bror måste ha en riktigt stenåldersmage.

Dagens lätta löppass gick väldigt bra och ett tag var jag inne på att det var den råa kycklingen som gjorde susen. Stenålderskosten kanske ändå är rätt grej?  Men sen kom jag på bättre tankar.

Imorse, bröt sig dopingpolisen in i lägenheten. De hade fått tips om att jag förvarande sterider och hade höga blod värden... Nejdå, jag bara skojjar! Men två dopingkontrollanter var faktiskt här och det hela gick väldigt snabbt och proffessionellt åt. Det blev både att pissa i mugg och tappa blod på flaska. Jag frågande om de var härifrån, och självklart var de från Västerås! Härligt!

RF har bränt 10 000SEK (typ så mycket?) på mindre än en timme och Sverige kan sova lite tryggare. När vi tar minst antal medaljer på OS i London kan vi åtminstone vara nöjda över att vi lägger mest pengar på att kontrollera så att våra atleter inte fuskar. Och så är vi ju snyggast.

Jag är helt datakunskapbefriad, och vet inte hur man lägger in en länk (eller så funkar den bara inte?) Gå till min twitter; JoelVikner och klicka på dagens länk så kan du läsa vad Jonathan Brownlee har skrivit om sin träning och om kost, och om löpning faktiskt!

I nästa avsnitt lovar jag att ta upp Asfalt, barfotalöp och ... skor?

"Gör som de bästa, men gör det bättre"

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (4)

2012-01-20 00:00


Dagens Outfit

he he. Lurad.

Packad och klar. Som du kan se. Jag byter ut kalla Sverige mot Fuerteventura som ligger något närme ekvatorn, än Västerås. Det är landslaget som åker ner och vi samlas ikväll på arlanda för att flyga tidigt imorgonbitti.

Den kanske största anledningen till att jag älskar Triathlon är att det är en så varierad sport. Nakdelen är att med tre moment blir det tre gånger så mycket packning, och det blir ju en del resande.

Alla kan ju packa kläder. Mitt ända råd när det gäller att packa "vanliga" väskan är att fylla ut ev. skor (läs: löpskor). Detta inte bara för att spara plats utan också för att skon bättre ska behålla sin form. Så slipper du sitta på rummet med skavsår. 

När det gäller cykeln så skyddar jag ramen med rörisolerings-rör, som jag har delat. Du  kan köpa ett byggvaruhus, för mindre än 50kr. Väldigt bra skydd för en väldigt liten kostnad.

SOm du ser så proppar jag cykelväskan med en hel del andra prylar. Inte bara för att det är praktiskt utan för att det även (om du gör rätt) skyddar cykeln.  Vad jag försöker tänka på är att det inte är några hårda saker som kan skada cykeln. Jag stoppar ner allt i påsar eller lindar in i tyg, tex en handuk, som jag sedan kan använda på plats.

När jag reser har jag alltid, i handbagaget löp- och simgrejer som jag, utifall väskorna , av någon anledning skulle hamna på fel flygplats (vilket de ibland gör!) ändå kan genomföra någon träning.

 

..Så. det var några tips från coachen vol.1.

 

Vi får se vad jag hittar på nästa gång. Internet nere i Spanien är som vädret här hemma i Sverige, ostadigt. Så vi får se när det dyker upp en till lektion. Jag hade även tänkt att dela med mig av träningen ser ut. Mer om detta nästa gång alltså...


Hasta la vista

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-01-07 18:17


Vi Kör!

De orden fick jag till svar när Jojje på redaktionen svarde på min frågan om jag kunde få blogga här på RunnersWorld. Och nu är jag alltså här...

Tidigare har jag bloggat lite titt som tätt på min hemsida ww.joelvikner.com  vilket jag troligtvis kommer fortsätta med, dock inte i samma utsträckning som tidigare. (väldigt sällan med andra ord)

Mitt fokus ligger nu på bloggen här på Runners.

Jag fick lite tid, under julledigheterna, att fundera och klura på vad jag ska ta upp här på bloggen som kan vara intressant att ta upp - och, framförallt vad som kan vara kul för dig  att läsa.

Jag är fullt medveten om inflationen på bloggar, dåliga bloggar. Men den här  bloggen kommer såklart inte vara som alla andra. 

Triathlon-skolan. Joels  triathlonskola, är begreppet jag har patenterat.  Jag delar med mig av mina träningstips och tävlingsråd här på RW. Hur låter det? Kanske vore nått att skriva om... Vi får se hur det utvecklar sig...

punkter som kan dyka  upp:

  • Min träning
  • Så blir du en bättre simmare, bättre i Öppet Vatten
  • Hur du blir snabbare i växlingsområdet:
  • Skovård...
  • Så länge man är snyggast i spåret så...
  • ..... m.fl.

Jag ska försöka utbilda och underhålla, om träning i allmänhet och triathlon i synnerhet (... å gud,)

Vi hörs!

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2012-01-05 22:54


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser