Joel Vikner | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Joel Vikner

Värdelös sightseeing i Istanbul

På söndag smäller det återigen. Och då pratar jag (förhoppningsvis) inte om luftvärnsrobotar och stridsflygplan) utan om Europacupdeltävlingen i Istanbul.

Har aldrig varit i Istanbul och inte i Turkiet för den delen. Så det ska bli roligt i dubbel bemärkelse. Får svårt att se några av de många sevärdheterna, vilket är synd. Man har ju läst ett och annat genom åren. Får hålla ögonen öppna i taxin på väg till Hotellet.

Starten går 14.15 (alltså 13.15 sv. tid) på söndag.  Hoppas på ett snabbt lopp, för har nämligen en transfer som går kl 18 mot flygplatsen.

Valde att åka sent eftersom träningsmöjligheterna i Istanbul är långt ifrån optimala. I en stad med över 10milj (!) är det inte bara att dra ut på en runda. Bättre att komma dit, göra jobbet och sen åka hem igen. Och det med basta.


Får blågult sällskap av Michael Sahlberg och Stefhan Andersen, som båda visade på god form i Hallsta Triathlon tidigare i år.Trevligt och lite skönt eftersom det känns lite osäkert hela arrangemanget och staden.

En topp 10placering är målet och detta är inte alls omöjligt. Träningen har rullat på bra. Förhoppningsvis ska de sista pusselbitarna falla på plats i helgen.

På lördag fyller jag år och det brukar vara, för mig, en extra kick. Får skjuta något  på tårtan, men något gott kanske jag unnar mig ändå.

Återkommer med rapport.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-28 20:52


Inför Världscupen

Det börjar dra ihop sig. Världscuppremiär (för mig) i Spanska Banyoles, nordost om Barcelona. Starten går 12.45 på söndag. Damerna med Åsa Annerstedt. Det är några rikitgt snabba killar med i tävlingen och det kommer gå riktigt fort. Cykelbanan är i pricip platt och oteknisk större delen , löpbanan relativt platt och simningen är garanterat platt (simmar i Kanotstadion från Barcelona-OS 1992).

Ska ta en topp 50placering (vilket inte alls är omöjligt) och ta viktiga poäng. Hoppas att jag kan kringla mig in på topp 30, vilket vore riktigt riktigt kul. Men det är några riktigt vassa killar, så loppet är öppet.


Startlistan

Det har varit några ganska lugna dagar.   Igår spenderades dagen med ett lättare simpass på 3.5km, en del käk och senare ett cykelpass med 5x4min lagtempo tillsmammans med rumskompanjonen Per Wangel. Kontrollerat och fint. Starka ben.

Idag var vi till tävlingsorten (vi bor i utkanterna av Gerona, 15min med bil) rekade cykelbanan, vilket inte var så svårt, simmade banan och passade på att springa dagens löppass på tävlingsbanan. Körde 6-5-4-3-2-1min kontrollerat. Det är väldigt varmt och det märker man framförallt på löpningen, så det gäller att "hälla" sig kall på de tre vätskestationerna.

 

Det kommer bli tuffa tävlingar på söndag. Ser fram emot det

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-14 18:49


Tävlingar 2012

Jag lovade att jag skulle dela med mig av min tävlingskalender för 2012, so here it is!

 

Som ni kanske känner till var jag nere i Portugal och körde Europacupen där, en tuff men godkänd start på säsongen 2012.

Nu har jag hunnit fila på formen och snart drar jag igång igen med tävlandet igen efter en dryg månad av hård träning. Till helgen åker jag ner till östgötaslätten och Linköping (nästan hemmaplan, efter tre år på Triathlongymnasiet)  för att testa formen  på duathlonen som går av stapeln där nu  på lördag, den 12:e alltså. 

I punktform: (Olympiskt= Rött, Sprint= Blått, duathlon=grönt)

Mars

Maj

 • 12:e Lnkg Duathlon

Juni

 • 3:e  Bundesliga; Darmstadt  (TYS)
 • 16:e Banyoles World Cup (SPA) ej klart

 Juli

 • 7:e Juli Bundesliga; Düsseldorf (TYS) 
 • 14:e World Cup (UNG) väldigt-ej klart  
 • 21:a Juli SM Arvika 

Augusti

 • 4:e Malmö Triathlon (SV. Cupen) ej klart
 • 11:e  SM Jönköping (även Sv. Cupen)
 • 25:e STHLM WORLDS SERIES  (!!!) Inga utagningar gjorda
 • 26:e STHLM Stafett-VM (!!!) Inga utagningar gjorda

September

 • 1:a Bundesliga; Hannover (TYS)
 • 8:e Bundesliga; Garmin-Alpen Triathlon

- eventuellt någon mer  Världscup eller Contineltal Cup

Oktober

20:e U23 VM Aukland (NZL)

 

Men, it ain´t over till the fat lady sings....

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2012-05-08 09:33


Tävling!

Helgen spenderades på jobbet, därav inaktiviteten här på RW. Sorry.  Känns som jag har packat i två dagar. Imorgon drar  jag till Portugal. Flyger från Skavsta, vilket måste vara världens ände, för det tar tre timmar med buss (!) bara bussresan alltså. Tre byten. Med 50kg packning. Lumpen? vadå.

Väl på flyget blir det i med öronpluggarna och försöka uthärda 3h av Ryanair. Behöver jag förklara? ...Man får vad man betalar för - påminner jag mig själv. 

 

"jävlar, vad jag garvade..."

Väl nere i Portugal ska jag snabbt få ihop cykel och sen ut på en kort tur och skaka av mig eventuella virus och förkylningsbaciiller, innan vi intar en middag på hotelet. Hoppas verkligen det finns internet på hotelet. Som jag brukar säga; Internet i Spanien (Portugal inräknat - maņana*-land båda två) är som vädret i Sverige - ostadigt. Så nöjd att jag kom på det alldeles själv...

På Lördag smäller det . Då  ska jag alltså köra en Europa Cup. Och startlistan är inte nådig. EuropaCuperna är kända för att hålla hög kvalité och jag vill nog påstå att efter Världscupen, så är  Europa Cupen den tuffaste på olympisk distans.

Cykeln ska med...

Jag har för mig att loppet ska gå att följa live, men för återkommer om detta.

Formen känns bra. Men det är svårt att veta riktigt när den enda du möter i spåret är en gammal Hockey-tränare, numer Tv-kommentator. . Inte mycket till referens. Simningen är medoker, så mycket vet jag.

 

Efter helgen vet vi vart jag är. Om jag har tränat rätt eller åt helvete.

Rapport kommer.

Bye Bye Sverige 

*Imorgon (dvs; inget händer inom 24h)

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-03-27 21:33


Landslagsläger och växlingsträning

Jag befinner mig som bekant, för dig som läste mitt tidiare inlägg, pa ön Fuerteventura och den fantastiska anläggningen Playitas. Det har varit  träning för fulla muggar, men idag har vi en lite lättare dag med vila, massage och lätt cykeltur.

Träningen har varit ´väldigt bra. Om nogot sticker ut sa  är det nog femkilometraren igar som gick strax over 16min, trots kontrollerad ugang. Höstens träning har varit god, med andra ord. I allmänt har träningen varit voymbaserad. Mycket distans men med en hel del kvalitč. Imorgon drar vi igâng igen med intervaller pâ cykeln.

Nu pa förmiddagen hann jag med att demostrera vâra kära svenska motionärer, som gör oss sällskap här nere, hur en växling av eliten gâr till. De flesta av dessa satsar pā lângdistans, därför försökte jag bidra  ganska allmänt med tips och râd. 

Sammanfattning av coachen, att tänka pâ, ( i växlingsormâdet) :

 

 • Arbeta lugnt och metodistk
 • Orientera dig,  innan tävling. Använd riktmärken utanför banan för att hitta rätt.
 • Gâ igenom i huvudet hur du  ska agera
 • Lätt växel i (hellre än tung)
 • Kontrollera att skor sitter ât
 • Kontrollera av- samt pâstigning pâ cykelbanan

Matrialtips: 

 • talk/babypulver i skor
 • Gummisnodd till cykelskor (testa kvalite)
 • dubbelhäftande-tejp/lim i sulor

 

Genom att nâgra gânger innan säsongen drar igâng, träna pâ och framförallt hitta just dit "system" kan du kapa sekunder, för att inte säga minuter om det vill sig. Väldigt väldigt billiga minuter.

Träning ger färdighet, Lycka till

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-01-08 00:00


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser