Joel Vikner | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Joel Vikner

Värdelös sightseeing i Istanbul

På söndag smäller det återigen. Och då pratar jag (förhoppningsvis) inte om luftvärnsrobotar och stridsflygplan) utan om Europacupdeltävlingen i Istanbul.

Har aldrig varit i Istanbul och inte i Turkiet för den delen. Så det ska bli roligt i dubbel bemärkelse. Får svårt att se några av de många sevärdheterna, vilket är synd. Man har ju läst ett och annat genom åren. Får hålla ögonen öppna i taxin på väg till Hotellet.

Starten går 14.15 (alltså 13.15 sv. tid) på söndag.  Hoppas på ett snabbt lopp, för har nämligen en transfer som går kl 18 mot flygplatsen.

Valde att åka sent eftersom träningsmöjligheterna i Istanbul är långt ifrån optimala. I en stad med över 10milj (!) är det inte bara att dra ut på en runda. Bättre att komma dit, göra jobbet och sen åka hem igen. Och det med basta.


Får blågult sällskap av Michael Sahlberg och Stefhan Andersen, som båda visade på god form i Hallsta Triathlon tidigare i år.Trevligt och lite skönt eftersom det känns lite osäkert hela arrangemanget och staden.

En topp 10placering är målet och detta är inte alls omöjligt. Träningen har rullat på bra. Förhoppningsvis ska de sista pusselbitarna falla på plats i helgen.

På lördag fyller jag år och det brukar vara, för mig, en extra kick. Får skjuta något  på tårtan, men något gott kanske jag unnar mig ändå.

Återkommer med rapport.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-28 20:52


"Mission Accomplished"

Varken mindre eller mycket mer. Idag tog jag inga risker. Om det hade funnits ett pris för mest defensiva atleten så hade jag gett den medaljen till mig själv.

38:a på Världscupen i Banyoles och viktiga rankingpoäng rikare.

Det var knappast något perfekt lopp. men jag genomförde nästan precis så som jag och min tränare Wiker hade planerat. Defesivt sim och cyk, bygga upp på löpningen. Absolut inte spränga sig.

Jag gick ut som 50:de man och började plocka placeringar från första kilometern - utan att för den skull gå på för hårt. Spanien bjöd på strålade solsken och det betyder att det är för jävla varmt. Framförallt när man försöker springa 10km mot världeliten.

Vann gjorde Lukas Verzbicas (USA) som vann i överlägsen stil med en löp tid på 30:54:5 , och detta trots tryckande hetta. Killen är galen och 19 år gammal. Laurent Vidal som vanligtvis hör hemma i Worlds Seriers fick nöja sig med Silver. Fransmannen har siktet inställt på OS, så huvudet hängde inte länge. Brons till ryske Dimitry Polyanskly. Ryssarna satte som vanligt färg på tävlingen, framförallt av Dennis Vasiliev som också tog hem ett(?) spurtpris.

Efter omständigheterna känns kroppen nu, okej. Varvade ner med 30min lätt cykel, vä'l tillbaka till hotellet,  och så en kall dusch på det. Imorgonbitti blir det lättare träning av något slag och/eller sightseeing i Gerona (inbillar mig att staden är känt för något.. men kan inte komma på vad?), innan avfärd hem till Västerås.

Ser fram emot några lugna dagar med familj och vänner innan jag drar igång med hårdträning igen.

Hälsningar från Gerona, Spanien!

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2012-06-17 21:39


Inför Världscupen

Det börjar dra ihop sig. Världscuppremiär (för mig) i Spanska Banyoles, nordost om Barcelona. Starten går 12.45 på söndag. Damerna med Åsa Annerstedt. Det är några rikitgt snabba killar med i tävlingen och det kommer gå riktigt fort. Cykelbanan är i pricip platt och oteknisk större delen , löpbanan relativt platt och simningen är garanterat platt (simmar i Kanotstadion från Barcelona-OS 1992).

Ska ta en topp 50placering (vilket inte alls är omöjligt) och ta viktiga poäng. Hoppas att jag kan kringla mig in på topp 30, vilket vore riktigt riktigt kul. Men det är några riktigt vassa killar, så loppet är öppet.


Startlistan

Det har varit några ganska lugna dagar.   Igår spenderades dagen med ett lättare simpass på 3.5km, en del käk och senare ett cykelpass med 5x4min lagtempo tillsmammans med rumskompanjonen Per Wangel. Kontrollerat och fint. Starka ben.

Idag var vi till tävlingsorten (vi bor i utkanterna av Gerona, 15min med bil) rekade cykelbanan, vilket inte var så svårt, simmade banan och passade på att springa dagens löppass på tävlingsbanan. Körde 6-5-4-3-2-1min kontrollerat. Det är väldigt varmt och det märker man framförallt på löpningen, så det gäller att "hälla" sig kall på de tre vätskestationerna.

 

Det kommer bli tuffa tävlingar på söndag. Ser fram emot det

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-14 18:49


När jag inte springer läser jag om löpning...

Jo, det är sant. Men inte längre, för har precis läst ut boken. Istället för att som många bäva inför långa tråkiga flygningar har jag vändt på det och gjort det till ett nöje. Få tillfällen ger så mycket tid till att luta sig tillbaka, och njuta av en bra bok. Och det blir ju lite flygande/resande under en säsong

För alla löpare och/eller intresserade av löpträning tänkte jag dela med mig om en riktigt bra bok som jag hittade på bibloteket här i stan. Det är I Långa Loppet som är skriven av den finske författaren Miika Nousiainen.

Boken handlar om en fanatisk (eller?..)  och samtidigt sörjande pappa och hans dotter, vars liv äts upp av sin fars högsta önskan; att göra Finland till löparnationen den en gång var.

Du kommer ha en fet klump i magen under tiden du läser - men garvet är aldrig långt borta. Läs med förstånd.

Tack Tom, för bästa boktipset.

Trevlig läsning :D

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-06 21:44


Bundesliga Darmstadt

Long story short.

Simmade okej, grötigt som fan i början. Ekvatioen;  80man och  180m till 1:a bojj går liksom bara inte ihop. Aldrig slagits så mycket och mot så många. Måste bli snabbare i starten.

Hamnade i andra klungan efter växlingen, körde ikapp förstaklungan. Kände mig hyfsat pigg på cykeln och tanken; "det här går ju riktigt bra" slog mig strax innan jag körde ner i en (av många) spåvagnsräls. Pang ner i asfalten.

Löjliga skrapsår som följd  och två minuter svisch,  upp  till förstaklungan var ett faktum. Cyklade själv sista två milen och sprang in som 23:a i Ziel. Milen på  33.03.

Laget tog en tredjeplacering i totalen  och det räddade min dag. Jag är nöjd att jag tog mig igenom. En tuff dag på jobbet.

Nästa Bundesliga är 8 juli och då i Düsseldorf , Sprintdistans.

Två veckor till världscupen i Spanien.  Bara köra vidare

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-06-04 21:00


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser