Rickard Carlsson | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Rickard Carlsson

I`m back!

Efter ett års bloggpaus från Runners är jag tillbaka!

Efter att ha insett att jag inte skulle ha tid att leverera inlägg med den frekvens, lust och engagemang som jag vill bestämde jag mig för att ta en längre paus från bloggandet här på Runners. Jag har nämligen en väldigt hektisk tid bakom mig med många järn i elden, men nu är jag alltså tillbaka. 

Här på Runners World Triathlon kommer ni som är intresserade att kunna följa med mig på allt som rör träningsupplägg, tävlingsupplevelser och fritidsaktiviteter, men jag kommer också skriva om mitt jobb som personlig tränare och företagare samt vädra tankar som rent allmänt snurrar i mitt huvud!

Men först, vad har hänt sen sist?

För säkerhetens skull letade jag mig tillbaka till mitt senaste inlägg här på sidan. Det handlade om att jag precis fått upp min hemsida rickardtri.se. Utan att överdriva var detta bara starten på en helomvändning i mitt liv. Under denna tidpunkt arbetade jag med personlig träning och kostrådgvining på friskvårdsföretaget Idrottskliniken i Växjö. Detta gjorde jag fram till hösten 2014 innan jag beslutade mig för att göra en dröm till verklighet. 

Den 3 november 2014 slog jag upp portarna till Rickards PT-studio. PT-studion, som ligger mitt i Arenstaden i Växjö, är ett fullt utrustat gym med den speciella egenskapen att det enbart är öppet för PT-kunder. Det sker alltså ingen gymverksamhet för allmänheten på PT-studion, utan här arbetar jag enskilt med PT-timmar, kostrådgivning, löpanalyser samt individuell coaching. Det fina med detta, och också anledningen till att jag trivs så bra, är att jag är min egen. Jag har mycket tankar kring träning, kost och hälsa och nu kan jag sätta dessa tankar och idéer i kraft vilket är otroligt roligt och motiverande. Det är proffsigt, utmanande, inspirerande och definitionen på personlig träning.

 

En viktig del i mitt beslut om att starta eget är att jag vill fortsätta min professionella satsning på triathlon. Jag lämnade säsongen 2014 med bra resultat i ryggen. Jag placerade mig topp 8 på samtliga tre SM tävlingar, alltså i sprint, olympisk och halv-ironman. Jag fick även med mig en tredje plats från ”Tjörn 70.3” där jag hade en fantastisk dag. 

2014 års säsong gjorde mig hungrig på mer...

I nuläget har jag lämnat en grundträningsperiod bakom mig som har varit otroligt bra. Jag har fått vara hel och frisk i stort sätt hela tiden och kunnat genomföra de träningspassen som funnits med på träningsprogrammet. Det är nu ca fyra veckor kvar till första triathlon tävlingen för säsongen och peppen är på max. Den 22:e april åker jag till Mallorca på ett två veckor långt träningsläger som avslutas med en av säsongens härligaste tävling. Efter endast nio dagar hemma i Sverige bär det sedan vidare mot Barcelona där jag ska köra en 70,3, vilket också är vårens stora mål.

Hoppas ni är sugna på att följa min resa!

Har ni frågor eller funderingar är det bara att höra av sig på mail: info@rickardtri.se eller kommentera i kommentarsfältet längre ner på sidan.

Detta får räcka som min blogg-comeback för denna gången.  

  

Jag finns även på social medier:

Facebook: Gå in och gilla sidan Rickards PT-studion

Instagram: Rickardctri

Twitter: RickeC90

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-03-31 19:12


Annons

Ny hemsida!

Nu har hemsidan varit uppe i snart 2 dygn och jag tyckte det var dags för ett litet premiär inlägg! Får först tacka för all den positiva responsen på sidan. Fruktansvärt roligt att höra efter all den tid jag har lagt ner. Icke att förglömma är ju som jag sagt tidigare Daniel på WellHello som gjort ett bra jobb med designen. Samt fotografen Jonas som jag ser fram emot att arbeta mer med!

Tanken med hemsidan är som sagt att föröka sprida mina tankar och kunskaper om kost, träning och hälsa, detta som är några av mina största intressen här i livet. Här kommer det även vara enkelt att ta kontakt med mig vid frågor och funderingar kring Personlig träning och Kostrådgivning. Sist men inte mist så kommer ni kunna följa min satsning mot att bli professionell triathlete.

Som det ser ut nu kommer jag vara kvar som bloggare på Runners World triathlon men kommer även att ha min blogg här på hemsidan under fliken Blogg och media. Har även startat en YouTube kanal där kommer det läggas ut video på mig framförallt under träning och tävling. Se nedan en video när jag testa 2014 nya tävlingsdräkt från Scott Sport.

Träningen rulla faktiskt på ganska bra hade lite krångel med min rygg och har det fortfarande men peppa, peppa ta i trä det känns bättre! Snart börjar nedräkningen till lägret i LA. Den 4 Mars bär det av!

Dagen till ära har jag faktiskt varit med i ett reportage i SMP (lokal tidning). Där skrivs det om min satsning som idrottande samt mitt yrke som Personlig tränare och Kostrådgivare.

Nu är det dags att sätta sig på hojen för några timmar härligt arbete :)

En video från föra veckans träning där jag testade ny tävlingsdräkten från Scott sport, riktigt gå känsla!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-02-19 08:03


Mycket att göra...

Har varit lite dålig med inlägg den senaste tiden. Jag har dock inte legat på sofflocket utan haft fullt upp. Det har faktiskt rasat in både PT-timmar och kostrådgivning. Har mer eller mindre haft fullbokat sedan jag kommit hem från USA. Och Nej jag jobbar inte heltid utan sätter mitt schema själv vilket innebär ca 20-25 h/veckan, träningen är prioritet 1. Har även fått lite större roll vad gäller fotbollsfys då jag har ett division 3 lag 2 ggr/veckan. Något av veckans höjdpunkt faktiskt.

Blev dock lite nervös förra veckan när deras läkare var och besökte träningen och skulle analysera mitt arbeta. De hela gick bra och han hade gärna sätt att jag tränare dom en gång till i veckan. Får se hur det blir med detta...

Det har även rullat in två nya coaching adepter som jag startat upp. Båda två har väldigt klara målsättningar vilket är riktigt roligt och jag ser fram emot detta samarbetet. Det blir mycket jobb med mitt företag Rickards triathlon och hälsa framförallt på helger och även tidiga mornar. Problemet är inte att arbeta för mycket utan att jag ibland måste hålla igen lite.

En annan sak som bidragit till den hektiska perioden är att jag på torsdag denna veckan lansera min nya hemsida som Daniel och Martina på Wellhello hjälpt mig att ta fram. Det har varit mycket mer jobb än jag trodde då jag ska leverera allt textmaterial. Är dock riktigt nöjd och spänd på resultatet.

1604574_801981093151912_2120363264_n

Hemsidan kommer att fokusera på detta

  • Min egen elitsatsning på triathlon
  • Mitt företag Rickards triathlon och hälsa
  • Sponsorer/ samarbetspartners
  • Idrottskliniken
  • Föreläsningar

Jag kommer dock fortsätta skriva här på Runner`s

På tal om föreläsningar så var jag i helgen och pratade inför klubbmedlemmarna i 338 Småland. En rolig kväll med härliga diskussioner.

Vad gäller träningen så blandar jag och ge lite. Lämnade en ganska taskig vecka bakom mig med ett Naprapat besök hos Joakim. Hade 3 låsningar i ryggen och blev ordinerad vila i 2 dagar. Har smugit igång träningen sedan lördags med cykel, styrka och simning. Kan tyvärr inte löpträna i nuläget men det gäller att se det positiva, jag går riktigt bra i bassängen där tiderna blir mer och mer anständiga. Fördelen när det går lite tungt i träningen är att jag kan fokusera mycket på arbetet.

Det märks att det är 2014 nu och att säsongen närmar sig. Jag har under de senast dagarna varit sjukt sugen på att tävla, framförallt när jag sitter och svettas själv i en spinningsal! Tävlingssuget avtar inte när jag såg denna videon från Borås i sommars där jag fick ge mig mot Andreas Lindènhttp://www.youtube.com/watch?v=sLynRFabf0I

Dags att bege sig upp till gymmet för lite styrka och därefter massage hos Henke.

//Rickard

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-02-11 09:25


Läger till Los Angeles

Idag gör jag exakt det som jag borde göra på mina vilodagar, VILA!

Var en ganska hektisk dag igår. Tidningen Smålandsposten följde mig för att ta bilder till ett reportage som kommer om några veckor. Dom hängde med på träningspassen vilket var 3 stycken (simning, cykel och löpning) samt på jobbet, riktigt trevliga personer. Är helt klart mör i kroppen idag efter 13 pass/6 dagar och många med bra kvalité. 

(Träning med PT-kund)

Sovmorgon idag och därefter möte med webbyrån Wellhello som hjälper mig att bygga min hemsida. KOmmer även ha en spotfotograf med som har i uppgift att sätta sin prägel på hemsidan. Bra möte och nu känns det att det börja närma sig lanseringsdatum. om allt flyter på så ska sidan vara uppe senast den 15:e februari! 

Som jag skrev tidigare så har även min träningskompis Emil kommit till Växjö. Han läser en utbildning på distans som har sitt fäste i Växjö och kommer därav att bo hos mig till lördag. Sjukt roligt att han någon att sparra mot! Imorgon kommer vi dundra på med simning som vanligt och distans löpning på kvällen. Även på lördag står det simning, löpning (intervaller) samt styrka på schemat. 

Vi kommer också ägna tid åt att börja sätta planeringen för vårt läger i Mars. Den 3:e mars sticker jag till USA ännu en gång. Denna resa går till Los Angeles. Jag och Emil har fått tips och hjälp av Jonas Colting vad vi ska hålla till.

Platsen vi ska vara på ligger ca 90 min utanför LA, mellan Mojaveöken och San Gabriel-bergen. För triathlon inbitna så ska huvudkontoret för Slowtwitch ligga i närheten och träna gör man rakt utanför dörren.

Vi kommer att bo hemma hos Mark Montgomery som har ett stort hus på samma ranch. Han är enligt Jonas en av de stora legendarerna i sporten och han känner allt o alla o har tävlat i triathlon sedan 1979. Vi kommer ha egna rum och eget kök etc...

Mark har i många år tagit hand om professionella triathleter som bort hos honom. Tydligen har min blogg kollega Björn Andersson legat på läger hos Mark. 

Om jag inte mins fel så åker vi den 3:e mars och hem den 19:e. Första veckan kommer vi träna med en grupp för att sedan andra veckan köra vårt eget race. Känslan såhär innan är att det kan bli hur bra som helst! 

NU är det dags att bege sig iväg och jobba. Har träning med division 3 fotbollslaget Växjö BK ikväll. Jag själv ska dock inte röra en fena utan enbart stå och skrika :)

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-01-30 15:45


Hur tränar jag en vecka i januari?

Detta inlägg är enbart dedikerat till de som är nyfikna på hur en typisk vecka kan se ut i januarikylan. Jag delar alltså med mig av min träningsdagbok för den senaste veckan. 

(vinter löpning)

Måndag: 

FM 8-10 simning 6000 m fokus MDPS och A2 jobb 2(6x100 st 1.35, 6x125 ry/fri st 1.50, 6x150 st 2.10)                                                               

EM 70 min distanslöpning + bålstyrka

Tisdag: 

FM Styrka 7-9                                                                                                        

EM Cykling 90 min fokus VO2Max huvudserie 5x3 min 1 min vila samt 10(30sek MAX, 30 sek Löst)

Onsdag                                                                                                           

FM 8-10 Simning 5500 m Huvudserie 18x100 m st 1,35      

EM 15.00 Löpning intervaller 3x6 min varierad terräng 90% av maxpuls plus bålstyrka

Torsdag: VILA

Fredag:

FM 8-10 simning 6200 m  huvudserie 6x300 1-3 gick ordentligt i väggen!                                    

EM 15.00 75 min distans löpning 

Lördag:  

9-10 Löpning intervaller VO2max 2(3,2,1 min) 1 min vila därefter 5x30 sek max och 30 sek vila!                                                                                                         

11-13 Styrka  

Söndag 

8,30-10.00 Simning 4500 m huvudserie 9x300m 1-3 ARM och andning vart 5:e armtag. 4-6 ARM andning vart 3 armtag och 7-9 Sammansatt                            

Kväll 90 min cykel fokus tröskel 10,2,8,4,6, min med 2 min vila. plus bålstyrka


En sammanställning av veckan ser ut såhär:

Simning: 4 pass 7 timmar och drygt 21000 m

Cykel 2 pass 3 h med många minuter i hög puls

Löpning: 4 pass 4,5 h distans 56 km

Styrka: 2 pass 3 h fokus helkropp men framförallt fokus de muskler som stabilisera bäckenet.

En riktigt bra vecka med andra ord! Denna vecka värkar inte bli sämre. PÅ onsdag kommer brorsan hem från Lund. PÅ torsdag kommer min träningskompis Emil från Malmö hit då vi ska ha en liten mini träningshelg. Vi kommer också planera lägret till Los Angeles som börjar närma sig (mer om det i helgen). 

//Rickard 

                  

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-01-27 20:45< Nyare inläggÄldre inlägg >
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser