Rickard Carlsson | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Rickard Carlsson

Dagar som denna!

Dagar som den känns det tufft att inte få träna. Har precis varit ute och luftat mig på en promenad i skalman tempo. Hade verkligen gjort allt för att få sätta mig på min underbara Bianchi Sempre ram och daska av lite sköna tempo intervaller i detta sköna vårväder. Kan tyvärr inte göra så mycket ska istället lägga mig och köra de ”fantastiskt roliga” rehabövningarna.

Tänkte jag skulle göra mig själv lite nytta om dagarna och har börjat läsa en bok som heter Kroppens Geni. Har dock inte kommit så lång men kort sagt handlar den om en författare som vill uppleva hur det är att åka längskidor lika snabbt som världens bästa. Han följer därför det norska länglandslaget på träningsläger och tävlingar för att se hur Petter Northug och Marit Björgen lever! Kommer med en längre recension när den är färdigläst.

Lovade ju också att berätta hur mitt återbesök på IFK-klinken gick i torsdags. Tyvärr regnade det hela dagen den enda affären som besöktes var cykelcity (har aldrig varit där förut). Gillade deras Specialized utbud finns vad jag vet ingen i Växjö som säljer dessa, roligt att se. Sedan så hängde jag som sagt på orthocenter hela eftermiddagen. Först röntgen därefter ta bort stygnen och sedan ett snack med läkaren för att utvärdera rötgenplåtarna. Allt gick smärtfritt, mycket skönt att få bort mina stora bandage. Som ni ser på röntgen bilderna nedan så är det en stor skillnad och jag är fruktansvärt nöjd med bilderna. Hade lite andra frågor som jag fick svar på och allt verkade lugnt!

 

Hoppas ni alla får en skön valborg och kom ihåg att njuta av träningen den kan ta slut lika fort:)

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2012-04-30 12:20


Annons

Perspektiv och frustration!

Hoppas allt är bra med er där ute i cybervärlden! Det är både roligt och grymt irriterande att läsa om alla läger som var och varannan person åker på! Själv består livet av mycket grubblande nu för tiden.

Detta är min första "långtidsskada" vilket betyder många nya tankar. Jag får perspektiv på saker och ting, ett av alla exempel är: Eftersom jag inte kan eller får gå i trappor upptäckte jag under ett besök på stan nu i veckan att jag bara kommer in i en bråkdel av alla butiker som finns. Tankarna går då bl a till personer som av olika anledningar sitter i rullstol och ogärna vill bli uppburna in i affären bara för att kolla på en tröja! 

Tidsperspektivet är också något annorlunda än under en bra träningsperiod. En bra träningsdag för mig kan se ut såhär:

6-8.30 simning

9-13 jobb

14-15.30 löpning+ styrka

20.30-21.30 simning 

Nu är dagarna ganska långt ifrån detta. Har haft lite tufft att sova på kvällarna pga av smärta vilket leder till sen uppstigning. När jag nu sitter och äter frukost är det väldigt frustrerande att veta att jag under en "vanlig dag" både hunnit simma och jobba en timme vid samma klockslag. Det är dock bara att bita sig i tungan och köra på med min rehab. Förhoppningsviss kommer jag vara betydligt bättre när jag kommer tillbaka. 

Bilden visar min provisoriska sovhörna hemma hos mina föräldrar. anledningen är att jag har sex halv trappor upp till min lägenhet vilket förtillfället är en omöjlighet! 

Imorgon ska jag förövrigt upp till Göteborg igen för att ta bort stygnen, röntgas och träffa läkaren. Kommer bli grymt skönt att få bort de stora bandage jag ha på höfterna. Hoppas också få svar på ett antal frågor. Ytterligare en uppdatering kommer efter besöket på IFK-kliniken!

Nu blir det Champions league! 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2012-04-25 21:27


Livstecken!

Det har nu gått 6 dagar sen jag opererade både höfterna för CAM hos Leif Swärd på IFK-kliniken i Göteborg. Innan jag går in på hur det gick så måste jag bara berömma alla som hjälpte till före-under-efter operationen. Alla var så trevliga och jag blev verkligen behandlad som en idrottsman vilket jag uppskattar sjukt mycket. Sen att alla var intresserade av att snacka träning och liknande gjorde inte saken sämre. 

Enligt Leif gick allt som det skulle förutom att jag svimmade av på uppvaket. Antagligen för att mitt blodtryck, vilopuls och energin var låg. Just nu har jag två "mega bindor" på höfterna som skall sitta i 2 veckor för att det inte ska bli infekterat. Jag ska upp till Göteborg antagligen nästa vecka för att ta bort stygnen och röntgas och först då vet jag att allt står rätt till. Så håll tummarna!!!!!!!

Efter att ha varit sängliggande de första dagarna känns det nu bättre och idag gick jag hela 2 varv runt kvarteret på 35 min vilket i vanliga fall ta ca 12 min:). Förutom detta så har jag ett rehab/rörlighetsprogram som jag gör 6x per dag. Dock bara 5 reps på varje så de tar ca 15 min. Kan därför säga att dagarna byggs upp efter detta. 

Känner ändå att mitt tålarmod börjar tryta lite och ser fram emot när jag kan börja köra bil och komma ut och se något. Just nu känner jag mig lite som en fånge i mitt eget hem. Som tur är kommer en vän hem på söndag. Hon har vart iväg 5 månader så vi har lite tid att ta igen. 

Hoppas ni andra tränar bra, de lär ni behöva för snart är jag tillbaka:P

Ciao

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2012-04-18 18:55


Känner mig som en flaska handsprit!

Dan före doppare dan!

Imorgon på morgonen är det dags för operation, närmare bestämt inskrivning 7.00. Det är konstigt hur våra huvud är fostrade. När jag för 6 veckor sedan fick reda på operationstid kändes det som en evig. När jag nu ligger här på hotellet funderar jag på vart tiden tog vägen.

Har haft en underbar eftermiddag med farsan som är med. Blev ett  kort stop i Båstad för diverse ärende bl a in och snacka lite med den sköna ”gubben” på Solens Cykel. Därefter landade vi i Göteborg och checkade i på hotell Gothia som alltid levererar. Som gammal hårdrockare traskade vid bort till Hard rock café för att följa AIK-IFK.

Har nu klarat av 2 av 3 sterila duschar som ska genomföras innan operationen. Känner mig som en flaska handsprit!

Imorgon är jag ett steg närmare de bästa!

Watch out:)    

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-04-12 21:12


Kniven mot strupen!

Hoppas ni alla har haft en skön ledighet. Min ledighet tillbringades i Båstad med skön träning bl a två lugnare löppass och ett simpass på Halmstad Arena.

(Halmstad Arena) 

Nu är planen att hålla mig ganska inaktiv fram till operationen på fredag. Kommer mest handla om promenader och lugnare cykelpass på trainern. Nu när träning blir vilande ett tag så kommer jag kunna ägna ännu mer tid åt gitarren och favorit lag som en dag som denna man hatar att älska!

Förutom att mina tankar ofta handlar om triathlon så är fotbollslaget Tottenham Hotspur ett kärt ämne. Men en dag som denna hade jag helst velat vara ointresserad av idrott. Blir så trött på att allt går mot oss. Okej att laget gör fruktansvärda matcher men att konkurrenterna då ska vinna på offside mål och mål på stopptid gör det hela till ett helvete. 

15:e maj är sista omgången, spännande att se om vi får vår efterlängtade CL plats! 

Ciao!

Skriv ut Permalink Kommentarer (3)

2012-04-09 22:16< Nyare inläggÄldre inlägg >
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser