Rickard Carlsson | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Rickard Carlsson

Massage

Kan fan aldrig sova på morgonen!

Tog mig därför till simhallen något tidigare än planerat. Väl där blev det lite lugn simningen med diverse teknik övningar. Körde även lite paddlar med dolme då den kopplar bort benen. Det fungerar utmärkt då ljumsken och höften är helt inaktiv. Hann även med att springa 10 min i vattnet.

Därefter hem och villa kroppen innan jag stack upp till idrottskleninken. Idag var det återigen ryggen och rumpan som skulle få sig en omgång av Henkrik. Framförallt området kring ländkota 1 samt ryggkota 12 (om jag inte är helt ute och cyklar). Kändes faktiskt lite bättre efter förra veckans massage därför kommer jag köra det ganska tätt ett tag framöver. Henke som jag går på massage hos är idrottsmassör och jobbar endel åt svenska friidrottsförbundet. Han var bl a med på lägret i San Diego, härligt att höra alla historier. Kan absolut rekommendera honom för er som bor i Växjö:).

Nu när det inte är några träningsbilder kommer istället 2 från massagen:)

Förre

Efter

Träna hårt och smart!


 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-05-30 19:35


Annons

Tävlingspremiär och paradiset!

Ja då var det igång! 

Tävlingspremiär i Hallstahammar igår. Får passa på att gratulera bloggkollegan Joel som tog hem vinsten för eliten. Roligt också att Åsa Annerstedt vann tjej eliten, Åsa som jag hade lite kontakt med under min korta tid i Halmstad. 

Tänker inte skriva så mycket mer om tävlingen då det blir som en slags tortyr. Det rycker nått så fruktansvärt mycket i tävlingstarmen dagar som dessa är det svårt att komma på andra tankar:).

På uppmaning av Lena (sjukgymnast) så skulle jag ta det lugnt i helgen vad gällande mina rehab övningar för att få bort irritationen i ljumsken. Helgen spenderades i stugan i paradiset (Båstad). Tajmingen kunde inte vara bättre då Malen`s 50 m bassängen som även är belägen utomhus öppnade! Som tur är så känns allt SÅ mycket bättre i vattnet. Blev 3 väldigt lugna pass på 40 min!

Här följer lite bilder från helgen!

 

 

Ciao!

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2012-05-28 21:34


The B-day och "Simning"

Igår blev jag 22 starka år och jag passar på att tacka för alla gratulationer:). 

Dagen började som alla andra, i gymmet. Och avslutades med en alkoholfri drink på PM restaurang.

Har de senast 10 dagarna haft lite mer besvär med rygg/höft/ljumske så vi har lagt om träningen lite och tanken är att jag varannan dag ska befinna mig i gymmet och varannan i vattnet.

Idag var andra gången som jag hoppade i poolen. Förra veckan besökte jag simhallen men då högg det till i ljumsken vid bensparken. Idag kändes det betydligt bättre och jag simmade faktiskt på riktigt. Passet gick dock bara ut på att glida lugnt förutom en serie på 4x 50 fr st 45 s. HELT UNDERBART ATT KÄNNA FLÅSET!.

Imorgon ska även min massör Henke försiktigt jobba sig igenom min stela rygg, håll tummarna för underverk!

Måste också skriva några rader om ett fenomen som jag upptäckt. Jag bedriver min rehab på Idrottskliniken som även har ett "riktigt" gym. Detta betyder att jag får ta del av alla slags människotyper som faktiskt finns på ett vanligt gym så som biffarna, killar som bryr sig mer om hur frisyren ser ut istället för själva träningen, personer i flip-flop. Personer i jeans och framförallt personer med speciella gym handskar!

Förlåt mig men jag har aldrig fatta grejen med handskar. Förstår att man kan ha brutal handsvett och är rädd för att få valkar på kuddarna men kom igen! Jag får känslan av att det sitter så mycket imitch i de här handskarna personerna i fråga får en helt annan roll! Det roligast var ändå när en tant mellan 70-80 år knappt kan ta sig ner från trappen men dock hade hon handskar på sig, DE ÄR COOLT:)

(Hallstahammar 2011)

Glöm inte titta på giro d'italia fredag lördag då kommer det garanterat avgöras! 

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2012-05-24 18:17


Äntligen värme

Äntligen och äntligen!

Att lite bra väder kan betyda så mycket! 

Jag anser nog att vädret har större betydelse när jag är skadad än ner jag tränar. Att sitta och ta det lugnt är så mycket skönare ute än inne. Under träning kan jag med betoning på "efteråt" uppskatta när det regnat och blåst på ett långpass löpning. Det finns en ljusning att under rörlighetsträningen efteråt inse att även det mentala har fått sig en genomkörareJ

I ca 10 dagar har det varit en uppförsbacke. Syndromet 2 Alvedon och träning har fått en ny betydelse. Men men tänker i tjata om detta utan istället berätta vilken grym helg jag har haft.

Började i fredags med att inta konserthusets bästa platser för att i 2 h njuta av Filip och Fredriks föreställning. Antagligen är denna duo inte omtyckta av alla men jag kan inte annat än ÄLSKA dessa två! Hade sjukt stora förväntningar på föreställningen och den infriande det hela!

På lördag morgon åkte jag och min kära bror till stugan i Båstad och fick lite härlig kvalitetstid med våra föräldrar.

Imorgon börjar en ny vecka men förhoppningsvis många bra rehabpass!

Ha de gott och njut av värmen!  

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-05-20 20:44


Upp och ner men mer upp!

Det är redan maj månad. Det som brukade vara min favorit månad där målet är att försöka väcka kroppen ordentligt med några löptävlingar och lite mindre träningen samt 1-2 duathlontävlingar. Månaden avslutas precis som förra året med tävling i Hallstahammar som är en riktigt rolig tävling. Har ni möjlighet att köra den tävlingen så tveka inte! Det börjar också kännas att sommaren börjar komma och att ha hela sommaren framför sig är lockande!

Min planering ser inte riktigt ut såhär. Det har gått en månad sen operationen och jag tycker att jag återhämtat mig ganska bra. Det är dock ganska tufft mentalt, vissa dagar känns det som att jag är redo och cykla en längre sträcka och andra dagar är jag liggande i sängen av smärta. Enligt läkarna kan kroppen reagera såhär det handlar bara om att känna efter och vara försiktigt. 

Den rehabplan som jag utgår ifrån är gjord med att ena höften är frisk vilket gör att vi får läsa lite "emellan" raderna. Som läget är nu ligger jag lite back enligt planen men jag har fått börja cykla lite försiktigt på motionscykel samt börjat rehabträningen i gymmet. Har också fått tillåtelse att underhålla min överkroppsstyrka. Hoppas att det inte dröjer allt för länge innan jag kan börja med vattenlöpningen:). 

Det går alltså sakta men säkert framåt och humöret är på topp ibland, hehehe.

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2012-05-14 16:07


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser