Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

En galet maxad helg!

Min helg har varit fylld till bredden och en mer fullproppad sport helg går nog inte att få i år. Kalmar Ironman, Ten Iland race, Särö kungliga triathlon, Göteborgssimmet, Kungsbacka river ja jag kan hålla på ett tag till…. Veckans bloggar, facebook, funbeat och andra sociala medier kommer helt klart fyllas till bredden med olika race rapporter så jag ska inte vara sämre, här kommer en från min helg…..

 Det började i fredagskväll då jag fick möjligheten att hoppa in i ett lag bestående av Peter Oom och Niklas Gustafson. Särö kungliga triathlon en folkfest där inte alltid vinnaren är den som kommer först över mållinjen utan kanske den som har störst nota i baren på efterfesten. Tävlingen körs i lag som ska hålla ihop om tre personer hela loppet från simningen , cyklinnen och tillsist genom löpningen. Distanserna var likt en sprint men lite kortare simning. Jag visste vad en nummerlapp gör på Peter och var lite nervös för att jag skulle sänka laget. Men allt gick bra och fast än jag inte hade fart i mina ben som mina två medtävlande så kunde vi lugnt glida över mållinjen som etta. Alltid kul att vinna och det blev ett par nya vinterskor från Icebug. Efterfesten fick grabbarna stå för och gled hemåt för att ladda om.

Tidig lördag var det ett väldigt efterlängtat träningsmöte med Tobbe som under en längre tid varit skadad men nu skulle köra sitt första distans. Som vanligt smittar hans energi och det är svårt att hålla sig till den tänkta pacen. Ca 21 km fin kuperad terränglöpning fick vi ihop och jag ser farm emot nästa möte. Lördagens röda tråd fortsatte med underbara möten då min sprudlande farfar fixade en efterfest (han fyllde 80-år i våras men hade ingen fest då) som blev min förfest inför kvällens bröllopsfest. Jag bara älskar min släkt de är så häligt spontana och hos farmor och farfar är det alltid något galet kul som händer.  Bilen drog vidare till bröllopsfesten och där slog vi klackarna i taket fast på detta bröllop fick mina klackar sitta på lite längre än sist ;-)  Hem vid midnatt för att återigen ladda om.

Pricken över i denna helg blev söndagens äventyr med Peter Oom och Kbss. Vi fick i uppdrag att reka en ev swimrun bana till en kommande tävling och jag ska ju köra Ö till Ö så det var perfekt. På kartan såg det lätt ut och sträckan var ca en mil löpning och 6000m simning. Nu var dock sträcken bara dragna på en googel map karta och inte rekade för fem öre (det var ju vår uppgift), så stigar var obefintliga och banan bestod mer i att klättra i berg, krypa genom enebuskar och balansera på hala stenar samt brottas i vågorna.

Vädret gjorde också att detta äventyr blev en aningen maxat, typ sommarens kallaste dag, ösregn och stormvindar som drog upp rejäla vågor i havet.  Eftersom vi inte kunde springa oss varma mellan simningarna blev det riktigt kallt om kroppen tillslut och ju längre ut från kusten vi kom desto mer ville modernatur storma. De två timmarna vi räknat vara ute blev snabbt fyra galna träningstimmar. Jag hoppade över den inplanerade turen till skatehallen med barnen och kurade ner mig i soffan med en stor kopp te och slöt ögonen för att drömma vidare om nya galna träningstillfällen.

Tack för en oförgömlig helg.

Skriv ut Permalink Kommentarer (3)

2014-08-18 11:32


Annons

Packlista inför tävling

Här nedan finns en kanon bra packlista som jag hittade på SCT:s hemsidan. Jag har lagt till några saker oxå och du kan ju anpassa den efter dig. Håller man sig til listan så kan man vara säker på att man fått med sig allt till tävlingen. Hål till godo:

Tävlingskläder

o Tävlingsdräkt/linne och byxor

o Resårband/nummerlappshållare/säkerhetsnålar

o Solglasögon , skärm Simning

o Simglasögon

o Våtdräkt

o Öronproppar

o Vaselin (i nacken mot skavsår, eventuellt vid benen för att få av våtdräkten snabbare)

o Badmössa tillhandahålls vanligtvis av arrangören (en extra kan tas med om det är kallt i vattnet)

Cykel

o Cykelskor (gummisnodd)

o Hjälm o Cykeldator (ladda batteri dagen innan)

o Slang (extra)

o Däck (extra)

o Tub (extra, om du har tubhjul)

o Cykeltröja (om det är kyligt) o Cykel och hjul

o Vattenflaskor

o Pump (stor och liten)

o Kolsyrepatrone/ punka spray

o Multiverktyg

Löpning

o Löparskor

o Keps solglasögon

o Strumpor (om du behöver byta eller tar på de här)

o Energi

Övrigt

o Puder (till skorna om man springer barfota)

o Linser/Glasögon

o Solskyddscreme

o Pulsklocka + Pulsband (laddare till Garmin)

o Vattenflaska

o Energikakor

o Gel

o Sportdryck

o Handduk

o Överdragskläder

o Extra löparskor (innan/efter om det regnar)

o ID kort och Licens (för de tävlingar som kräver licens)

o Mat & Dryck efter tävlingen

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-08-11 12:41


Ö-loppet: Vinnare av Mixklassen för tjedje gången

Nu äntligen lite glada nyheter

 I lördags vann jag och Jonas Udehn för tredje året i rad, Öloppet och kom in som fjärde lag totalt i ett väldigt starkt startfält Vi hade planen klart när vi stod på startlinjen och väder och vind var perfekta dock något varm temperatur i luften för att springa omkring i våtdräkt men inga brännmaneter eller vågor.

Vi hade båda matchande nya dräkter modell M1 från 2XU. Eftersom jag fått fel storlek i början av veckan klippte jag till min dräkt precis innan start och var väldigt nervös för hur den skulle kännas och sitta. Det är ju inte optimalt att testa nya saker på tävling men den satt som en smäck, var lätt att ta av på de längre löpningarna och framförallt väldigt enkel att springa i då den var både tunn och lätt.

Vår plan var att placera oss bra redan från start för att få kunna springa obehindrat ute på de första öarna som är väldigt tekniska. Detta lyckades vi väldigt bra med och kunde där efter lugna ner oss för att fortsätta smart och metodiskt. I år hade vi tränat mer på växlingarna i och ur vattnet samt införskaffat var sin dolme. Känns nästan pinsamt klantigt att vi inte haft och gjort detta tidigare för det gav oss otroligt mycke bättre förutsättningar. Vid flera i och urgångar växlade vi om medtävlanden men det bästa vara att få vila benen under simmomentet som gjorde att vi kunde springa på pigga ben.

Eftersom det var en perfekt stranddag var det otroligt mycket publik ut med banan och att komma som första tjej gjorde att vi fick fantastiskt stöd. Ö-borna är otroligt engagerade och generösa och gör definitivt tävlingen till Sveriges bästa swim run. Ödmjukheten avspeglar sig oxå till deltagare som hjälps åt på de hala klipporna och tekniska stigarna. Ö-loppet är verkligen en fantastiskt upplevelse på många sätt och jag ser verkligen fram emot nästa års upplaga.

Tack alla som stöttat oss ute på banan och extra tack till Familj, 2XU samt Milebreaker

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-08-04 10:07


SM jönköping- DNS

Efter många turer hit och dit så har jag beslutat att avstå även detta SM. Både sjukgymnast, osteopat och alla andra som jag konsulterat har varit eniga i sina svar. Jag vaknar varje morgon med smärta i ryggslutet men efter en rad uppmjukande övningar blir jag mjuk och fin…eller hyfsat i alla fall. Springa går jätte bra men cykla på tempon går bara i knappt två mil innan jag får typ kramp och nervpåverkan ner i höger benet.

 Det är super tråkigt och jag känner mig lite som en loser som smiter undan. Det hade varit super kul att få starta i det staka startfält som är nu på lördag med en pigg kropp. Men jag blickar nu framåt och har snart en rad swimrun tävlingar som jag ser framemot med spänning. Först ut är ö-loppet och sedan avslutas säsongen med ÖtillÖ så jag kommer absolut få utmana mig.

Så beslutet att inte äventyra ryggen med 9 mil tuff cykling är ett klokt beslut som gör att jag inte riskerar resten av säsongen och kommer göra att den läker fint till nästa säsong då jag kommer vara mer laddad än någonsin. Se upp triathlonsäsongen 2015

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-07-25 10:16


Vätskebälte bara för killar

Det finns ju många varianter på vätskebälten och själv har jag inte lykast hitta någon favorit. De är obekväma och åker upp i midjan och passar inte alls en kurvig tjejkropp. Sommarvärmen har ju slagit till ordentligt och för att fixa långturerna måste vätska medföras. Är klart avundsjuk på alla killar som gång på gång får special designade produkter som gör träningen både roligare och mer bekväm. Se filmen

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2014-07-23 08:44< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser