Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

Vätskebälte bara för killar

Det finns ju många varianter på vätskebälten och själv har jag inte lykast hitta någon favorit. De är obekväma och åker upp i midjan och passar inte alls en kurvig tjejkropp. Sommarvärmen har ju slagit till ordentligt och för att fixa långturerna måste vätska medföras. Är klart avundsjuk på alla killar som gång på gång får special designade produkter som gör träningen både roligare och mer bekväm. Se filmen

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2014-07-23 08:44


Annons

Semesterjogg

Sommar och sol och vad är väl inte bättre än att springa lite vilse på semestern, se nya platser och hitta tillbaka till verkligheten igen. I morse gjorde jag precis detta i ett otroligt fuktigt och varmt Stockholm som precis höll på att vakna. Jag har varit här över helgen och bla jobbat tillsammans med Emma Graaf och Marika Török under Triathlondag för nybörjare ute på Hellas.

Men i dag snörade jag på mig mina löparskor i ottan för en tur omkring Fredrik Zillens kvarter som med stor gästfrihet låtit mig vara inneboende några dagar. Jag älskar ju havet och vatten så stegen bar ner mot just detta, div byggen och avstängningar gjorde att jag gång på gång fick ändra riktning och tillslut hade jag förvillat mig totalt. Men vad gjorde det, det är fullt med vackra pampiga hus och vackra vyer.  Fortsatte springa tills jag insåg att jag nog måste börja leta mig tillbaka till Fredrik och satte på gps:en som förde mig hem.

Alltså vad gjorde man innan telefonen den har ju verkligen allt!? Det är som att alltid ha en liten Mac Gaiver i fickan som kan lösa de flesta situationer. Den kan svara på nästan alla frågor, fixa en taxi eller beställa en pizza. Den kan dessutom hålla reda på dina finanser och tandläkarbesök. Nu har många dessutom alla kredit  och körkort i fodralet. Vi ska inte tala om alla dessa träningsappar som finns som är nära till hands när det är dags för att svettas lite. Den smarta telefonen är verkligen smart och jag har verkligen hela mitt liv i den.

Här är en smart "app"

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-07-21 20:03


Trolleritrollera

 

Hepp hepp ja det gick ju inte att trolla in mina svajiga diskar så någon SM tävling blev det inte för mig i helgen.

Sitter och tittar på resultaten från dagen från både Vansbro och Motala och imponeras av alla i de tuffa förhållanden som rådde i dag.

Efter varbergstävlingen var faktiskt inte beslutet så svårt och jag är väldigt glad att jag ställde upp där för att bevisa för mig själv att det bara skulle vara dumdristigt att åka upp till Motala. Inte ens när jag hämtade min ny servade cykel som helgen till ära hade fått två nya feteprofilhjul dit skruvade av Bike Tyson kändes beslutet ändå helt rätt. Visst sög det ordentligt i tävlingstarmen men för en gångs skull kunde förnuftet styra. Siktet är nu inställt mot Jönköping (måste verkligen berömma deras hemsida med filmade tävlingsbanor)

Denna tävlingssäsong har vi kommit överens om här hemma att det ska vara ett mellan år, så andra i familjen ska få kunna göra sina drömmar uppfyllda. Min man är riktigt ner oljad i motorcyklar som går riktigt fort och ger knäskrap i kurvorna så i år var det hans tur att åka runt och nörda ner sig i sin sport.  Det känns helt rätt och jag vill verkligen ge honom de upplevelser som jag själv fått av honom genom alla mina tävlingar jag åker runt på. Ibland går det liksom inte att göra allt fast än man så gärna skulle vilja. Så i år blir det lite mindre tävlingar även med frisk rygg för att lägga tiden på träning, för att nästa års tävlingsäsong köra hungrig och tävlingslysten mer än någonsin.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-06-28 21:45


Maleryds triathlon, Varberg

En tuff dag på jobbet blev den annars väldig välarrangerade Maleryds triathlon som i år bjöd på väldigt tufft startfält med två fullblodsproffs bla. 

Historien börjar egentligen förra helgen då jag och manen gick amok i trädgården något som min sköra rygg inte gillade. Framförallt hoppar gärna mina latenta diskar fel när möjlighet erbjuds och eftersom jag inte gjort den rehab som verkligen hjälpt under senaste åren eller gått till gymmet senaste tiden var detta något diskarna gjorde. För när saker och ting inte känns längre då sluter man behandla, eller hur? För att jobba förebyggande och göra som man lär ut är ju inget att tänka på.. Så i veckan har jag gått som Sture stelben och fått både hoppa över ett och annat pass och avbryta något annat. Sen blev det midsommar och vi hade 40 gäster att partaja med hemma hos oss och visst lossnade några stela muskler under nattens discodans men sömnen blev väl något lidande. Under midsommardagen stekte vi ett par hundra hamburgare för midsommarfirande Tjolöholmsgäster för att dra in pengar till fotbollen.

 Japp så var det tävlingsdag och kroppen kändes väl inte speciellt energiskt och sugen på att kötta järnet men ett bra pass skulle det bli och jag hade faktiskt tankar på pallen (då hade jag inte koll på startfältet och förträngt hur min kropp mådde). Ja allt gick ju så där och gjorde mest super ont, så ont att det inte gick att simma, cykla eller springa fort utan allt blev ett mesigt mellanmjölklopp med ett väldigt plågat ansikte. Hade inte mina föräldrar, syster , farmor och farfar samt alla andra som hejade stått ut med banan hade jag lätt gått hem och dragit något gamalt över mig.

Men på sista varvet under löpningen började sakta någon liten muskel mjuka upp sig och den värsta smärta avta. Ni som haft någon form av diskpåverkan vet hur viktigt det är att röra på sig och att det oftast är det enda som hjälper, klart att köra en triathlon kanske inte är att föredra. Men att cykla i lugnt tempo kan hjälpa så jag hängde på ett gäng som cyklade hem från tävlingen och då släppte några muskler till. Nu är naprapat, rehab och marklyft inbokade resten av sommaren och siktet inställt på nya utmaningar. Det här var bara en dålig parantes nästa helg är det SM i Motala.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-06-22 21:52


Pappas appar

Jag har snöat in på ljudböcker när jag är ute och rullar på ensamma långpass. Det är ett riktigt bra koncept och det finns ju en hel uppsjö av spännande böcker att plöja igenom. Helt plötsligt har en helt ny värld öppnat sig och jag hänger med i snacket när mina bokmalande kompisar snackar om sina senast lästa böcker. Mina rundor har också börjat bli längre eller rättare sagt jag har slutat ta genvägen hem eftersom boken oftast är så gripande att jag inte vill sluta lyssna. Sist tog jag till och med några extra varv i rondellen för att höra hur det skulle gå för den latrintömmande flickan i Sydafrikas slum (lyssnar nu på Analfabeten som kunde räkna). Bäst av allt är att det är gratis och går att låna hem från bibban rakt ner i telefonen, men du måste göra ett par saker först förstås eftersom Iphone inte stödjer flash. Så förutom ett lånekort behöver du fixa skyefire och följa stegen nedan som jag hittade på bloggen pappas appar.

Här finns en beskrivning

  • Installera Skyfire Web Browser för iPhone (22 kr) eller iPad (38 kr)
  • Öppna Skyfire och surfa till http://www.elib.se/bibliotek/ och välj ditt bibliotek (detta krävs för att ditt lånekortsnummer skall fungera).
  • Tryck sedan på länken ”Startsida ljudböcker”
  • Tryck på kugghjulet inuti Skyfire och välj ”Desktop”. Detta gör att Elib tror att Skyfire klarar av Flash. Så här ser det ut.
  • Passa på att bokmärka sidan du är på nu så att du snabbt kan komma tillbaka till den i framtiden
  • Välj nu den ljudbok du vill lyssna på. Tryck på knappen ”Lyssna på boken” som är längst ner på bokens sida.
  • Fyll i ditt lånekortsnummer och din PIN-kod, klicka sedan ”Lyssna på boken”. Så här ser det ut.
  • Tryck på ”Klicka här för att öppna boken i Elibs ljudboksspelare”. Så här ser det ut.
  • Då visas en sida som säger ”Video from this page”. Där finns en play-knapp. Tryck på den och spela upp videon. Så här ser det ut.
  • Skyfire konverterar nu Elibs ljudboksspelare till en video vilket gör att du kan lyssna på boken! Så här ser det ut.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-06-17 14:22< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser
Annonser