Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

Träningsläger med Emma

Då var jag och Emma Igelström inkvarterade på hotellrummet, väskorna är uppackade och cyklarna ihop skruvade. Nu väntar en veckas träningsläger tillsammans och jag är sjukt spänd på vad kroppen kan leverera denna vecka.

Kroppen är lite sliten mentalt efter några tuffa veckor på hemma plan men här behöver jag bara tänka på att äta, träna och sova. Helt enkelt leva proffsliv en vecka och stärka mig själv både mentalt och fysiskt. Att dessutom få göra det ihop med Emma som sprudlar av energi och spännande upptåg kommer bli super inspirerande.  Ni kan följa vårt bildflöde på instagram @emmaigelstrom @triullis På @triullis hittar ni också lite bilder från förra helgens swimrun camp ihop med Marcus Torgeby. Det var en fantastisk helg som levererade bästa tänkbara väder. Tack vare den underbara solen har jag nu ett snyggt inetsat brottarlinne på ryggen.

Vi var fjorton personer som samlades i Öckerö hamn för att kränga på oss våtdräkter, badmössor och skor. För att komma till vårt läger simmade vi i det ljumna havet och sprang på härliga klippor. Klipporna i Göteborgsnorra skärgård är andelens runda och släta precis som mjuka önskestenar.   Fyra timmar senare klev vi i land på Lindholmen där våra tre tält stod upp resta och en härlig middag väntade. Helgen bjöd sedan på magnifika hopp från höga klippor, magiska solnedgångar och härliga skratt runt läger elden. Många sprängde nya gränser och vissa utvecklade nya talanger och det var ett nöjt och lite trött gäng som sa hejdå till varandra på söndagen. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-06-12 19:10


Annons

London nästa -Sim EM

Då drar det ihop sig. Imorgon åker jag till London för att tävla i masters EM. Jag ser verkligen fram emot att få delta i detta stora event.  Jag är ju helt ny i sporten och för mig är målet att delta, lära mig och njuta.  Jag är ju en långdistansare som har en dieselmotor som jobbar som bäst efter några timmar men här ska jag leverera explosiva superkrafter i någon minut. Första gången jag simtävlade var för några helger sedan då jag ställde upp i SM i Helsingborg och det var mist sagt en smärtsam upplevelse. Att jobba med en kropp fylld av mjölksyra till brädden är jag inte van vid. Under mina 200 meter funderade jag mest på var simmare spyr. Är det på min egna bana, grannens eller på kanten? Belöningen blev ett nytt personbästa men vad jag än skulle simma på så skulle det ju bli pers eftersom jag aldrig tidigare tävlat i simning.  Mycket praktiskt…fniss

Jag trodde också att simning var en skonsam sport men mina knän såg ut så här när jag kom hem och jag har faktiskt ingen aning om vad jag gjort. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-05-24 19:18


Nya projekt

Det är en jätte spännande sommar jag har framför mig. Nya samarbeten intressanta människor och häftiga upplevelser väntar.

Jag har åter denna säsong äran att få samarbeta med Icebug och i sommar kommer jag att tävla tillsammans med Marcus Torgeby. Vår första aktivitet tillsammans är ett swimrunläger den 4-6/6. Allt enligt Torgeby style  som betyder att alla deltagare får lämna alla tekniska prylar hemma och leva efter naturens klocka. Jag ser verkligen fram emot denna unika helg tillsammans med deltagarna. Jag kommer sköta all simning och Markus lär ut allt kring löpning. Är du sugen på att delta eller veta mer kolla här.

Detta kommer vara första säsongen jag inte tävlar i triathlon utan jag kommer bara tävla i swimrun, openwater och löpning. Försäsongen kommer jag dessutom tävla i simning i bassäng, både SM och EM är inplanerat och jag är skit nervös. Men det är utvecklande att inte alltid vara i komfortzonen. För att ladda upp till alla tävlingar hänger jag med min klubbkompis och inspiratör Emma Igelström till playitas för en veckan träningsläger. Det ska bl såååå kul och häftigt att få leka profs en vecka tilsammans med henne. 

Jag kommer inte bara tävla med Marcus i sommar utan på Ö till Ö ställer jag upp i damklassen tillsammans med Helena Sivertsson som kom tvåa i mixklassen i fjol. Vi kommer vara ett tufft motstånd men vi vet också att det kommer finnas andra starka damer i fältet. Målet är definitivt att ge alla en fight.  Koster swimrun kör jag med min vapendragare Peter Oom och eftersom vi vann mix förra året vill vi ju självklart försvara guldet men framförallt vara först i badtunnan som det också innebär.

Projekten avlöser varandra och jag inte bara tävlar i swimrun utan jag anordnar en tävling i det natursköna Tjolöholm den 28/8. Det är en instegstävling för nybörjare men också ett ypperligt tillfälle för eliten att köra ett kortare race och känna på formen inför Ö till Ö. Hoppas vi ses där. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2016-05-07 00:09


Att spränga gränser

Wow vilken fantastisk helg jag spenderat tillsammans med min man. Inte trodde jag att vi skulle kunna träna tillsammans på lika villkor. Sååååå sjukt kul att vi hittat något tillsammans. Vi har varit på MTB läger och knapat i hop tio timar på cykeln. Vi åkte md IF rigor till Isaberg och för mig blev det nytta med nöje då jag även föreläste om träningslära på lägret.

Jag tycker det är jätte spännande att möta motionärer, elitmotionärer och nybörjare i samtal kring träningslära och träningsplanering. För mig finns det inte en gyllene väg utan vi är alla individer med olika livssituationer att utgå ifrån.  Självklart är träningsläran den samma men hur man applicerar den på olika individer är väldigt olika. Jag fascineras också av hur många det är som aldrig lägger en tanke på vad, när, hur och varför de tränar . De bara tränar på utan någon tanke alls. Befriande eller korkat. Ja, jag är inte den som ska döma. Det är i alla fall väldigt roligt och utvecklande att lyssna och reflektera. Jag blir också otroligt inspirerad när jag får möjlighet att hjälpa individer att ta ett steg till i sin utveckling.

Under helgen sprängde jag själv en hel del gränser och från att vara en riktig fegis på cykeln vågade till och med jag på söndagen kasta mig ut i de branta nedförsbackarna. Nja kanske inte kasta mig men jag satt i alla fall kvar på cykeln och sniglade mig ner utan at sätta ner fötterna.

Det finns inget som är så utvecklande som att spränga gränser. Jag växte flera meter under helgen och fick ett helt nytt självförtroende. Dyra självförverkligskurser kan gå och slänga sig i väggen att våga göra något man fruktat och trott man aldrig skulle klara är mer än självförverklande det ger en enorm kick och energi boost för själen.

Jag har verkligen fått en nytändning.

Det kan kanske också ha att göra med att våren är här och det börjar bli varmare. Jag har också en rad spännande projekt och resor framför mig men mer om det en annan gång …..

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-05-03 19:32


Att utvecklas

Tjo ho här är jag igen

Hur har du haft det? Själv har jag haft det toppen och det är massa spännande som både hänt och kommer hända mer om det en annan gång

Tidsbristen är ett faktum varje dag men jag har börjat hitta en balans. Detta är första säsongen jag inte tränar för triathlon utan jag kommer bara satsa på swimrun. Jag hade nog en romantisk tanke om att när jag slutar cykelträna kommer jag ha sååååå mycket tid över. Ack vad fel jag hade och vad jag lurat mig själv. Motståndet på swimrun blir för varje år som går bättre och bättre så även jag måste ligga i som en liten iller för att inte tappa stinget. Jag har heller aldrig varit en naturbegåvning så för varje löpsteg eller simtag jag tar ligger det otaliga timmar och slit bakom. Jag har ett driv i mig att hela tiden utvecklas, att ta ett steg tillbaka är otänkbart. Det finns bara en väg och det är framåt. Bakåt tittar man för att lära av misstag och för att få kunskap om tidigare framgångar. Kanske låter kaxigt men det är en stor drivkraft för mig som också gör mig väldigt tillfreds och glad. Jag är inte rädd att förlora eller prova nya saker tvärtom. Utveckling för mig är inte alltid att stå högst på pallen det kan lika gärna handla om att klara vända en negativ tanke till något bra och positivt. Träningsmässigt vill jag inte falla in i någon slentrian vardagsmotion där jag med tiden blir sämre och sämre. Det samma gäller min livskvalité. Jag vill hålla mig till planen , testa några nya infallsvinklar och se utvecklingen av den tid jag lägger ner. Det kan handla om att springa strikta tusingar på bandet lika mycket som att sitta på en stubbe och fundera över livet. Livskvalité och glädje är det som är grunden i allt och det är inget som kommer av sig själv det är något vi får skapa själva.

Livet är rätt härligt. Så vänta inte, äventyret är närmre än du tror……

Bilden har vår son Max tagit på sin coola pappa. Talanger båda två. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-03-13 19:51< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:Mest lästa
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!