Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

Att utvecklas

Tjo ho här är jag igen

Hur har du haft det? Själv har jag haft det toppen och det är massa spännande som både hänt och kommer hända mer om det en annan gång

Tidsbristen är ett faktum varje dag men jag har börjat hitta en balans. Detta är första säsongen jag inte tränar för triathlon utan jag kommer bara satsa på swimrun. Jag hade nog en romantisk tanke om att när jag slutar cykelträna kommer jag ha sååååå mycket tid över. Ack vad fel jag hade och vad jag lurat mig själv. Motståndet på swimrun blir för varje år som går bättre och bättre så även jag måste ligga i som en liten iller för att inte tappa stinget. Jag har heller aldrig varit en naturbegåvning så för varje löpsteg eller simtag jag tar ligger det otaliga timmar och slit bakom. Jag har ett driv i mig att hela tiden utvecklas, att ta ett steg tillbaka är otänkbart. Det finns bara en väg och det är framåt. Bakåt tittar man för att lära av misstag och för att få kunskap om tidigare framgångar. Kanske låter kaxigt men det är en stor drivkraft för mig som också gör mig väldigt tillfreds och glad. Jag är inte rädd att förlora eller prova nya saker tvärtom. Utveckling för mig är inte alltid att stå högst på pallen det kan lika gärna handla om att klara vända en negativ tanke till något bra och positivt. Träningsmässigt vill jag inte falla in i någon slentrian vardagsmotion där jag med tiden blir sämre och sämre. Det samma gäller min livskvalité. Jag vill hålla mig till planen , testa några nya infallsvinklar och se utvecklingen av den tid jag lägger ner. Det kan handla om att springa strikta tusingar på bandet lika mycket som att sitta på en stubbe och fundera över livet. Livskvalité och glädje är det som är grunden i allt och det är inget som kommer av sig själv det är något vi får skapa själva.

Livet är rätt härligt. Så vänta inte, äventyret är närmre än du tror……

Bilden har vår son Max tagit på sin coola pappa. Talanger båda två. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-03-13 19:51


Annons

Sandsjöbacka sprint trippel

Idag fyller mina älskade tvillingar 12-år som det traditionsenligt firar i Sälen med tårta till frukost. Ett år har gått och mycket har hänt. Då för ett år sedan satt jag, mamma och syrran och höll i pappas hand som kämpade för sitt liv på IVA. Vi trodde aldrig vi skulle få tillbaka pappa och livet var i kaos. Veckorna gick och pappa vände mirakulöst tillbaka till livet. Han började så smått röra på sig och kunde i somras motionera igen som han älskar.  När vi alla hoppat högt av glädje och fått framtidstro rycks allt ifrån oss igen. Denna gång blev fallet tyngre, djupare och än mer svart. Pappa fick diagnosen obotlig hjärncancer. Att under ett halvår få två dödliga sjukdomsbesked går inte att beskriva med ord hur tungt och tufft det är. Men myntet har alltid två sidor och pappa är en fighter som inte ger upp i första taget. Det finns så mycket fantastiskt att uppleva och någon med så mycket liv i sig kan inget annat en kämpa. Pappas handled pryds av pärlade armband med orden Fight fore life #fuck cancer!!! Det är vårt motto.

I helgen fick dessa ord ännu mer tyngd och sjukdomarna ett rent ut sagt ”fuck you finger”. Då stod pappa och såg till att ca 100 deltagare kom i väg i tidiga ottan på den 82km långa triallmaran . Sandsjöbacka trial Marathon är en tävling som går på flera olika distanser under tre dagar där vissa springer ett av loppen och visa väljer antingen lång (26,44,82km) eller kort (26,22,34km) Trippel.

Jag skulle sprungit trippeln förra året men livet tvärvände och kastades omkull. Akut aortadissektion var domen pappa fick. Så för mig blev det med omtumlande känslor jag ställde mig på startlinjen i den iskalla fredagskvällen. Pannlampan på och undrade mest hur jag skulle orka och om jag skulle hitta. Startskottet gick och vi rusade i väg. Jag kände mig klumpig i ryggsäck men var väldigt glad för att jag inte tagit av mig mina mjukisbyxor som jag hade som överdrag. Jag frös ändå. Strax var vi inne i skogen och jag tände min lampa. Reflexerna blänkte likt diamanter och det var som at kliva in i en sagovärld. Det enda man såg var marken som lampan lyste upp och de glimmande reflexerna som hängde i mörkret. Fartkänslan var betydligt högre än kilometertiden visade, men jag skulle bara njuta och spara benen lagom mycket till de övriga loppen dagarna efter. 26 km tog dock snabbt ut sin rätt fredagskväll som det var och jag gick tom på energi. Detsamma gjorde min lampa och trots extra batteri dog den 5 km innan mål och jag fick hjälpligt leta mig fram på stigarna med ett antal blåmärken som resultat. I mål frusen kall och trött som femte tjej.

Dagen efter vaknade jag med en helt tom kropp och lungor som väste. Men jag ville inte ge upp och masade mig i väg. Jag kände redan i första backen att det skulle bli en lång dag och det krävdes mycket kraft att lyfta på benen. Tankarna var svarta och tunga och det fanns ingen glädje alls i kroppen. Jag visste att allt berodde på energibrist och dålig återhämtning från gårdagen. Tänkte på pappas kamp och fortsatte springa. Luften var full av iskristaller som skar som rakblad genom halsen vid varje andetag. Det gjorde ont, riktigt ont. Jag gick i backarna och kände mig som en riktig rookie. På sätt och vis var jag det också då jag aldrig förr tävlat på detta sätt varken springa så långt och dessutom på vintern. Denna dag var det den fuktiga kyla som tog knäcken på mig och jag linkade hem efter målgång besluten om att lämna DNS på sista etappen.

Sov på saken och hade en härlig kväll med familjen som fick mig på andra tankar. Söndagens sista 34km bjöd på en helt annan historia. Kroppen kändes pigg och jag var full av energi. Blå himmel, strålande sol och gnistrande snö mötte oss på de vackra stigarna i Sandsjöbackaområdet. Jag hade också lärt mig av alla mina rookie misstag. Så nu var jag full kittad med diverse lösningar för att hålla energigels och vätska ifrån att bli stelfruset. Det var i och för sig väldigt gott med frusen gel men magen sparkade bakut av kylan och om man äter för fort får man en härlig brain frezz.

Benen trippade på och jag summerade känslorna de senaste tre dagarna som blev en miniatyr av året som gått.  Jag har upplevt smärta, trötthet, hopp, förtvivlan, glädje, sorg, gemenskap, värme, tacksamhet, och framförallt den inre kraften av att inte ge upp.

Ju längre in i loppet jag kom desto starkare kände jag mig och den sista milen vågade jag öka. Nu fanns det ingenting att spara på längre. Otroligt tacksam och glad sprang jag i mål, rakt in i pappas armar som gav mig en stor kram. Lycklig och tacksam över att inte gett upp. Totalt blev jag trea i sprint trippeln och placerade mig som tredje dam i 34 kilometersloppet. Pappa var kvar och hejade hela dagen och avslutade med ett par km längdåkning innan skymningen. Pappa vet hur man fyller timmarna med liv….

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-01-21 19:09


Julklapps tips med rim

Nu är den snart här den stora dagaen många väntar på och nej det är inte Kalmar Ironman utan det är ju Julafton

Många är ute i sista sekund med sina julklappar tänkte jag här dela med mig av några tips som både jag själv skulle bli väldigt glad över och som jag vet är riktigt bra

Strumpor

För den sportiga som alltid vill se rätt ut i spåret men framförallt vill må bra om fötterna, värma om miljön och blir glad av starka färger. Dessa strumpor har hjälpt mig ifrån krampanfall och blodblåsor. De är alltid på under mina träningsrundor och framförallt när jag tävlar. Trots blöta fötter i timmar har jag inte ens fått ett litet skav.

Gococo i klapp du blåsan slapp

Lika som bär Två de är Byte var dag Använd med behag

Löparskor

Här kommer en Klapp som passar löparen som gärna tar en tur utanför asfalten och som vill utmanar terrängen.  Icebugs skor ger enormt fäste och ger mig självförtroendet jag egentligen saknar när jag flyger  mellan stenar, rötter och de branta klipporna på swimruntävlingar. Skorna ger en stabil fot och vikten gör att det blir en härligt lätt känsla i steget. Förra årets modell har ingen dränering i skon men det fixar man enkelt själv med några borrade hål. Dräneringen kommer säkert lösas i kommande modeller. Men det känns lite äkta ”swimrun” att ta fram borren och kitta sin egna utrustning precis så som jag vill ha den.    

Trä på, knyt åt och ge dig ut…

Nåt för dig med stil Ja, det stärker din profil Så njut i fulla drag Du blir ett "bättre" jag!

(Bild från swedentrails)

Göteborgsvarvet

Är det någon som behöver komma i gång eller som missade anmälningstiden till årets Göteborgsvarv kommer här klappen med det lilla extra. Det finns fortfarande platser kvar till Varvet. De platser som finns  är välgörenhetsplatser och du kommer inte bara få en fantastiskt kul upplevelse i spåret utan du springer med extra gott samvete. Själv springer jag för Ågrenska tillsammans med bla Ted Ås och Markus Tornby. Anmäler man sig även till Ågrenska kommer man få inbjudningar till speciella löparkvällar med oss tre.

Nu du kan delta i detta lopp, och till någon annan ge hopp

Klocka

Till tidsoptimisten som har svårt att hålla tiden eller som vill mäta sin löparrunda. Garmin vivoactive är absolut min käraste ägodel som pryder min handled både på julfesten och i bassängen. Klockan kan det mesta man behöver och täcker mina behov nä det gäller träningsdata. Den är otroligt lätt att använda, snygg och batteritiden är super. Helt klart den bästa träningsklocka jag ägt. Plus i kanten är at den räknar längderna åt mig i bassängen.GArmin säger att de är årets julklapp och jag kan bara hålla med.

Ur led är tiden nu är det slut på friden

Mot julen det nu slutat lacka, det nästan så man vill backa. Men med denna du ser att så ej sker.

(bild placevillemarie)

Kurs

Sista tipset är till en person som vill utvecklas som vill lära sig något nytt och kanske spränga gränser. En person som vill nå sina mål och som vill få inspiration och ny kunskap. Då tror jag helt opartiskt ;-) en kurs på Team snabbare skulle göra susen. Här finns det kurser i simning, löpning och cykel. Vi håller kurser i små grupper så alla ska bli sedda och få med sig fler verkyg i sin verktygslåda.

Det du nu ska lära är inte tungt att bära

 Är det någon som varit riktigt snäll kan mna ju tänka sig att ta alla sakerna och slå in så blir det ett perfekt kom i gång paket

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-12-17 12:41


Göteborgsvarvet för välgörenhet

I våras hade jag äran att springa för Ågrenska Det var ett äro fyllt uppdrag som jag även kommer göra nästa år också. Du vet väl att även du kan springa för välgörenhet och på så sätt slå två flugor i en smäll och stödja en organisation som hjälper andra.  Om du redan är anmäld går det att uppgradera till Ågrenskas startgrupp och på så sätt får du även vara med på olika löparevent som sker ute på Ågrenska.

 Här näst tisdag 10/11 kommer Markus Torgeby till Ågrenska och håller en inspirationskväll . Först lite löpteknik och därefter kommer han att prata om stress, träning, livet…. Väljer man att springa för Ågrenska får man gå gratis denna kväll och anmälan görs på denna länk.  Kommer du inte springa Göteborgsvarvet eller för en annan startgrupp går det katt komma mot en anmälningsavgift på 250 kr http://www.agrenska.se/sida/Stod-Agrenska/Spring-for-Agrenska-i-GoteborgsVarvet-2016/Lopartraff/

Pengarna som kom in 2015 från Ågenskas startgrupp på Göteborgsvarvet gick till ett fantastiskt fint syskonläger som ni kan läsa mer om här http://www.agrenska.se/Syskonvistelser/Syskonlager-pa-Agrenska-tack-vare-lopare-/

Idrott har gett mig så otroligt mycket och det känns fantastiskt att kunna ge tillbaka på detta sätt. Hoppas du får uppleva den känslan också.

Här kommer också et reportage från tidningen varvet där jag berättar lite mer om varför jag springer för Ågrenska

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-10-21 12:22


Team Icebug

Vinnare av mixklassen på Koster swimrun!!! Jihoo !! Det går ju inte att avsluta säsongen bättre. Här kommer del ett av min race rapport och bilder säger mer än 1000 ord. Tack Icebug, Garmin, Gococo och 2XU för en fantastisk säsong

Njut

Här kommer två länkar till med inspiration

https://youtu.be/-UEcf-ieX3s

https://www.flickr.com/photos/kosterswimrun/21760327428/in/album-72157659431982225/

tusen tack Petter, Micke och Mats för grymt proffsiga tävlingar.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-10-05 23:38< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:Mest lästa
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser
Annonser