Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

Tränings frustration

Min Viofit lyser rött och jag får inte till mina träningspass. Dagarna känns otroligt korta och listan av att göra saker fylls snarare på än bockas av. Veckorna fylls av tågresor och långa möten. Ångesten stiger av att läsa om konkurrenter som tränar utomlans, tar tjänstledigt eller slår PB om vart annat.  Jag sneglar avundsjukt på hur deras prestationer bara blir bättre och bättre. Hur deras gyllenbruna solbränna blir djupare och djupare. Härliga badbilder läggs ut på sociala medier och deras vita leenden glittrar.

Jag vill också få betalt vara ledig och bara träna…….

 Får nöja mig i dag att titta på gamla bilder från träningsläger och räkna ner dagarna till nästa.

26 april är det min tur.......

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2015-03-22 17:59


Annons

Att vara nybörjare

Att vara nybörjare på någonting kan vara besvärligt och kämpigt. Det känns rätt obekvämt och känslan av att inte riktigt passa in kan infinna sig. Det finns oftast en rad oskrivna regler och koder som man borde känna till och man är rätt nervös för att göra bort sig. Men det finns också en mängd positiva saker med att vara nybörjare. För det första är det väldigt utvecklande att lära sig något nytt, att utmana sig själv, spränga gränser. Utvecklingskurvan går oftast väldigt snabbt rakt uppåt och det tar lång tid innan man hamnar i en platå i utvecklingen. Ger man inte upp öppnar sig en ny värld med gemenskap, bättre självförtroende och många gånger ett stort leende på läpparna.

Själv känner jag igen mig fullt ut när jag hoppar på min MTB och ska ut på slingriga och tekniska skogsstigar. Jag ser stenar och rötter som mina värsta fiender. De ligger där på marken för att sätta stopp på mitt framhjul och väser ur sig att de gör mig illa om jag ramlar. Nedförsbackarna ska vi inte tala om det blir liksom ovanligt branta så fort jag sitter på cykeln. Som branta stup ner i avgrunden. Men att vara nybörjare har ju sina fördelar. Kraven är inte så höga och jag jublar högt så fort jag vågar fortsätta cykla utan att bromsa eller kliva av cykeln när jag försöka ta min an de läskiga rötterna.  För varje gång jag cyklar så klarar jag ett nytt hinder och det är så otroligt roligt. Adrenalinet flödar och jag vet inte om pulsen går upp pga av att jag klarade ett hinder eller för att det är så sjukt jobbigt att cykla omkring i de blöta kuperade skogarna här omkring.

Igår tog jag med mig Peter Oom och visade omgivningarna kring där jag bor hans härliga träningsdag och framförallt karta på vår runda hittar du här.

Vill du ha sällskap på nästa tur så hänger jag gärna med!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-03-04 13:17


Är våren på väg?

Nu har livet landat och vardagen är tillbaka min pappa har gjort fantastiska framsteg och visat på at en fysiskt stark kropp lönar sig och kan till och med vara livsavgörande. Det har varit en tuff tid med mycket känslor men allt har gått bra. Träningen har hjälpt mig mycket att få komma ut och rensa huvudet men vissa dagar har jag bara inte orkat komma i träningskläderna.

Jag har tagit varje dag som den kommer och tiden har nästa stått stilla. Men likt våren som snart står vid tröskeln så har energin kommit tillbaka och jag har fått till bra träning igen. Den milda vintern har gjort att det gått att cykla ute hela tiden men jag ser verkligen fram emot att slippa raggsockor och skovärmare som annars varit vinterns räddning mot sönder frusna fötter. Jag unnade mig också en prenumeration på storytel en svindyr investering men värt vart enda öre då jag obehindrat kan lyssna på en uppsjö av ljudböcker som håller mig ute på vägarna länge då jag blir helt fängslad i en bra bok. Det går att ladda ner ljudböcker från bibliotek men det är krångligt och du tappar lätt mottagning och kan inte starta där du slutade utan måste många gånger börja från början.

Så vinterns räddning har varit

  • Träning utomhus
  • Elektriskt uppvärmda sulor i cykelskorna
  • Ljudböcker

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-02-25 16:02


Ett ögonblick förändar allt

Ta vara på livet

Att ett ögonblick kan ändra livet så plötsligt slita all trygghet, vardag och lugn i bitar. Att ett ögonblick kan vända upp och ner på ens prioriteringar, framtidsvisioner och värderingar. Ett ögonblick som ändrar allt.  Ett ögonblick så fruktansvärt …

Min älskade pappa och min största suporter ramlade oväntat ihop på sitt jobb här om dagen akut aorta dissektion och en lång akut operation som följd. Hans liv hängde på en tunn tråd och vi alla hamnade i ett tomt chockartad vakuum.  Tack vare en fantastisk sjukvård och bra behandling är pappa idag vid liv vi är hoppfulla och personalen säger att läget är stabilt. Varje dag gör pappa framsteg men vi vet inte hur framtiden kommer se ut.

Att ett ögonblick kan kasta om och gunga välden så ofantligt mycket. Att något så fruktansvärt skulle kunna hända är ofattbart, overkligt och det känns som om jag hamnat i en dålig skräckfilm.  Allt annat har prioriterats bort och det är pappa och familjen som har högsta uppmärksamhet och prioritet.

Ett ögonblick som detta som kastar om världsbilden gör oxå att man öppnar ögonen och ser det som verkligen betyder något. Jag har fått sådan kraft av att träna dessa dagar. Att få svettas floder och känna benen skrika har gett kraft i själen och sorterat alla tankar som snurrat. Jag har kunnat hämta ny energi och även fått ett lugn i kroppen av att knyta på mig löparskorna eller när jag korsat vatten ytan i bassängen.  Jag har mycket att tacka idrotten för och är så otroligt taksam för att ha s å fantastiska människor omkring mig min familj, släkt och nära vänner.  

Idrotten och att träna har lärt mig mycket inte bara om mig själv, utan hur det är att kämpa, tro på något och att ta en sak i taget. Kanske rent av att vara i nuet. Detta har hjälp mig otroligt  mycket dessa dagar och när jag fick hålla pappas hand första gången efter långväntan av oro kan det liknas med ett  målgång efter en Ironman man tränat för dedikerat et helt år. Det var en sådan fantastisk känsla att få se pappa och jag ville bara jubla trots att vi då inte visste utgången så var det en lättnads känsla som spred sig i kroppen. Pappa lever!

Nu har det gått några dagar och ögonblicket har påverkat våra liv för alltid. Pappas framtid ser ljus ut och han kämpar på. I går gick han med rullator i korridoren och jag är övertygad om att han snart springer med sina barnbarn i skogen igen.

Pappa du är bäst!!

Skriv ut Permalink Kommentarer (5)

2015-01-20 08:40


Hej 2015!

En dag kvar på 2014 och det haglar av årskrönikor och tillbakablickar.Här kommer mitt år i snygg kort kort version.  Mitt år blev inte som jag tänkte det, men ändå fantastiskt bra. Jag fick avstå en del tävlingar pga av min onda rygg som spökade efter att jag frestat den för mycket under senvåren. Men de tävlingar jag ställde upp på gick fantastiskt bra och jag är mest stolt för mitt och Jonas VM guld från Ö till Ö och den avslutande löpning som jag gjorde på Mallorca HIM . 2014 var året då sommarens tävlingar byttes ut mot bröllop som avlöste varandra, hela tre stora bröllop blev det med tillhörande festligheter i dagarna tre.

Några härliga resor till värmen och ett år som gick i förändringarnas tid på jobb fronten. Mycket hände 2014 som 2015 kommer landa och bli något väldigt bra. Jag blickar framåt och har mina mål klara för nästa säsong jag vill kvala till Hawaii i Köpenhamn och kvala till Xterra på Maui i Stockholm och på så sätt bli första svenskan som gör dessa båda tävlingar under samma år.  Det är ett rätt kaxigt mål framförallt med tanke på hur jag cyklar MTB idag men det är långt kvar och jag gillar ju ”omöjliga” utmaningar så jag säger bara Bring it on!!!!!!!!!! 2015 nu kör vi!!!!!!!!!!


Jag vill här oxå passa på att tacka mitt fantastiska team Triullis som hjälpt mig under året. Stort tack till min familj, 2XU, Team snabbare och Bike Tyson

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-12-30 22:17< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser