Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

ÖtillÖ - VM-guld!!!!!!!!!!

En galen dag avslutades i måndags med att jag och Jonas Udéhn vann spurtpris, Milbreaker 15,  krossade banrekordet för mixlag med 40 minuter, jag var första dam under tio timmar genom tiderna, placerade oss bra totalt på en 13:e plats och vi vann VM-guld! Vår tid i mål 9:52:11

Nu sitter vi här helt tomma i blicken och undrar vad som hände och försöker smälta den otroligt häftiga, välarrangerade och tuffa tävlingen Ö till Ö. Allt startade i grisottan när vi kröp ner i våra minimala våtdräkter ute på Sandhamn där starten för VM i swim run går.  Starten gick 05:55 och efter ett kort löp kastade vi i oss det iskalla vattnen (11 grader) för nästan 2000m simning. Det tog bra 500 m tills mina knäskålar hoppade och kroppen darrade av kylan och det gick inte att simma sig varm. När vi väl gick i land på första ön fungerade inte benen som de skulle och Jonas var väldigt ur balans.  Redan här fick vi en väldigt ödmjuk inställning in för detta tuffa lopp och hoppades innerligt att vi skulle klara det. De första löpningarna gick över hala klippor, vassa stenar och svår genomträninglig skog något vi inte alls är vana vid från västkusten som erbjuder mjuka bulliga klippor med ljunghedar att springa i.

På andra ön fick vi kontakt med Björn och Marika som vi visste var väldigt starka och rutinerade. Ni som följde loppet live, kunde följa mixklassens tre topp placerade lag som låg väldigt tätt och växlade placeringar hela tiden. Förutom Marika och Björn hade vi ett utländskt lag som var otroligt starka löpare båda två framför oss. Jag kände mig väldigt stark och drog i princip alla långlöpningar och på de trixiga skogsstigarna tog Jonas över som med sin längd både lättare hoppar över stenar och ser snitslar på långt håll. På något sätt hamnade vi före Björn och Marika på en längre löpsträcka och gick för spurtpriset som vi kammade hem. Vi sa till varandra hur det än går idag så har vi vunnit spurtpriset. Fighten fortsatte och vi växlade placeringar hela tiden och inför långlöpet  sprang båda lagen om det utländska mixlaget som ledde och senare fick bryta pga av en knäskada.

Ö till ö är ett äventyr utöver det vanliga och det är många faktorer som måste tas med i beräkningen och mycket som kan hända, väder, vind  och kyla kan ställa till det lika så får man passa sig för att inte ramla så illa så man skadar sig, får kramp eller går in i väggen. Loppet gör ont riktigt ont och jag kan hålla med de som säger att detta är tuffare än en Ironman.

Jag kände mig fortsatt stark och taktiken var inför den långa 21km löpningen att jag skulle gå för fullt och dra Jonas fram till de sista 15 km bestående av småöar och tekniskt svår löpning. Han skulle då ta över rodret så jag kunde vila benen för att spara dessa till en ev spurt strid sista 4 km in i mål. Som tur var kom aldrig Marika och Björn i kapp och vi kunde njuta in i mål.

Tusen tusen tack Jonas för att jag fick uppleva denna fantastiska upplevelse med dig. Utan ditt pannben, fina navigering och gediget förarbete hade det inte gått vägen!!!

Jag är så sjukt glad och överrumplad av alla grattis. Jag har aldrig tidigare haft så ont i kroppen under ett lopp pga slag,kyla och utmattade muskler men det var det verkligen värt. Tack också till Marika och Björn som gjorde en sjukt bra insatts och fightades otroligt sportslig. När jag ändå håller på så vill jag självklart nämna min underbara familj som tillåter mig göra dessa galenheter eller som min dotter sa i bilen på väg in till tågstationen –Tillåter?! Du gör ju det ändå ;-) Tack för alla fina blommor och fantastiska uppvakningen när jag kom hem igår.

Det här kommer ta lång tid att smälta.

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2014-09-03 12:48


Annons

Inför Ö till Ö

I veckan har jag varit riktigt nervös läst om kyla i vattnet och funderat på min egna kapacitet. Provat en massa olika utrustningsmöjligheter, sytt löparskor och specialdesignat div utrustning. Men jag vet att tillsammans med Jonas måndag morgon kommer känslan vara något helt annat då är vi redo, då är vi äntligen i nära vårt mål, då får vi göra det vi tycker är så otroligt roligt. Äntligen kommer vi få köra ö till ö och jag kunde inte ha en bättre följeslagare längs vägen. Se upp för helan och halvan….

Loppet går att följa hela dagen lång både via live sändningar och gpstracking samt appen otillo. Surfa in på www.otillo.se/live och håll utkik efter lag 2XU mix startnummer 210.

Nu ska jag dricka rödbetsjuice och åka tåg till Stockholm och titta på Ö till Ö film.

Kittlar lite i magen av att se den här i alla fall.....

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-08-30 11:01


En galet maxad helg!

Min helg har varit fylld till bredden och en mer fullproppad sport helg går nog inte att få i år. Kalmar Ironman, Ten Iland race, Särö kungliga triathlon, Göteborgssimmet, Kungsbacka river ja jag kan hålla på ett tag till…. Veckans bloggar, facebook, funbeat och andra sociala medier kommer helt klart fyllas till bredden med olika race rapporter så jag ska inte vara sämre, här kommer en från min helg…..

 Det började i fredagskväll då jag fick möjligheten att hoppa in i ett lag bestående av Peter Oom och Niklas Gustafson. Särö kungliga triathlon en folkfest där inte alltid vinnaren är den som kommer först över mållinjen utan kanske den som har störst nota i baren på efterfesten. Tävlingen körs i lag som ska hålla ihop om tre personer hela loppet från simningen , cyklinnen och tillsist genom löpningen. Distanserna var likt en sprint men lite kortare simning. Jag visste vad en nummerlapp gör på Peter och var lite nervös för att jag skulle sänka laget. Men allt gick bra och fast än jag inte hade fart i mina ben som mina två medtävlande så kunde vi lugnt glida över mållinjen som etta. Alltid kul att vinna och det blev ett par nya vinterskor från Icebug. Efterfesten fick grabbarna stå för och gled hemåt för att ladda om.

Tidig lördag var det ett väldigt efterlängtat träningsmöte med Tobbe som under en längre tid varit skadad men nu skulle köra sitt första distans. Som vanligt smittar hans energi och det är svårt att hålla sig till den tänkta pacen. Ca 21 km fin kuperad terränglöpning fick vi ihop och jag ser farm emot nästa möte. Lördagens röda tråd fortsatte med underbara möten då min sprudlande farfar fixade en efterfest (han fyllde 80-år i våras men hade ingen fest då) som blev min förfest inför kvällens bröllopsfest. Jag bara älskar min släkt de är så häligt spontana och hos farmor och farfar är det alltid något galet kul som händer.  Bilen drog vidare till bröllopsfesten och där slog vi klackarna i taket fast på detta bröllop fick mina klackar sitta på lite längre än sist ;-)  Hem vid midnatt för att återigen ladda om.

Pricken över i denna helg blev söndagens äventyr med Peter Oom och Kbss. Vi fick i uppdrag att reka en ev swimrun bana till en kommande tävling och jag ska ju köra Ö till Ö så det var perfekt. På kartan såg det lätt ut och sträckan var ca en mil löpning och 6000m simning. Nu var dock sträcken bara dragna på en googel map karta och inte rekade för fem öre (det var ju vår uppgift), så stigar var obefintliga och banan bestod mer i att klättra i berg, krypa genom enebuskar och balansera på hala stenar samt brottas i vågorna.

Vädret gjorde också att detta äventyr blev en aningen maxat, typ sommarens kallaste dag, ösregn och stormvindar som drog upp rejäla vågor i havet.  Eftersom vi inte kunde springa oss varma mellan simningarna blev det riktigt kallt om kroppen tillslut och ju längre ut från kusten vi kom desto mer ville modernatur storma. De två timmarna vi räknat vara ute blev snabbt fyra galna träningstimmar. Jag hoppade över den inplanerade turen till skatehallen med barnen och kurade ner mig i soffan med en stor kopp te och slöt ögonen för att drömma vidare om nya galna träningstillfällen.

Tack för en oförgömlig helg.

Skriv ut Permalink Kommentarer (3)

2014-08-18 11:32


Packlista inför tävling

Här nedan finns en kanon bra packlista som jag hittade på SCT:s hemsidan. Jag har lagt till några saker oxå och du kan ju anpassa den efter dig. Håller man sig til listan så kan man vara säker på att man fått med sig allt till tävlingen. Hål till godo:

Tävlingskläder

o Tävlingsdräkt/linne och byxor

o Resårband/nummerlappshållare/säkerhetsnålar

o Solglasögon , skärm Simning

o Simglasögon

o Våtdräkt

o Öronproppar

o Vaselin (i nacken mot skavsår, eventuellt vid benen för att få av våtdräkten snabbare)

o Badmössa tillhandahålls vanligtvis av arrangören (en extra kan tas med om det är kallt i vattnet)

Cykel

o Cykelskor (gummisnodd)

o Hjälm o Cykeldator (ladda batteri dagen innan)

o Slang (extra)

o Däck (extra)

o Tub (extra, om du har tubhjul)

o Cykeltröja (om det är kyligt) o Cykel och hjul

o Vattenflaskor

o Pump (stor och liten)

o Kolsyrepatrone/ punka spray

o Multiverktyg

Löpning

o Löparskor

o Keps solglasögon

o Strumpor (om du behöver byta eller tar på de här)

o Energi

Övrigt

o Puder (till skorna om man springer barfota)

o Linser/Glasögon

o Solskyddscreme

o Pulsklocka + Pulsband (laddare till Garmin)

o Vattenflaska

o Energikakor

o Gel

o Sportdryck

o Handduk

o Överdragskläder

o Extra löparskor (innan/efter om det regnar)

o ID kort och Licens (för de tävlingar som kräver licens)

o Mat & Dryck efter tävlingen

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-08-11 12:41


Ö-loppet: Vinnare av Mixklassen för tjedje gången

Nu äntligen lite glada nyheter

 I lördags vann jag och Jonas Udehn för tredje året i rad, Öloppet och kom in som fjärde lag totalt i ett väldigt starkt startfält Vi hade planen klart när vi stod på startlinjen och väder och vind var perfekta dock något varm temperatur i luften för att springa omkring i våtdräkt men inga brännmaneter eller vågor.

Vi hade båda matchande nya dräkter modell M1 från 2XU. Eftersom jag fått fel storlek i början av veckan klippte jag till min dräkt precis innan start och var väldigt nervös för hur den skulle kännas och sitta. Det är ju inte optimalt att testa nya saker på tävling men den satt som en smäck, var lätt att ta av på de längre löpningarna och framförallt väldigt enkel att springa i då den var både tunn och lätt.

Vår plan var att placera oss bra redan från start för att få kunna springa obehindrat ute på de första öarna som är väldigt tekniska. Detta lyckades vi väldigt bra med och kunde där efter lugna ner oss för att fortsätta smart och metodiskt. I år hade vi tränat mer på växlingarna i och ur vattnet samt införskaffat var sin dolme. Känns nästan pinsamt klantigt att vi inte haft och gjort detta tidigare för det gav oss otroligt mycke bättre förutsättningar. Vid flera i och urgångar växlade vi om medtävlanden men det bästa vara att få vila benen under simmomentet som gjorde att vi kunde springa på pigga ben.

Eftersom det var en perfekt stranddag var det otroligt mycket publik ut med banan och att komma som första tjej gjorde att vi fick fantastiskt stöd. Ö-borna är otroligt engagerade och generösa och gör definitivt tävlingen till Sveriges bästa swim run. Ödmjukheten avspeglar sig oxå till deltagare som hjälps åt på de hala klipporna och tekniska stigarna. Ö-loppet är verkligen en fantastiskt upplevelse på många sätt och jag ser verkligen fram emot nästa års upplaga.

Tack alla som stöttat oss ute på banan och extra tack till Familj, 2XU samt Milebreaker

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-08-04 10:07< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:Mest lästa
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser