Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

En tung sommar

Genomförkyld och ont i hela kroppen. …… Jag känner mig så eländig och mer eller mindre överkörd av en stor långtradare eller med närmre eftertanke några hundra långtradare. Denna sommar har varit allt annat än en dans på rosor. Det har varit en sommar där känslorna åkt berg och dalbana. En sommar som skulle ladda mig mentalt och ge mig nya krafter inför hösten har nu tagit den sista energin ur mig genom en bedövande förkylning.

Denna sommar har också tagit min älskade pappa ifrån mig och i torsdags fick han vandra vidare ibland molnen. Jag var så trött efter minnesstunden att jag knappt orkade plocka ur mjölken ur kylskåpet. Förkylningen jag nu fått är nog också en effekt av min mentalt nedbrutna kropp.

Vi reagerar alla så olika på livets utmaningar och ingenting är fel. Jag tror att det viktigaste är att inte stänga inne sina tankar eller känslor utan våga tillåta kroppen reagera. I mitt fall blir jag otroligt energilös och trött. Jag orkar inte knyta skorna eller engagera mig och minsta ansträngning tar energi ifrån mig somliga dagar, som i dag…..

Men sommaren har inte bara varit svart och eländig den har också bjudit på djup tacksamhet av att ha nära och kära omkring mig, tacksamhet för att jag har en frisk kropp, tacksamhet för att den tagit mig ut på härliga svettiga äventyr.

Nu blickar ja framåt och laddar inför

- Ångaloppet

- Ö till Ö

- Koster

Tyvärr får jag ställa in ö-loppet till helgen…..snyft

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2016-08-03 15:49


Annons

Träningsläger med Emma

Då var jag och Emma Igelström inkvarterade på hotellrummet, väskorna är uppackade och cyklarna ihop skruvade. Nu väntar en veckas träningsläger tillsammans och jag är sjukt spänd på vad kroppen kan leverera denna vecka.

Kroppen är lite sliten mentalt efter några tuffa veckor på hemma plan men här behöver jag bara tänka på att äta, träna och sova. Helt enkelt leva proffsliv en vecka och stärka mig själv både mentalt och fysiskt. Att dessutom få göra det ihop med Emma som sprudlar av energi och spännande upptåg kommer bli super inspirerande.  Ni kan följa vårt bildflöde på instagram @emmaigelstrom @triullis På @triullis hittar ni också lite bilder från förra helgens swimrun camp ihop med Marcus Torgeby. Det var en fantastisk helg som levererade bästa tänkbara väder. Tack vare den underbara solen har jag nu ett snyggt inetsat brottarlinne på ryggen.

Vi var fjorton personer som samlades i Öckerö hamn för att kränga på oss våtdräkter, badmössor och skor. För att komma till vårt läger simmade vi i det ljumna havet och sprang på härliga klippor. Klipporna i Göteborgsnorra skärgård är andelens runda och släta precis som mjuka önskestenar.   Fyra timmar senare klev vi i land på Lindholmen där våra tre tält stod upp resta och en härlig middag väntade. Helgen bjöd sedan på magnifika hopp från höga klippor, magiska solnedgångar och härliga skratt runt läger elden. Många sprängde nya gränser och vissa utvecklade nya talanger och det var ett nöjt och lite trött gäng som sa hejdå till varandra på söndagen. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-06-12 19:10


London nästa -Sim EM

Då drar det ihop sig. Imorgon åker jag till London för att tävla i masters EM. Jag ser verkligen fram emot att få delta i detta stora event.  Jag är ju helt ny i sporten och för mig är målet att delta, lära mig och njuta.  Jag är ju en långdistansare som har en dieselmotor som jobbar som bäst efter några timmar men här ska jag leverera explosiva superkrafter i någon minut. Första gången jag simtävlade var för några helger sedan då jag ställde upp i SM i Helsingborg och det var mist sagt en smärtsam upplevelse. Att jobba med en kropp fylld av mjölksyra till brädden är jag inte van vid. Under mina 200 meter funderade jag mest på var simmare spyr. Är det på min egna bana, grannens eller på kanten? Belöningen blev ett nytt personbästa men vad jag än skulle simma på så skulle det ju bli pers eftersom jag aldrig tidigare tävlat i simning.  Mycket praktiskt…fniss

Jag trodde också att simning var en skonsam sport men mina knän såg ut så här när jag kom hem och jag har faktiskt ingen aning om vad jag gjort. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-05-24 19:18


Nya projekt

Det är en jätte spännande sommar jag har framför mig. Nya samarbeten intressanta människor och häftiga upplevelser väntar.

Jag har åter denna säsong äran att få samarbeta med Icebug och i sommar kommer jag att tävla tillsammans med Marcus Torgeby. Vår första aktivitet tillsammans är ett swimrunläger den 4-6/6. Allt enligt Torgeby style  som betyder att alla deltagare får lämna alla tekniska prylar hemma och leva efter naturens klocka. Jag ser verkligen fram emot denna unika helg tillsammans med deltagarna. Jag kommer sköta all simning och Markus lär ut allt kring löpning. Är du sugen på att delta eller veta mer kolla här.

Detta kommer vara första säsongen jag inte tävlar i triathlon utan jag kommer bara tävla i swimrun, openwater och löpning. Försäsongen kommer jag dessutom tävla i simning i bassäng, både SM och EM är inplanerat och jag är skit nervös. Men det är utvecklande att inte alltid vara i komfortzonen. För att ladda upp till alla tävlingar hänger jag med min klubbkompis och inspiratör Emma Igelström till playitas för en veckan träningsläger. Det ska bl såååå kul och häftigt att få leka profs en vecka tilsammans med henne. 

Jag kommer inte bara tävla med Marcus i sommar utan på Ö till Ö ställer jag upp i damklassen tillsammans med Helena Sivertsson som kom tvåa i mixklassen i fjol. Vi kommer vara ett tufft motstånd men vi vet också att det kommer finnas andra starka damer i fältet. Målet är definitivt att ge alla en fight.  Koster swimrun kör jag med min vapendragare Peter Oom och eftersom vi vann mix förra året vill vi ju självklart försvara guldet men framförallt vara först i badtunnan som det också innebär.

Projekten avlöser varandra och jag inte bara tävlar i swimrun utan jag anordnar en tävling i det natursköna Tjolöholm den 28/8. Det är en instegstävling för nybörjare men också ett ypperligt tillfälle för eliten att köra ett kortare race och känna på formen inför Ö till Ö. Hoppas vi ses där. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2016-05-07 00:09


Att spränga gränser

Wow vilken fantastisk helg jag spenderat tillsammans med min man. Inte trodde jag att vi skulle kunna träna tillsammans på lika villkor. Sååååå sjukt kul att vi hittat något tillsammans. Vi har varit på MTB läger och knapat i hop tio timar på cykeln. Vi åkte md IF rigor till Isaberg och för mig blev det nytta med nöje då jag även föreläste om träningslära på lägret.

Jag tycker det är jätte spännande att möta motionärer, elitmotionärer och nybörjare i samtal kring träningslära och träningsplanering. För mig finns det inte en gyllene väg utan vi är alla individer med olika livssituationer att utgå ifrån.  Självklart är träningsläran den samma men hur man applicerar den på olika individer är väldigt olika. Jag fascineras också av hur många det är som aldrig lägger en tanke på vad, när, hur och varför de tränar . De bara tränar på utan någon tanke alls. Befriande eller korkat. Ja, jag är inte den som ska döma. Det är i alla fall väldigt roligt och utvecklande att lyssna och reflektera. Jag blir också otroligt inspirerad när jag får möjlighet att hjälpa individer att ta ett steg till i sin utveckling.

Under helgen sprängde jag själv en hel del gränser och från att vara en riktig fegis på cykeln vågade till och med jag på söndagen kasta mig ut i de branta nedförsbackarna. Nja kanske inte kasta mig men jag satt i alla fall kvar på cykeln och sniglade mig ner utan at sätta ner fötterna.

Det finns inget som är så utvecklande som att spränga gränser. Jag växte flera meter under helgen och fick ett helt nytt självförtroende. Dyra självförverkligskurser kan gå och slänga sig i väggen att våga göra något man fruktat och trott man aldrig skulle klara är mer än självförverklande det ger en enorm kick och energi boost för själen.

Jag har verkligen fått en nytändning.

Det kan kanske också ha att göra med att våren är här och det börjar bli varmare. Jag har också en rad spännande projekt och resor framför mig men mer om det en annan gång …..

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-05-03 19:32< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:Mest lästa


  1. En tung sommar


Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!