Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

Göteborgsvarvet för välgörenhet

I våras hade jag äran att springa för Ågrenska Det var ett äro fyllt uppdrag som jag även kommer göra nästa år också. Du vet väl att även du kan springa för välgörenhet och på så sätt slå två flugor i en smäll och stödja en organisation som hjälper andra.  Om du redan är anmäld går det att uppgradera till Ågrenskas startgrupp och på så sätt får du även vara med på olika löparevent som sker ute på Ågrenska.

 Här näst tisdag 10/11 kommer Markus Torgeby till Ågrenska och håller en inspirationskväll . Först lite löpteknik och därefter kommer han att prata om stress, träning, livet…. Väljer man att springa för Ågrenska får man gå gratis denna kväll och anmälan görs på denna länk.  Kommer du inte springa Göteborgsvarvet eller för en annan startgrupp går det katt komma mot en anmälningsavgift på 250 kr http://www.agrenska.se/sida/Stod-Agrenska/Spring-for-Agrenska-i-GoteborgsVarvet-2016/Lopartraff/

Pengarna som kom in 2015 från Ågenskas startgrupp på Göteborgsvarvet gick till ett fantastiskt fint syskonläger som ni kan läsa mer om här http://www.agrenska.se/Syskonvistelser/Syskonlager-pa-Agrenska-tack-vare-lopare-/

Idrott har gett mig så otroligt mycket och det känns fantastiskt att kunna ge tillbaka på detta sätt. Hoppas du får uppleva den känslan också.

Här kommer också et reportage från tidningen varvet där jag berättar lite mer om varför jag springer för Ågrenska

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-10-21 12:22


Annons

Team Icebug

Vinnare av mixklassen på Koster swimrun!!! Jihoo !! Det går ju inte att avsluta säsongen bättre. Här kommer del ett av min race rapport och bilder säger mer än 1000 ord. Tack Icebug, Garmin, Gococo och 2XU för en fantastisk säsong

Njut

Här kommer två länkar till med inspiration

https://youtu.be/-UEcf-ieX3s

https://www.flickr.com/photos/kosterswimrun/21760327428/in/album-72157659431982225/

tusen tack Petter, Micke och Mats för grymt proffsiga tävlingar.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-10-05 23:38


Två tävlingar på en helg

Hösten kan verkligen vara magisk, hög krispig luft, fuktig mossa och klarblå himmel. I helgen var jag med på två super roliga tävlingar vid Rigortorpet. Först ut var en MTB tävling 20 km i riktigt blöta marker och dagen efter en löptävling i samma spår.

Jag sladdade in med bilen innan start, lite nonchalant och tycke att 20 km lät väl kort för en cykel tävling. Fy vad jag fick äta upp detta senare i racet. Efter bara fem kilometer var jag nära att bonka och benen sprutade av syra med pulsen klart över rött.  Jag vet inte vad som var värst den fruktansvärt blöta marken som skapade ett ända gigantiskt gyttjedike, de tekniska partierna som fick mitt hjärta att stanna eller de sugande uppförsbackarna. Jag är ju ingen stjärna på Mtb och när det blir för tekniskt är jag så feg att jag inte vågar sitta kvar på cykeln. Då hoppar jag av och springer med cykeln på ryggen..phu. Jag har verkligen ingen teknik men jag tycker dessa utmaningar är super kul. Känslan när jag klarar ett hinder som en läskig stock som ligger tvärsöver stigen ger fjärilar i hela kroppen . Det händer något hela tiden och adrenalinet flödar. Trots att leran gjorde tävlingen extra tuff är det urkul att skita ner sig. Jag blir barn på nytt. När jag missbedömde djupet i en lerpöl så framhjulet försvann och jag flög i en fin båge över styret ner i nästa pöl kan jag inte låta bli att skratta rakt ut. Helt galet men sjukt kul. Jag jobbade på så gott jag kunde och vid fem kilometer kvar säger en av funktionärerna att jag ligger trea. What är jag trea??? Det gav verkligen nya krafter och jag började utmana mina rädslor genom att sitta kvar lite mer på sadeln. Upp och ner och hit och dit på de hala rötterna och den slippriga leran cyklade jag leende in i mål på riktigt spaka ben. Det här ska jag göra om.

Dag två vaknade jag med en öm kropp med en hel del blåmärken. Nu gällde det att ta på sig löparskorna och springa samma bana. Denna gång bara ett varv då jag ville få mer fart än distans och framförallt spara mitt knä till Koster swimrun nästa helg. Banan hade mirakulöst torkat upp en del och de värsta surhålen kändes bättre i dag. Det var också med en helt annan känsla jag nu sprang på skogens trixiga stigar. Löparskorna är mitt element och jag hade sådant flow mellan tallarna och flög över marken. Jag kom snabbt upp i ledningen men visste att jag hade ett par farliga tjejer bakom mig så jag vågade inte slå av på takten någon gång. 10 km är ju rätt kort och det gäller att jobba på i ett högt tempo. Jag som är van asfalt löpare förundras av hur mycket terrängen sänker farten och hur mycket det suger kraft ur benen. Den löpteknik jag bemästrar är som bort blåst i uppförsbackarna och jag kan inte kontrollera mig nedför. Men benen rullar på och det går fort. För om det är något som terrängen ger så är det fartkänsla och adrenalin.  Banan var ju samma som i går så det var väldigt lätt att hitta och jag behövde aldrig tveka var jag skulle ta vägen. Så när jag kommer i mål och det redan var två tjejer där blev jag väldigt förvånad. Var jag inte först? Snopen!

Men det visade sig att det hade tagit en annan väg och sprungit mycket kortare. Det spelar väl inte så mycket roll egentligen men eftersom det både var prispall och fina priser blir det ju lite konstigt. Vi var dessutom rätt överens om att de måste sprungit en kortare bana. Ja ja jag hade en fantastisk dag och trots denna fadäs var annars både arrangemang och funktionärer fantastiska. Inte ofta man blir på hejad med koklocka och får äta nygrillade hamburgare efteråt.

Så några lärdomar från helgen:

  • Lärdom nummer ett sitt kvar på sadeln om farten ska hållas uppe.
  • Jag är en sjuk tävlingsmänniska när jag har nummerlapp på mig.  
  • Det gick fem minuter fortare att springa än att cykla= man blir bra på det man tränar
  • Mtb är sjukt kul och måste köras mer

Tusen tack IF Rigor för en helg fylld av glädje! För vem får inte lite högre puls av en sådan här film ;-)

Torpracet 2013 - Teaser

Nu är nedräkningen nere på sin sista vecka och detta firar vi med ett litet filmklipp som visar några små delar av banan.Har du ännu inte anmält dig så är det hög tid då platserna till 2013 års Torprace börjar ta slut. Så vill du vara med och skriva historia, anmäl dig NU.

Posted by IF Rigor - Mountainbike. on den 5 oktober 2013

 

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-09-27 21:59


Ö till Ö

Nu har det nästan gått en vecka sedan vi ställde oss på startlinjen på vad som anses som ett av världens tuffaste tävlingar. Under veckan har jag försökt reflektera och återhämta mig men kroppen tar tid på sig att komma tillbaka. Veckan innan racet var tufft med mycket att göra både i skola, jobb och inför racet. Det var galet mycket rent ut sagt så efter målgången på Ö till Ö ramlade jag mer eller mindre i hop som ett nervvrak. Här kommer i alla fall min race rapport.

Årets ö till ö bjöd på riktigt tuffa simningar i höga vågor och strömt vatten. Det var upp till 14 sekundmeter i byarna och 14-16 grader i vattnet. Jag blev så yr av att slängas fram och tillbaka i de stora vågorna att jag till slut inte visste vad som var upp eller ner. Sedan att springa 6 mil i tuff terräng i klädd våtdräkt gör denna tävling till en riktig utmaning.

Jag och Peter Oom ställde oss på startlinjen riktigt laddade och med stora förhoppningar om att få kriga om pallplats. Vi visste att det skulle bli tufft i år och att motståndet var betydligt hårdare i år än förra året. Men allt kan hända under detta spektakulära race och vi var laddade. Planen var att placera sig bra på första simningen för att kunna löpa fritt på de första öarna som är svåra att springa om på och sedan sätta in ”spurten” på den långa löpningen på Onö. Jag visste att jag hade bra kapacitet i kroppen och min simning har utvecklats under sommaren. Jag var spänd av förväntan att se vad formen räckte till.

Startskottet gick och vi fick bra placering efter fyrhjulingen som tog oss ner till stranden. Vi kom ifrån varandra på första simningen då det var mycket folk och vi inte hade lina, det gick också lite långsammare än tänkt. Så i stället för att ta det lite lugnare i början fick vi jobba i kapp fram till Nämndö. Där väntar den första längre löpningen samt spurt pris. Peter som egentligen har en bättre löpkapacitet än mig drog i ett ruskigt tempo och vi sprang om lag efter lag och det kändes riktigt kul men samtidigt galet. Peter har haft otur med fotskador under en längre tid och har pga detta inte tränat som han velat. Men vårt självförtroende var på topp och när vi hörde att vi bara hade en minut upp till ettan blev vi galna. Men att köra så hårt i början av detta race vet alla att det någon gång kommer straffa sig.

Simningarna var mer en berg och dalbana fram och tillbaka och det var svårt att parera och simma rakt i vågorna.  Den så kallade grissimningen var i år riktigt grisig och jag blev rejält nedkyld i vattnet. Knäna hoppade och jag fick panik av att vevas runt i vattnet. Mitt ute på gris simningen såg jag inte längre Peter som hade dragits ur kurs i strömmarna. Det tog ett tag och med hjälp av båtarna hittade vi varandra igen och kunde fortsätta. Detta tog massor av tid och jag började känna mig uppgiven över hur kasst vi simmade. Jag var också väldigt trött efter vår tuffa start och hade magkramper.

 Peter fick riktigt trötta ben och kramp ute på Onö. Här skulle vi enligt planen släppa lös ”hell” men det fanns inget kvar. Vi bytte förare i linan och jag drog Peter så gott jag kunde. Simningen från Onö fick Peter sådan kramp att jag fick hjälpa honom. Vi låg nu trea och var riktigt nervösa för om vi överhuvudtaget skulle komma i mål. Peter gjorde så gott han kunde och kämpade som ett djur. Dock hade vi tappat all fart och linkade sakta framåt.  Trots detta så lyckades vi hålla humöret uppe i laget.  Ingen av oss lackde ur utan vi bet ihop.

Sista tre kilometrarna in till mål var tunga både för att kroppen inte orkade mer och besvikelsen över att inte få stå på pallen.  Ö till Ö 2015 är loppet då vi gjorde så många  general fel så det är pinsamt men vi ville så mycket och tävlingshornen tog totalt över. Jag var så besviken när vi korsade mållinjen men otroligt lättad att allt äntligen var över.  Hoppet är det sista som över ger en och det kunde gått. Vi är nu sjukt revansch sugna och vi har tagit mycket lärdom av denna tävling.

Nu laddar vi om och ser fram emot Koster men framförallt att ställa oss på startlinjen i gen på Ö till Ö 2016

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2015-09-13 08:35


Kämpa!!!

Oj vilken annorlunda sommar det blev. För det första har det varit en otroligt omvälvande sommar på det privata planet då min inspirerade stål mormor och älskade katt beslöt sig för att lämna jordelivet. Min pappa fick det chokande och fruktansvärda beskedet om att han drabbats av hjärncanser som skakade om oss alla totalt och gav djupa sår i själen. Han som precis kommit på benen efter den aorta dissektion som drabbade honom i januari.

Att livet inte är självklart är en läxa vi fått lära oss på många sätt den här sommaren och vad som är viktigt i livet. Det har varit en fruktansvärd sommar med många tårar och brustna hjärtan men det har också varit en sommar med djup gemenskap och uppskattning. En sommar som vidgat synen på livet, som visat färger vi aldrig tidigare sett eller dofter vi aldrig tidigare doftat.  Jag har aldrig uppskattat så innerligt att bryta en vattenyta med handen när jag simmat eller förmågan av att kunna springa med mina friska ben. Jag är så enormt tacksam för min underbara familj och släkt samt min friska kropp. För utan stöd ifrån nära och kära i dessa tuffa skeden tror jag man blir smått galen. Jag har också mina underbara träningskompisar att tacka för den energi de sprider och mina löparskor som skänker mig  ”tankefrid”.

Att livet inte är rättvist vet alla men när det slår till på en person man så innerligt älskar och som är så full av liv, det är svårt , mycket svårt.  Jag har fortfarande inte riktigt tagit in alvaret i beskedet om pappa och behandlingen har heller inte startat. Men när det väl gör det kommer vi kämpa, vi kommer ge den här hemskheten en riktig kamp och vi är inte en familj som viker ner oss. Nu om någonsin får vi nytta av våra tävlingsgener och den mentala kraft som idrotten fostrat oss i. Den enda skillnaden nu är att pappa inte kan välja att sluta ”kämpa” eller stanna upp när han är trött, han kommer befinna sig mitt i stormen som kanske aldrig går över.

Men vi kommer finas dr och stötta, se till att oddsen är på vår sida och ge allt!!!

Under sommaren har jag som sagt fått lära mig om vad jag tycker är viktigt här i livet och det är alltid två saker som kommer överst på listan. Det är min familj/vänner och min träning. Jag har mer och mer glidit in på swimrun och i måndags lämnade jag tillbaka min argoncykel för att nästa säsong inte tävla i triathlon alls på ”elitnivå”. Jag kommer under hösten sätta mig i skolbänken och kommer inte ha tid för cykelträning och prioriteringen kommer vara att finas till för familjen.  Mitt nästa mål är därför att försvara guldet på Ö till Ö nästa vecka.

Jag kommer kämpa, det kommer göra ont, jag kommer bli trött men det kommer också gå över.

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2015-08-27 11:31< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:Mest lästa
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser