Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

Är våren på väg?

Nu har livet landat och vardagen är tillbaka min pappa har gjort fantastiska framsteg och visat på at en fysiskt stark kropp lönar sig och kan till och med vara livsavgörande. Det har varit en tuff tid med mycket känslor men allt har gått bra. Träningen har hjälpt mig mycket att få komma ut och rensa huvudet men vissa dagar har jag bara inte orkat komma i träningskläderna.

Jag har tagit varje dag som den kommer och tiden har nästa stått stilla. Men likt våren som snart står vid tröskeln så har energin kommit tillbaka och jag har fått till bra träning igen. Den milda vintern har gjort att det gått att cykla ute hela tiden men jag ser verkligen fram emot att slippa raggsockor och skovärmare som annars varit vinterns räddning mot sönder frusna fötter. Jag unnade mig också en prenumeration på storytel en svindyr investering men värt vart enda öre då jag obehindrat kan lyssna på en uppsjö av ljudböcker som håller mig ute på vägarna länge då jag blir helt fängslad i en bra bok. Det går att ladda ner ljudböcker från bibliotek men det är krångligt och du tappar lätt mottagning och kan inte starta där du slutade utan måste många gånger börja från början.

Så vinterns räddning har varit

  • Träning utomhus
  • Elektriskt uppvärmda sulor i cykelskorna
  • Ljudböcker

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2015-02-25 16:02


Annons

Ett ögonblick förändar allt

Ta vara på livet

Att ett ögonblick kan ändra livet så plötsligt slita all trygghet, vardag och lugn i bitar. Att ett ögonblick kan vända upp och ner på ens prioriteringar, framtidsvisioner och värderingar. Ett ögonblick som ändrar allt.  Ett ögonblick så fruktansvärt …

Min älskade pappa och min största suporter ramlade oväntat ihop på sitt jobb här om dagen akut aorta dissektion och en lång akut operation som följd. Hans liv hängde på en tunn tråd och vi alla hamnade i ett tomt chockartad vakuum.  Tack vare en fantastisk sjukvård och bra behandling är pappa idag vid liv vi är hoppfulla och personalen säger att läget är stabilt. Varje dag gör pappa framsteg men vi vet inte hur framtiden kommer se ut.

Att ett ögonblick kan kasta om och gunga välden så ofantligt mycket. Att något så fruktansvärt skulle kunna hända är ofattbart, overkligt och det känns som om jag hamnat i en dålig skräckfilm.  Allt annat har prioriterats bort och det är pappa och familjen som har högsta uppmärksamhet och prioritet.

Ett ögonblick som detta som kastar om världsbilden gör oxå att man öppnar ögonen och ser det som verkligen betyder något. Jag har fått sådan kraft av att träna dessa dagar. Att få svettas floder och känna benen skrika har gett kraft i själen och sorterat alla tankar som snurrat. Jag har kunnat hämta ny energi och även fått ett lugn i kroppen av att knyta på mig löparskorna eller när jag korsat vatten ytan i bassängen.  Jag har mycket att tacka idrotten för och är så otroligt taksam för att ha s å fantastiska människor omkring mig min familj, släkt och nära vänner.  

Idrotten och att träna har lärt mig mycket inte bara om mig själv, utan hur det är att kämpa, tro på något och att ta en sak i taget. Kanske rent av att vara i nuet. Detta har hjälp mig otroligt  mycket dessa dagar och när jag fick hålla pappas hand första gången efter långväntan av oro kan det liknas med ett  målgång efter en Ironman man tränat för dedikerat et helt år. Det var en sådan fantastisk känsla att få se pappa och jag ville bara jubla trots att vi då inte visste utgången så var det en lättnads känsla som spred sig i kroppen. Pappa lever!

Nu har det gått några dagar och ögonblicket har påverkat våra liv för alltid. Pappas framtid ser ljus ut och han kämpar på. I går gick han med rullator i korridoren och jag är övertygad om att han snart springer med sina barnbarn i skogen igen.

Pappa du är bäst!!

Skriv ut Permalink Kommentarer (5)

2015-01-20 08:40


Hej 2015!

En dag kvar på 2014 och det haglar av årskrönikor och tillbakablickar.Här kommer mitt år i snygg kort kort version.  Mitt år blev inte som jag tänkte det, men ändå fantastiskt bra. Jag fick avstå en del tävlingar pga av min onda rygg som spökade efter att jag frestat den för mycket under senvåren. Men de tävlingar jag ställde upp på gick fantastiskt bra och jag är mest stolt för mitt och Jonas VM guld från Ö till Ö och den avslutande löpning som jag gjorde på Mallorca HIM . 2014 var året då sommarens tävlingar byttes ut mot bröllop som avlöste varandra, hela tre stora bröllop blev det med tillhörande festligheter i dagarna tre.

Några härliga resor till värmen och ett år som gick i förändringarnas tid på jobb fronten. Mycket hände 2014 som 2015 kommer landa och bli något väldigt bra. Jag blickar framåt och har mina mål klara för nästa säsong jag vill kvala till Hawaii i Köpenhamn och kvala till Xterra på Maui i Stockholm och på så sätt bli första svenskan som gör dessa båda tävlingar under samma år.  Det är ett rätt kaxigt mål framförallt med tanke på hur jag cyklar MTB idag men det är långt kvar och jag gillar ju ”omöjliga” utmaningar så jag säger bara Bring it on!!!!!!!!!! 2015 nu kör vi!!!!!!!!!!


Jag vill här oxå passa på att tacka mitt fantastiska team Triullis som hjälpt mig under året. Stort tack till min familj, 2XU, Team snabbare och Bike Tyson

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-12-30 22:17


Spring för en sällsynt god sak!!!!!!!!

Tänk att du har ett barn med särskilda behov ett handikapp eller en svår diagnos. Hur skulle det påverka din vardag och ditt liv. Detta barn har svårt att röra sig självt och behöver hjälp med att klä på sig, matas och gå på toaletten. Barnet kan inte springa eller gå utan sitter i en specialanpassad rullstol och behöver din hjälp, assistans samt närvaro dygnet runt. Tänk att barnet växer upp och ser sina jämnåriga utvecklas och börjar klara av dessa saker själva medans ditt barn alltid kommer behöva hjälp för sina grundläggande behov.  Vi glömmer så ofta bort hur lyckligt lottade vi är som kan vara ute och träna och röra oss obehindrat, sväva fram över marken med ett härligt löpsteg eller korsa en vatten yta med perfekt skär. Vi glömmer hur lyckligt lottade vi är  med våra atletiska kroppar som kan prestera under tuffa hårda förhållanden som en ironman kräver.

Jag har i veckan fått ett väldigt värdefullt och hedrande uppdrag att få medverka som ambassadör för  Ågrenska inför Göteborgsvarvet. Ågrenska är en plats där familjer med barn som har någon form av diagnos kan få ett andrum i vardagen, där barnet kan få möjlighet att få komma nära naturen, havet och en vacker omgivning anpassat efter deras behov. Där föräldrar kan få träffa andra föräldrar och utbyta erfarenheter och känna stöd. På Ågrenska kan mor och farföräldrar eller andra närstående få utbildning i om diagnosen och behov. Syskon kan mötas och se att det finns fler annorlunda familjer och stärkas i sin roll som syster eller bror. Här är en plats där det finns mycket värme och där alla är sedda oavsett handikapp.

Göteborgsvarvet är slutsålt för längesedan men det finns platser kvar i Ågrenskas startgrupp där du förutom att få springa i en fantastiskt kul löpartävling oxå bidrar till att denna verksamhet som oavkortat lever på bidrag kan fortsätta stärka familjer och sprida kunskap. 

Har du redan i dag en nummerlapp så kan du faktiskt uppgradera dig och medverka i Ågrenskas insamling. Detta kan vara ett sätt att faktiskt få starta i ett bättre startled då Ågrenska startar som led 12. Men du som springer i de främsta leden kan även du springa för Ågrenska. Gör som jag, Anna Spolander,  Ingmar Allen och Ted Ås.

 SPRING FÖR ÅGRENSKA

Anmälan och läser mer gör du här!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-12-18 14:21


Plötsligt händer det!!!

Jag har ju haft det tufft att hänga med min man och kompisar på MTB i skogen. Jag är ur feg och tycker allt är läskigt framförallt när det går nedför och är knöligt. Jag har en hemlig dröm om att kunna susa fram som de och framförallt kunna prestera på sommarens Xterra tävling.

Men i dag hände det, idag fick jag en uns självförtroende och klarade hinder efter hinder och kunde till och med stålsätta mig att sitta kvar på cykeln nedför. Kursen som vi hade på Team snabbare tidigare i höstas har gett resultat . Oscar Olsson lärde mig balans, backteknik och hur man ska tänka vid olika situationer , kursen har sjunkit in och kom verkligen till användning idag.

26 mtb cyklister var idag med på IFK Rigors nybörjartur. Skogen vi cyklade i var som trolsk med mjuka puffiga mosskuddar, mjukt barrgolv och stolta granpelare som maffigt letade sig genom diset som täckte himlen.  Min cykel var på bästa humör och allt flöt fantastiskt bra, jag njöt till fullo.  Det pirrade i magen och jag tjoade högt när jag klarade en riktigt brant och trixig nedförsbacke. Vilken lycka. Idag kunde jag hänga med Mattias och jag fick verkligen en nytändning.

Jag har en fantastisk utvecklingskurva att se fram emot eftersom jag är så ny på området att varje tamptag i skogen kan ses som ett framsteg. Det är otroligt nyttigt att gå ur komfortzonen och prova nya saker och för mig som cyklat asfalt i alla år är det ju ändå lite knäckande att inte kunna fräsa på så som jag vill i skogarna utan har halkat ner från ”trygg och erfaren” till ”ny och osäker” och blickar beundrande på de som tillhör de ”trygga erfarna” som smidiga mjuka väsen bara glider fram genom skogen utan att tveka.

Nu har jag beställt armbågsskydd, knäskydd, nya glasögon, bokat in teknikkurs steg 2 och bara längtar till nästa tur i skogarna. Jag sak också bli ”trygg och erfaren”

Tack för idag alla som var med och framföralt de trevliga ledarna som även bjöd på go värmande glögg efteråt.  Tjohoo på torsdag kör vi igen.

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-12-14 16:56< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser
Annonser