Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

Ö till Ö bring it on!!

Sitter på tåget på vägt till Stockholm och ö till ö .  Jag är  lite lagom åksjuk som jag blir av snabbtåget. Illamåendet kan i och för sig också bero på den saliga blandning av damparfym och thaimat som spritt sig i kupén.

Illa måendet kan också bero på att jag är totalt överladdad inför ö till ö Jag vill bara starta få det gjort och ha sjukt kul på vägen. Det är med skräckblandad förtjusning jag kommer ställa mig på startlinjen. Ö till Ö är en utmaning utöver det vanliga. Det är långt, det är kallt, det är vågigt och man slår sig både gul och blå. Det är en tävling som kräver otroligt mycket av kroppen och knoppen. Du måste orka hålla huvudet kallt under hela dagen och hela tiden röra dig framåt oavsett hur trött du än är.  

75 mil tuff terräng och stökiga vatten kräver verkligen sitt pannben. Så hur förbereder man sig för att hålla ihop?

Själv tror jag starkt på att den  mentala förberedelsen är lika viktigt som den fysiska. Själv tränar jag på att fokusera och ser mig själv springa lät över klipporna och glida avslappnat genom vattnet. Jag har kört tävlingen två gånger innan och jag kan se banan framför mig Vissa partier klarare än andra Jag ser mig springa över de vassa stenarna och räkna ner km för km.  För mig är det alltid en seger att kliva i land på Orn Ö och äntligen kunna få springa på  fast mark under fötterna innan sista biten av kobbar och skär utanför slutdestinationen Utö.

Jag har gjort sju Ironman, tre Vätten rundor, en multisport tävling och en rad andra långa lopp och jag förundras alltid över hur ens tidsuppfattning spelar än spratt när man tänker tillbaka på dessa långa dagar. Jag kommer bara i håg sekvenser och tänker alltid när jag passerat mållinjen att tiden ändå gick rätt fort. Men när jag är där ute mitt på banan så finns det svackor där tankarna når de mörkaste platserna och tiden känns som att den står stilla. Där i de stunderna är det fantastiskt att ha en lagkompis vid sin sida som kan plocka upp än och stötta.

Jag vet att när jag kliver på färjan i morgon kommer jag känna mig lugn, stark och väldigt redo för uppgiften Jag ska njuta, le och göra allt jag kan för att hålla ett högt tempo.

Pappa hejar ifrån himmeln och familjen sitter redo framför datorerna.  Ö till ö Bring it on!!!

 Team Icebug BIB nr 118 är redo!!

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-09-03 14:02


Annons

En tung sommar

Genomförkyld och ont i hela kroppen. …… Jag känner mig så eländig och mer eller mindre överkörd av en stor långtradare eller med närmre eftertanke några hundra långtradare. Denna sommar har varit allt annat än en dans på rosor. Det har varit en sommar där känslorna åkt berg och dalbana. En sommar som skulle ladda mig mentalt och ge mig nya krafter inför hösten har nu tagit den sista energin ur mig genom en bedövande förkylning.

Denna sommar har också tagit min älskade pappa ifrån mig och i torsdags fick han vandra vidare ibland molnen. Jag var så trött efter minnesstunden att jag knappt orkade plocka ur mjölken ur kylskåpet. Förkylningen jag nu fått är nog också en effekt av min mentalt nedbrutna kropp.

Vi reagerar alla så olika på livets utmaningar och ingenting är fel. Jag tror att det viktigaste är att inte stänga inne sina tankar eller känslor utan våga tillåta kroppen reagera. I mitt fall blir jag otroligt energilös och trött. Jag orkar inte knyta skorna eller engagera mig och minsta ansträngning tar energi ifrån mig somliga dagar, som i dag…..

Men sommaren har inte bara varit svart och eländig den har också bjudit på djup tacksamhet av att ha nära och kära omkring mig, tacksamhet för att jag har en frisk kropp, tacksamhet för att den tagit mig ut på härliga svettiga äventyr.

Nu blickar ja framåt och laddar inför

- Ångaloppet

- Ö till Ö

- Koster

Tyvärr får jag ställa in ö-loppet till helgen…..snyft

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2016-08-03 15:49


Träningsläger med Emma

Då var jag och Emma Igelström inkvarterade på hotellrummet, väskorna är uppackade och cyklarna ihop skruvade. Nu väntar en veckas träningsläger tillsammans och jag är sjukt spänd på vad kroppen kan leverera denna vecka.

Kroppen är lite sliten mentalt efter några tuffa veckor på hemma plan men här behöver jag bara tänka på att äta, träna och sova. Helt enkelt leva proffsliv en vecka och stärka mig själv både mentalt och fysiskt. Att dessutom få göra det ihop med Emma som sprudlar av energi och spännande upptåg kommer bli super inspirerande.  Ni kan följa vårt bildflöde på instagram @emmaigelstrom @triullis På @triullis hittar ni också lite bilder från förra helgens swimrun camp ihop med Marcus Torgeby. Det var en fantastisk helg som levererade bästa tänkbara väder. Tack vare den underbara solen har jag nu ett snyggt inetsat brottarlinne på ryggen.

Vi var fjorton personer som samlades i Öckerö hamn för att kränga på oss våtdräkter, badmössor och skor. För att komma till vårt läger simmade vi i det ljumna havet och sprang på härliga klippor. Klipporna i Göteborgsnorra skärgård är andelens runda och släta precis som mjuka önskestenar.   Fyra timmar senare klev vi i land på Lindholmen där våra tre tält stod upp resta och en härlig middag väntade. Helgen bjöd sedan på magnifika hopp från höga klippor, magiska solnedgångar och härliga skratt runt läger elden. Många sprängde nya gränser och vissa utvecklade nya talanger och det var ett nöjt och lite trött gäng som sa hejdå till varandra på söndagen. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-06-12 19:10


London nästa -Sim EM

Då drar det ihop sig. Imorgon åker jag till London för att tävla i masters EM. Jag ser verkligen fram emot att få delta i detta stora event.  Jag är ju helt ny i sporten och för mig är målet att delta, lära mig och njuta.  Jag är ju en långdistansare som har en dieselmotor som jobbar som bäst efter några timmar men här ska jag leverera explosiva superkrafter i någon minut. Första gången jag simtävlade var för några helger sedan då jag ställde upp i SM i Helsingborg och det var mist sagt en smärtsam upplevelse. Att jobba med en kropp fylld av mjölksyra till brädden är jag inte van vid. Under mina 200 meter funderade jag mest på var simmare spyr. Är det på min egna bana, grannens eller på kanten? Belöningen blev ett nytt personbästa men vad jag än skulle simma på så skulle det ju bli pers eftersom jag aldrig tidigare tävlat i simning.  Mycket praktiskt…fniss

Jag trodde också att simning var en skonsam sport men mina knän såg ut så här när jag kom hem och jag har faktiskt ingen aning om vad jag gjort. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2016-05-24 19:18


Nya projekt

Det är en jätte spännande sommar jag har framför mig. Nya samarbeten intressanta människor och häftiga upplevelser väntar.

Jag har åter denna säsong äran att få samarbeta med Icebug och i sommar kommer jag att tävla tillsammans med Marcus Torgeby. Vår första aktivitet tillsammans är ett swimrunläger den 4-6/6. Allt enligt Torgeby style  som betyder att alla deltagare får lämna alla tekniska prylar hemma och leva efter naturens klocka. Jag ser verkligen fram emot denna unika helg tillsammans med deltagarna. Jag kommer sköta all simning och Markus lär ut allt kring löpning. Är du sugen på att delta eller veta mer kolla här.

Detta kommer vara första säsongen jag inte tävlar i triathlon utan jag kommer bara tävla i swimrun, openwater och löpning. Försäsongen kommer jag dessutom tävla i simning i bassäng, både SM och EM är inplanerat och jag är skit nervös. Men det är utvecklande att inte alltid vara i komfortzonen. För att ladda upp till alla tävlingar hänger jag med min klubbkompis och inspiratör Emma Igelström till playitas för en veckan träningsläger. Det ska bl såååå kul och häftigt att få leka profs en vecka tilsammans med henne. 

Jag kommer inte bara tävla med Marcus i sommar utan på Ö till Ö ställer jag upp i damklassen tillsammans med Helena Sivertsson som kom tvåa i mixklassen i fjol. Vi kommer vara ett tufft motstånd men vi vet också att det kommer finnas andra starka damer i fältet. Målet är definitivt att ge alla en fight.  Koster swimrun kör jag med min vapendragare Peter Oom och eftersom vi vann mix förra året vill vi ju självklart försvara guldet men framförallt vara först i badtunnan som det också innebär.

Projekten avlöser varandra och jag inte bara tävlar i swimrun utan jag anordnar en tävling i det natursköna Tjolöholm den 28/8. Det är en instegstävling för nybörjare men också ett ypperligt tillfälle för eliten att köra ett kortare race och känna på formen inför Ö till Ö. Hoppas vi ses där. 

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2016-05-07 00:09< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:Mest lästa
Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser