Ulrika Eriksson | Runner's World + Triathlon
Annons

Medlem / Prenumerant

Logga in
Bli medlem

Ulrika Eriksson

Hallandsleden Terräng

Mina ben är helt slut. I går sprang jag och ett gäng glada löpare en provträning inför Hallandsledens terränglopp 3 mil. Vi sprang samma bana som själva tävlingen mellan Stättared och Fjärås, men utan tidtagning och nummerlapp.

Jag som vuxit upp i krokarna har pinsamt nog aldrig sprungit eller förflyttat mig på denna sträcka. Visst har jag grottat ner mig i skogarna runt Äskhult och sprungit vilse runt Skärsjön men aldrig har jag sprungit så långt på Hallandsleden tidigare. Med fylld camelback i en för stor ryggsäck kluckade jag i väg med två byxor för mycket och en aningens för varm tröja. Kluckande var verkligen vad det gjorde och bara ett tecken på hur oerfaren jag är att springa med ryggsäck. Tricken fick jag senare berättat för mig och är att vända vattenblåsan upp och ned för att sedan suga ut luften. Så har jag åter igen lärt mig något nytt.

Leden börjar bland djuren på gården där en deltagare tittade på den stora grisen och hojtade – Det kommer bli ”grymt” idag. Göteborgshumor när den är som bäst, eller?! Strunt samma det fick mig att dra på smilegroparna och ingav en känsla av att dagen skulle bli härlig.  Skogarna runt Stättared bjuder på många höjdmeter med fantastiska vyer och redan efter 8 km började jag plocka av mig mina överskottskläder. Jag tycker det är väldigt svårt att klä sig i nuvarande Aprilväder. Tappade front klungan och pinnade på för att efter 14km vara överhettad igen och klart irriterad på mitt kluckande plockade av mig allt jag kunde och fick äntligen lite fart på benen.  Kilometer efter kilometer bara forsade fram och man får en sådan härlig fartkänsla när man flyger över stock och sten.  Hängde en stund med ett gäng goa löpare snick snackade och satte sedan av igen efter första klungan jag hade tappat i och med mina stop. Var nu uppe vid Äskhult och den långa asfaltsbacken tog totalt död på mina ben. Nu var jag så less på vattenkluckandet så jag hällde ut allt och vilken befrielse det var. Helt plötsligt fick jag nya krafter stigen slingrade sig fram genom vacker bokskog och de sista km på böljande grusväg. Så kom backen from hell och benen krampade, sa upp sig och ville inte springa mer. Sista tre kilometerna såg jag nog mer ut som Sture stelben med gipsproteser än en graciös långdistansare.  Hur jag kände mig ska vi inte prata om, som tur var hade jag en kille framför mig som jag slängt ett osynligt lasso kring som jag höll fast i och drogs med fram till den tänkta målgången. Tyvärr kan jag inte vara med på premiären av loppet den 25/5 men för er som kommer att springa loppet önskar jag lycka till och vet att ni kommer få en underbar dag ute på de vackra stigarna.

Stort tack till Robert Rundqvist, Anne-Marie Nedevska, Sara Wagner och Johan Wagner

Skriv ut Permalink Kommentarer (1)

2014-04-14 21:16


Annons

Atlet, ny satsning på SVT.

I helgen var jag med på en uttagning för tv programmet Atlet som är SVT: s nya stor satsning och kommer sändas i höst. Mycket är väldigt hemligt och även vi som blivit uttagna till första castingen fick inte reda på så mycket.

Att vara på plats med 70 andra idrottare från en rad både udda och ovanliga idrotter var riktigt kul. Viste ni att man kan tävla i bågskytte från häst tex . Dagen bestod av en rad olika tester både styrka och kondition skulle mätas under dagen. Vi delades upp i olika grupper och jag hamnade med två super tränade tjejer som var imponerande starka i chins. Halva dagen var det styrketester och halva dagen kondition. Styrkan bestod bla av att göra chins, klättra i rep och ringar.

Det blev total förnedring i dessa grenar och jag var totalt ur usel. Jag har varken tekniken eller styrkan i rätt muskler för att utföra de styrketester som var med. Men jag gjorde mitt bästa som verkligen inte räckte långt, jag ville bara försvinna ur rummet men beslöt att se det som en kul grej och imponerades av de tjejer som bemästrade tekniken. Några interjuver senare var det dags för kondition och äntligen skulle jag få visa vad jag kan. Det ligger mycket i orden man blir bra på det man tränar, så sant. Om jag var typ sämst av alla under förmiddagen var jag nu helt plötsligt bland de bästa.  Det var så härligt och kändes så hemma att springa sig trött i salen.  Nu återstår bara besked om jag har gått vidare eller inte och oavsett så var det en riktigt kul och annorlunda sportlördag.

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2014-04-08 22:49


Brownies utan socker och vetemjöl.

Jag har en konstig läggning när jag läser om hur farligt socker är och onyttigt saker  får jag en sådan otrolig lust at åka ner till affären och köpa mig en stor påse smågodis. Idag slog jag upp GP och läste en lång artikel om hur vi blir feta av majssockret som ökar allt mer i tex läsk och kakor.  PÅ Facebook läste jag om hur gluten sipprar ut ur tarmen och hur micropopcorn drar åt sig lim från påsen.  Då är jag rätt nöjd med vårt nya tänk här hemma att försöka äta så naturligt som möjligt,  utan vetemjöl och socker. Å, Sötsuget det löser jag med goda brownies till fikat idag.

Här bjuder jag på ett sött recept från Åsa Söderberg helt utan vetemjöl och socker

Brownies

12st dadlar

3msk kokosolja

3 ägg

6 msk kokosmjöl

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

1tsk vanilj

En nypa havssalt

Ev nöttopping

Sätt ugnen på 200 grader, smält kokosoljan och mixa med dadlarna. Vispa ägg och tillsätt alla torra ingredienser. Blanda ihop dadelsmeten med äggsmeten. Bred ut allt i en rektangulär bakform, ev lite nöttoppning. Grädda i 8 min.

Skriv ut Permalink Kommentarer (2)

2014-03-18 12:29


Stolt som tuppen!

 Inte nog med att vårsolen värmer och fåglarna kvittrar i björkarna så vårkänslorna virvlar. Så är jag i dag en oerhört glad och stolt mamma samt stolt löp PT. Malin som vid nyår bröt benet och har kämpat på med ett gips som suttit från tårna till långt upp på låret i sju veckor. Slängde kryckorna för några dagar sedan och ställde idag upp med några av hennes klasskompisar i bästa 3:an.

De skulle simma 25m var som en stafett  och de tog hem guldet!!!!!!! Eftersom de ändå var blöta och det fanns möjlighet att testa sig mot 4:orrna slängde de sig orädda in i den tävlingen också. Resultatet blev 4 sek från guld och en kaxig silver medalj.  Jag  är så glad för deras skull att de fick känna på den underbara känslan och  stoltheten att klara av en bedrift. Jag tror alla barnen växte två meter i dag. Bäst av allt var deras underbara inställning till hela tävlingen –Det viktigaste är att ha kul!

I samma veva som jag fick reda på att de vunnit så avslutade jag ett arbete med en löpadept. En glädjetår rullade ner på kinden då jag fick ett fång tulpaner och et tack kort. Idag känner jag verkligen att jag har världens bästa jobb.  Jag lyckats få en inaktiv person att tycka löpning är roligt och skapat en nu vana för henne. Men bäst av allt som hon säger själv har jag tydligen visat henne hopp och tro att hon kan. Så häftigt och inspirerande till tusen.

Så idag är jag stoltare än tuppen och glänser ikapp med solen. Somliga dagar som den här kan jag gärna uppleva igen. Tack Malin och Maria för den lycka ni skänkt mig i dag.

 

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-03-14 12:55


Ny träningsapp

Det finns många olika träningsappar och program och jag har fått äran att vara med i utveklingen av Team snabbares nya coachapp som är riktigt smart, enkel och lätt att hantera.

Här finns allt jag som adept behöver veta, där ligger mitt unika träningsschema, mina testresultat, träningszoner och här sköts all min kommunikation med min coach. Huvudtränare och ansvarig för grundstommen i  träningsblocken är bloggkollegan och super cyklisten Björn Andersson.

Här kan ni se en film om appen

Skriv ut Permalink Kommentarer (0)

2014-03-05 15:12< Nyare inläggÄldre inlägg >

[Mer om]Ulrika Eriksson


Det handlar om att våga, prova nya möjligheter, ta chansen när den kommer. Jag antar min egen utmaning: Nå toppen inom triathlon, göra mitt bästa och inspirera andra att våga ta chansen och utmana sig själva. Läs mer på www.triullis.se Min Twitter är det ni ser här nere:

Följ Runner's World twitter_symbol fb_symbol

Få vårt nyhetsbrev!


Annonser